comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Spor yazarları Beşiktaş - Göztepe maçını yorumladı

17 Mart 2019, Pazar 09:08
Spor yazarları Beşiktaş - Göztepe maçını yorumladı

Beşiktaş'ın Göztepe'yi Burak Yılmaz'ın golüyle yendiği maçın ardından Erman Toroğlu, Turgay Demir ve Fatih Doğan karşılaşmayı değerlendirdi.

FutbolArena - Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında konuk ettiği Göztepe'yi 1-0 mağlup etti. Spor yazarları Erman Toroğlu, Turgay Demir ve Fatih Doğan, Beşiktaş - Göztepe maçını gazetedeki köşelerinden yorumladı.
 

Erman Toroğlu, Turgay Demir ve Fatih Doğan Beşiktaş - Göztepe maçı yazıları


ERMAN TOROĞLU - SABAH

Beşiktaş, arabayı bir türlü 4. ve 5. vitese alamıyor. 2 veya 3'te gidiyor. Hani rakip takım katı defans yapsa, seni sinirlendirse, pislik yapsa hak veririm. Ancak rakip Göztepe'de bütün takım olduğu gibi top oynamak istiyor, iyi de oynuyor. Fakat Beşiktaş iyi oynayamıyor.
Siyah-beyazlılar, Burak'a derinlemesine top atarak oynamaya kalktı ama başarılı olamadı. Golü kenardan gittiklerinde buldular. Quaresma'nın ortasında Göztepe savunması yerini alamadı. Burak da boş kalınca çok güzel bir kafa vuruşu yaptı. Peki başka ne yaptı Beşiktaş? Sadece koştular. Maçın neticesi adaletli mi? Hayır. Göztepe bu mücadelesi ve oyunuyla bu sahadan en az bir puanla çıkmalıydı. Ancak sarı-kırmızılılardaki teknik adam değişiklikleri onları geri götürdü. Şimdi alıştıkları bir teknik adamla çalışıyorlar. Zaten onun da avantajını dün oynadıkları futbolla gösterdiler.

Eskiden yedek kulübesinin önünde Şenol Güneş'i görürdüm. Herhalde birileri söyledi de Guti de kulübeden çıkmaya başlamış. Bu maç Beşiktaş'ın oynayabileceği en kolay karşılaşmalardan biri olarak gözüküyordu. Ancak çok zor geçti. Bundan sonra Beşiktaş'ın maç serisi çok zor. Rize'ye gidip, içerde Başakşehir ile oynayacaklar. Daha sonra Sivas deplasmanı, Vodafone'de Ankaragücü sınavı, 31. haftada da Galatasaray deplasmanı... Bu maçları özellikle yazdım. Beşiktaş, bu rakiplerden kaç puan alır? Kenardaki Şenol Güneş'in suratına baktığımda zor gözüküyor.

Öyle bir lig yaşıyoruz ki, 5. ile 16. takım arasında 4 puan fark var. Yani 2-3 galibiyetle ligi 5. de bitirirsin, 2-3 mağlubiyetle küme de düşebilirsin. Sahada maçlar oynanıyor tamam da 'Hakemler nasıl?' derseniz, maalesef iyi değiller

BEŞİKTAŞ - GÖZTEPE MAÇ SONU DEĞERLENDİRMELERİ



TURGAY DEMİR - FOTOMAÇ

Beşiktaş ilk yarıda sanırım sahaya çıkmayı unuttu! Çünkü sahada herhangi bir şey yapan bir Beşiktaşlı yoktu! Adem sol kanatta oynamak yerine sürekli içeri kat edince hem Kagawa'yı sıkıştırdı, hem de Kartal'ı tek kanatla oynattı. Göztepe'nin işi de savunma anlamında kolaylaştı böylece; yalnızca Quaresma'nın kanadını savundular ve pozisyon vermeden devreyi tamamladılar. Bu arada etkili kontrataklar da yaptıklarını söyleyelim.

* * *

İkinci yarıya başlarken sakatlık nedeniyle ikinci zorunlu değişikliğini yapan Beşiktaş yana değil dikine oynamaya başlayınca daha ilk dakikada golü buldu. Adem'in harika pasını Quaresma adına yakışır şekilde ortaladı ve Kral müthiş bir kafa vuruşuyla topu çatala gönderdi. Kral attığı gollerle Beşiktaş'a maç ve puan kazandırmaya devam ediyor vesselam.

* * *

Beşiktaş etkili oynadığı bölümde başka pozisyonlar da bulmasına rağmen tribünleri rahatlatacak ikinci gol bir türlü gelmedi. Buna karşılık Ghilas'ı sahaya süren Tamer hoca, orta sahayı bir eksiltti ve risk alarak beraberliği aradı. Göztepe de yeteri kadar pozisyon bulmasına rağmen Gökhan, Vida, Medel ve alışık olmadığı yerde oynamasına rağmen Dorukhan'ın iyi oyunları Beşiktaş'ın tabeladaki üstünlüğünü korumasına yetti. Geçen haftaların aksine iyi bir gününde olan Karius'un yaptığı kurtarışları da unutmamak gerek. Sanırım kaleci olduğunu hatırladı; iyi iş çıkardı!

* * * 

Sonuç olarak Beşiktaş tek devrelik oyunla, ligde kalma mücadelesi yapan Göztepe'yi yenerek ligin tepesine olan ilgisini bir kez daha ortaya koydu. Rakiplerinin bugün oynanacak maçların sonucu bu ilginin ne kadar gerçekçi olduğunu ortaya koyacaktır.

FATİH DOĞAN - SABAH

Beşıktaş, Konya maçında yaşadığı "İstifa söylemleri etrafında dönen" duygu boşalmasından sonra haftayı iyi bir rehabilitasyon süreciyle geçirdi. Şenol Güneş, bir süredir biz dahil çok kişinin merakla beklediği "Kagawa ortada, Ljajic solda birlikte nasıl oynar?" sorusuna cevap vermek ister gibi Göztepe maçına bu ikiliyle başladı. Ancak ilk 45 dakika Kagawa ve Ljajiçli sistem ortasahanın dinamizmini düşürdü.

Bu ikilinin birlikte oynanmak için kondisyona ve zamana ihtiyacı var. Böyle olunca yük Atiba ve Dorukhan'ın üzerine bindi. Kagawa'nın enerjisini kontrollü kullanma düşüncesi Ljajiç'in yeni yerini yadırgaması Beşiktaş'ın ilk 45'te gardını düşürdü. Siyah-beyazlılar, ilk yarıda o kadar kötü ve tanınmaz haldeydi ki Göztepe gol yollarında biraz becerikli olsa etkili oyunlarını zafere dönüştürebilirdi.
Ancak ellerine geçen fırsatları kullanamadılar.

Güneş ilk değişiklik hakkını ilk yarı Adriano sakatlanınca zorunlu olarak Necip'i oyuna aldı ve stopere gönderip, Medel'i sol beke kaydırdı. Medel'in gönülsüz solda oynaması ama daha çok Adriano'ın yokluğu Beşiktaş'ın ilk yarı pas kalitesi ve etkinliğini de düşürdü.

Şenoş Güneş ikinci yarıya Necip'i çıkararak

Medel'in önüne Lens'i koydu.

Dorukhan ise stopere geçti.

Beşiktaş bu hamleyle ikinci yarıya daha iyi çıktı ve Burak ile aradığı golü çabuk buldu.

Bu süreçte Burak, Dorukhan ve Ljajic'i çok etkili gördüm.

Maçın en iyisi ise hiç kuşkusuz Gökhan Gönül'dü.
90 dakika sonunda milli sürecin Şenol Güneş'te motivasyon kaybı yaratmadığı gibi ona daha iyi moral verdiği ortaya çıktı.

Siyah Beyazlı takımla ilgili tüm gelişmelere Beşiktaş Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz. 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!