comScore

Beşiktaş Beşiktaş

İşte Türk futbolcuların attığı goller ile Süper Lig'in lideri

23 Mart 2019, Cumartesi 19:46
İşte Türk futbolcuların attığı goller ile Süper Lig'in lideri

Sadece Türk futbolcuların attığı goller sonucunda oluşan puan durumu dikkat çekti. Beşiktaş bu sıralamada liderliği ele geçirirken, Medipol Başakşehir orta sıralara geriledi.

FutbolArena Detay - Spor Toto Süper Lig'in 26 haftası tamamlanırken, takımların yerli futbolcularından aldığı skor katkısı dikkat çekti. Beşiktaş Türk futbolculardan en çok gol katkısı alan takım olurken, en az katkıyı Çaykur Rizespor elde etti. Rizespor'un tek golünü Ali Çamdalı attı. Sadece Türk futbolcuların attığı goller sonucunda oluşan puan durumu haberimizde.
 

Süper Lig'de Türk futbolcuların gollerinden oluşan puan durumu


Beşiktaş sadece Türk futbolcularının attığı goller göz önüne alındığında 26 maçta 46 puan toplayarak Süper Lig'in lideri oldu. Beşiktaş'ın yerli futbolcuları 21 gole imza atarken, siyah beyazlı takım bu gollerden 11 galibiyet ve 13 beraberlik elde etti. Beşiktaş'ın devre arasında transfer ettiği Burak Yılmaz, 6 golle takımın ligdeki en golcü yerlisi oldu. Burak Yılmaz'ı 5 gol ile Mustafa Pektemek izledi. Diğer golleri Dorukhan Toköz (3), Gökhan Gönül (3), Güven Yalçın (2), Oğuzhan Özyakup ve Caner Erkin attı. Beşiktaş öte yandan Türk futbolculardan 8 gol yedi.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR 8. SIRAYA GERİLEDİ
Spor Toto Süper Lig'in lideri Medipol Başakşehir, sadece Türk futbolcularının attığı gollerden oluşan puan durumunda 31 puanla 8. sıraya geriledi. Yerli futbolcularından 5 gol katkısı alan Medipol Başakşehir'in en golcü Türk futbolcusu İrfan Can Kahveci oldu. Milli takıma seçilme başarısı gösteren İrfan Can Kahveci, Medipol Başakşehir adına ligde 4 gol kaydetti. Diğer golü ise Emre Belözoğlu attı. Medipol Başakşehir Türk futbolculardan 4 gol yedi.

GALATASARAY VE FENERBAHÇE'NİN SIRALAMASI

Süper Lig'de 2. sırada şampiyonluk yarışını sürdüren Galatasaray, sadece Türk futbolcularının attığı goller göz önüne alındığında 30 puanla 10. sırada yer aldı. Galatasaray'ın yerli futbolcuları bu sezon ligde 5 gol kaydetti. Sarı kırmızılı takımın gollerini Serdar Aziz (2), Emre Akbaba (2)  ve Ömer Bayram kaydetti. Galatasaray Türk futbolculardan 5 gol yedi.

26 hafta sonunda 13. sırada bulunan Fenerbahçe ise bu tabloda yerli futbolcularından aldığı 7 gol katkısı ile 25 puan topladı ve 15. sıranın sahibi oldu. Fenerbahçe'nin gol katkısı aldığı yerli futbolcuları Mehmet Ekici (3), Serdar Aziz, Sadık Çifpınar, Hasan Ali Kaldırım ve Mehmet Topal oldu. Sarı lacivertli takım yerli futbolculardan 8 gol yedi.

Son dakika Süper Lig Haberleri FutbolArena'da!


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!