comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Saffet Sancaklı: "Bunların hepsini Türk futbolundan göndereceğiz"

06 Aralık 2018, Perşembe 11:33
Saffet Sancaklı:

Eski milli futbolcu ve MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, diyagonal.net'e çok özel açıklamalarda bulundu.

FutbolArena - MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Türk futboluyla ilgili gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Eski milli futbolcu, Kocaelispor'dan Beşiktaş'a transfer süreci ve Kocaelispor'un mevcut durumuyla ilgili diyagonal.net'e özel bir röportaj verdi. 

"BEŞİKTAŞ İLE PARA KONUŞMADIM"
"Allah rahmet etsin Süleyman abi sadece Türk futbol tarihinin değil; Türk tarihinin gelmiş geçmiş en önemli insanların birisidir. Kendisi Beşiktaş'ta futbol oynamaya başlamış, futbolu bıraktıktan sonra yönetici olmuş, sonra başkan olmuş ve sonrada zaten onursal, efsane başkan olarak vefat etti. Allah rahmet eylesin, Allah mekanını cennet etsin. 1987 senesinde ben Beşiktaş'a transfer olurken, benim ismimi duyuyorlar. O zamanlar Vefa 2.ligde, şimdi ki gibi PTT Ligi falan yok. 1.lig, 2.lig; hatta 3.lig bile yoktu sonradan kuruldu. 2.ligde Vefa'da oynuyordum, Beşiktaş gelip beni bir iki maçı seyrediyor, başkana diyorlar Vefa'da böyle böyle bir çocuk var alalım mı? Süleyman abide diyor ki bir hazırlık maçı bağlayalım ben de izleyeyim. Fulya Stadı'nda Vefa – Beşiktaş maç bağladı. Ben de o gün Allah yardım edecek ya 2 tane gol attım Beşiktaş'a. Hem de bir tanesi uzaktan böyle 30 metreden falan, bir tanesi de kornerden gelen topa herkesin üzerinden çıkıp vurdum, 2 tane özel gol yani, yetenek golü. Sonradan da işte Süleyman abi, transfer talimatı vermiş. Transfer Komitesi Başkanı Hulusi abi, Allah uzun ömür versin herhalde Hulusi abi 90'a yaklaştı. Sağ şuan sağlıklı da."

"KOCAELİSPOR'UN SÜPER LİG'E ÇIKMASI İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM"

"Sanayisiyle Türkiye'ye bakan Kocaeli, bir Kocaelispor'a bakamadı. O dönemdeki bütün belediyeyi yönetenler, kulübü yönetenler her birlikte suçlu. Yani bunu sadece bunun yüzünden oldu diyemeyiz. Şuandaki durumu da şu, bu sene biz de bir kampanya başlattık, ve Kocaelispor'la ciddi anlamda ilgilenmeye başladım şahsen. Çünkü benim ilgilenmem lazım, ama daha önceki durumlarda borçlar o kadar uçurumdaydı ki, şahısların yönetmesi mümkün değildi. O bu derken şuan 10 milyona düştü borcu, inşallah 10 milyonu bir şekilde çözeceğiz. Kocaelispor'u benim isteğim şu, 2023'e kadar yani seçimlere kadar Kocaelispor'u yeniden Süper Lig'e çıkarmak. Ve hak ettiği yerde olmasını sağlamak. Yeni statta yapıldı. İnanılmaz ilgi ve alaka var. Ben 2023'e kadar Kocaelispor'un Süper Lig'e çıkması için elimden geleni yapacağım."



"BUNLARIN HEPSİNİ TÜRK FUTBOLUNDAN GÖNDERCEĞİZ"

"Şimdi Türk futbolunu yönetenleri söyleyeyim size, tamamen yönetim yanlışlığı bu duruma gelmesinde. Şuan da size rakam vereyim 4 tane büyük kulübün  borcu şuan ki parayla 12 milyar lira. Faizler %35 – %40 yani bu kulüplerin yıllık ödeyeceği faiz 5 milyon lira, gelirleri de bunun 4'te 1'i ya da 3'te 1'i, mesela şimdi 12 olan seneye 15, seneye 20… bu hep yanlış yönetim, yanlış yönetilme. Ve şöyle söyleyeyim Türkiye'de 18 kulüp var ortalama 20 yöneticiden 360 yönetici mi yapar. Bir alt ligde de o kadar, bir alt ligde de o kadar derken 1000 kişi yönetiyor Türk futbolunu, yani üst düzeyden bahsediyorum. Araştırma yapın içlerinde bir tane milli futbolcu yok. Futbolun dışındakilerin yönettiği bir futboldan ne bekleyebilirsiniz ki? Menajere ödenen ücret, oraya ödenen para falan bunlar hep ayrıntı. Bu kadar yabancı olur mu, hep ayrıntı. Ana problem içerisinde problem bunlar. Ama asıl problem benim bu söylediğim, futbol dışındaki insanların gelip çökmesi, holding sahiplerinin güç savaşını kulüpler üzerinden yapması. İhale savaşları, iş alma, güç, koltuk yani adamın 1 milyon doları var ama hiç kimse yolda “Aaa Ahmet abi” demiyor. Ama bir kulüp başkanı oluyor herkes vay başkan hoş geldin beş gittin hazır ol da duruyor. Güç savaşlarını kulüpler üzerinden yapıyorlar. Ben de buraya geldiğimden beri bunu kırmaya çalışıyorum. Bunların hepsini göndereceğiz Türk futbolundan. UEFA, FIFA'nın kriterleri var getirip uygulayacağız Türkiye'ye, %10 %20 değişebilir. Anayasayı yazacağız kırmızı kaplı kitabı, bir şey oldu mu adam diyor ki: “Ben kulüp başkanı olmak istiyorum ya da kulüp başkanı olmak istiyorum.” Bir dakika 63.sayfayı açıyorsun kriterler var. Beyefendi sizin kriterleriniz tutmuyor. Ama benim milyar dolarım var, git ailenle ye o milyon doları. Başkan olamayacaksın anladın mı?

Bu sistemi kurduktan sonra kim başkan olmuş falan fark etmez. Bakın söylüyorum size kulüpler yakında konkortado ilan edecek. Bittiler çünkü, deniz bitti. Koskoca Ali Koç, Türkiye'nin en zengin adamı diyor ki Fenerbahçe'de marttan sonrası yok. Türkiye'nin en zengin adamı kulübe müdahale edemiyor. Kulübün geldiği noktayı anlayın yani. Koskoca Fenerbahçe…"



"ALTYAPIDAN 50 TANE OYUNCU ÇIKAR, SONRA YABANCIYI SERBEST BIRAK"

"Fatih hoca dedi ki Türk futbolunu kurtarma projesi altında 14 tane yabancı futbolcuyu serbest bırakın. Türk futbolcuların fiyatlarını da düşüreceğiz, güzel. Fransa, İngiltere, İspanya'da da böyle ama öyle kriterler var. Bir kere orada altyapı var oyuncu fışkırıyor. Sen şimdi Türkiye'de Türk futbolcuların fiyatını düşürmeye çalışıyorsun Burak 4.5 milyon euro alıyor, Selçuk 30 küsür yaşında 3.8 alıyor euro olarak. Sen fiyatları düşüremedin zaten. Mesela İngiltere'de yabancı futbolcu alacaklar yazmış, son 2 senede milli takımının maçlarının %70'inde ilk 11'de oynamış olacak, şu kadar yaşın altında olacak gibi gibi kriterleri var. Biz koyalım kriterleri buyursun gelsin yabancı. Sınırlama getirsen ne olur getirmesen ne olur milli takıma oyuncu bulamıyorsun. Problem sistemde. Alt yapıdan 50 tane oyuncu çıksın o zaman bırakabilirsin futbolcuyu."

"PEKİ ALİ DÜRÜST, DİĞERLERİNİN HAKKINI KİM SAVUNACAK?"

"Peki geçen gün Ali Dürüst ikinci başkan istifa etti, benim güvenim yok bunlara kardeşim bu ne rezillik falan dedi. İki sonra demeç veriyor diyor ki, “Federasyona ve başkana güvenim tamdır” daha faciası Galatasaray'ın çıkarlarını korumak için istifamı geri alıyorum. Sonradan da iki hakemin hayatı kayıyor, sonra da Kulüpler Birliği'nden 17 kulüp Galatasaray'a karşı deklarasyon yayınlıyor. Peki Ali Dürüst, sen Galatasaray'ın haklarını savunuyorsun da, Antalyaspor'un, Ankaragücü'nün, Kayserispor'un, Trabzonspor'un haklarını kim savunacak?

Eğer TFF istifa edip yerine aynı tarz Mıldırım Demirören gelecekse hiçbir anlamı yok."

Son dakika Süper Lig Haberleri FutbolArena'da!

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!