comScore

Chelsea Chelsea

Chelsea – Norwich maçı saat kaçta, hangi kanalda?

21 Kasım 2015, Cumartesi 00:10
Chelsea – Norwich maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Bu aralar Chelsea için en çok gereken şey Premier Lig'de en azından 2 maç üst üste galip gelebilmek.

FutbolArena Analiz - Sezon başında birileri çıkıp da " Premier Lig'in 12. haftası bittiğinde Chelsea puan cetvelinin 16. sırasında ve liderin tam 15 puan gerisinde olacak. " deseydi çoğunluk bu sözlere kahkaha atarak tepki verirdi.
Ancak gelinen noktada bu inanılması güç tablo gerçek oldu ve bu aralar Chelsea için en çok gereken şey Premier Lig'de en azından 2 maç üst üste galip gelebilmek.
 
Londra temsilcisi tam da böyle dibe vurmuşken karşılarına Norwich City gibi deplasman karnesi ve sahaya yansıttığı futbol oldukça başarısız olan bir rakip çıkacak.
Norwich City bu sezon deplasmanda oynadığı 6 maçta 15 gol yerken, yalnızca 1 galibiyet çıkarabildi.

Oyun yapısı olaraksa duran toplar ve kanattan gelen ortalarla gol bulmaya çalışan Norwich City'nin rakip hücumlar karşısında yedikleri gol sayısının kat be kat fazla olmaması biraz da şanslı olmalarından kaynaklanıyor.
 
Chelsea'nin futbol dünyasında ender rastlanabilecek bu ertesi sezon düşüşü hatta felaketlerinin altında yatan sebep yazın hazırlık kampının yetersizliği mi, Chelsea kadrosundaki oyuncuların sahaya yansıttıkları verimsizlik mi yoksa Jose Mourinho'nun bu kez abartılı bir şekilde çevresiyle kavgaya tutuşması mıdır bilinmez ama bu maç onlar adına ivme kazanabilmek adına yakaladıkları en büyük fırsat diyebiliriz.
 
Diego Costa gol mü atacak yoksa rakiplerle kavga etmeye devam mı edecek?
 
Diego Costa geçtiğimiz sezon oldukça güçlü ve kararlı bir santrafor imajı çizerken, 26 lig maçında 20 gol atma başarısı göstermişti. Ancak Brezilya doğumlu İspanyol golcü bu sezon ligde 10 maçta yalnızca 2 gol attı ve bu istatistikten de önemlisi birçok maç sahada varlığı ile yokluğu birdi.
Ayrıca çok ciddi bir disiplin sorunu yaşamaya başladı. Böylesine kaliteli bir golcü yerine bir başka oyuncu olsa çoktan Chelsea'den kovulurdu dersek abartmış olmayız.
 
EKSİKLER : 
 
Chelsea cephesinde en büyük eksik şüphesiz ki stada girme cezası alan menajer Jose Mourinho idi. Cezası biten Portekizli teknik adam takımını bu kez evdeki HD çözünürlükteki televizyonu yerine kendine ayrılan çizgilerin arasında izleyecek. Bunun yanı sıra sahada ter dökenlere dair ise kaleci Thibaut Courtois takımla antremanlara başladı ancak kaleye geçmesi için biraz daha vakit gerekiyor. 
Stoper Kurt Zouma ile ada serüveninde Manchester United'tan sonra Chelsea'de de istenileni veremeyen santrafor Radamel Falcao kesin olarak yoklar ancak eski sezonlarını mumla arayan sağ bek Branislav Ivanovic sakatlığını atlattı ve bu maçta forma giymesi bekleniyor.
 
Konuk Norwich City cephesinde ise en önemli eksik olarak sağ kanatın etkili ismi olan Nathan Redmond'ı yazabiliriz. Bunun yanı sıra bir diğer kanat oyuncusu olan ve Premier Lig'de birkaç sene öncesine kadar oldukça etkili ortalarıyla tanınan Matthew Jarvis'i yazabiliriz. Ancak Nathan Redmond'ın maç saatine dek iyileşme ve forma şansı bulabilme şansı da bir hayli yüksek.
 
İSTATİSTİKLER
 
Bire Bir İstatistikler
 
2 ekip arasında Premier Lig'de oynanan son 11 maçta Norwich City yalnızca 1 kez galip gelebildi. O da 1994 senesinde idi.
 
Chelsea
 
Roman Abramovic'in Chelsea'yi satın aldığı dönemden bu yana Chelsea ilk kez Premier Lig'de 3 maç üst üste kaybetti.
Bu sezon Premier Lig'de oynadıkları 12 maçta yalnızca 2 maç kalelerini gole kapayabildiler.
Santrafor Diego Costa kendi kariyerinin en kötü istatistiğine sahip. Chelsea'nin son 6 resmi maçında tek bir gol dahş atamadı.
Chelsea'nin bu sezon oynadığı maçların %75'inde 3 ve üzeri gol oldu.
 
Norwich City 
 
Norwich City son lig maçında 6 maçlık galibiyet hasretine son vermekle kalmayıp, bu sezon Premier Lig'de ilk kez bir maçta kalesini gole kapama başarısı gösterdi.
Deplasmanda en son 15 Ağustos tarihinde Sunderland karşısında kazanabildiler.
Premier Lig'de son 17 deplasman maçının 16'sında 3 puan alamadılar.
 
 
2 TAKIMIN SON 3 LİG KARŞILAŞMASI NASIL SONUÇLANDI?
 
 
Chelsea : 0 – Norwich City : 0 
 
Norwich City : 1 ( Pilkington ) – Chelsea : 3 ( Oscar, Hazard, Willian )
 
Norwich City : 0 – Chelsea : 1 ( Mata )
 
 
MUHTEMEL 11'LER :
 
Chelsea
Begovic, Ivanovic, Terry, Cahill, Azpilicueta, Matic, Ramires, Pedro, Oscar, Willian, Costa
 
Norwich City :
Ruddy, Wisdom, Bennett, Bassong, Olsson, Howson, Tettey, O'Neil, Brady, Hoolahan, Jerome. 
 
Chelsea – Norwich City maçı saat kaçta?
 
Chelsea – Norwich City maçı 21 Kasım cumartesi günü saat 17:00'de oynanacak.
 
Chelsea – Norwich City maçı hangi kanalda?
 
Chelsea – Norwich City maçı Lig Tv ekranlarından canlı yayınlanmayacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!