Gazetelerde Beşiktaş Haberleri - Beşiktaş Transfer Gelişmeleri (24 Şubat 2018)
FutbolArena - Beşiktaş’taki son haberler ve transfer gelişmeleri bu galeride.
Takvim, Fanatik, Fotomaç Beşiktaş Haberleri - Günün Beşiktaş Haberleri (24 Şubat Cumartesi BJK haberleri)
Beşiktaş’ta yaşanan son gelişmeleri günlük gazeteleri tarayarak karşınıza getiriyoruz. Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere tüm gazetelerden en seçkin haberler burada sizlerle. Sabah BJK Haberleri, Habertürk BJK Haberleri, Hürriyet Beşiktaş haberleri, AMK Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fotomaç Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fanatik Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Milliyet Beşiktaş haberleri gibi birçok kaynağa sahip listemizden seçtiğimiz haberler şu şekilde sıralandı...
Anahtar ortada
Atiba-Tolgay ikilisiyle dev maça başlamayı planlayan tecrübeli çalıştırıcının, bu isimleri "Riske girmeyin ve basit oynayın. Top bizde kalırsa, gerisi gelir" diye uyardı!
Bayern Münih maçının ardından tüm dikkatini Süper Lig’e veren Beşiktaş, pazar akşamı Vodafone Park’ta karşılaşacağı F.Bahçe derbisine hazırlanıyor. Alman ekibi karşısında alınan farklı mağlubiyetin olumsuz etkilerinden bir an önce kurtularak lig şampiyonluğuna konsantre olmaya çalışan siyah-beyazlılar, F.Bahçe maçını bu anlamda büyük bir fırsat olarak görüyor. Ezeli rakiplerine karşı alacakları galibiyetin kendilerini yeniden şampiyonluk havasına sokacağını düşünen oyuncular, derbide galibiyetten başka hiç bir ihtimali düşünmüyor.
HIZLI PAS, SERİ OYUN
Maçı hücum yaparak kazanacaklarını anlatan Güneş, F.Bahçe karşısında en büyük görevi de orta sahaya vermiş durumda. Orta sahada görev alacak futbolculardan, oyunun savunma ve hücum yönünü kusursuz uygulamalarını isteyen tecrübeli teknik adam oyuncularını, "Rakip orta sahada çok baskı yapıyorlar, bunu paslaşma ile aşacağız. Sizin yapacağınız paslaşmalar ve oyuna vereceğiniz şekil maçın kaderini çizecek. Bildiğiniz ve daha önce defalarca yaptığınız şeyi yapın, hızlı paslaşın, seri olun ve hata yapmayın" diye uyardı.
MAZERET BULAMAYIZ
Rakiplerinin 5 oyuncuyla tam saha baskı yaptığına dikkat çeken teknik direktör Şenol Güneş, defanstan çıkarken gereksiz hareketlerden kaçınmaları gerektiğini, Bayern Münih karşılaşmasında yaşanan kırmızı kart pozisyonuyla örneklendirerek futbolcularına anlattı. Risk yaratacak en ufak bir hata dahi istemeyen tecrübeli hoca, bu saatten sonra hiç bir şekilde mazeret yaratacak bir durumları olmadığını ve şampiyonluk için bu maçı mutlaka kazanmaları gerektiğini öğrencileri ile paylaştı ve galibiyet sözü aldı.
Fotomaç
100 puanlık derbi
Kara Kartal, derbi maçını kazanırsa namağlup serisinde 100. puanını elde edecek.
Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında Pazar günü F.Bahçe’yi konuk edecek Beşiktaş, sarılacivertli rakibi karşısında iç sahadaki namağlup serisini sürdürmeye çalışacak. Bu sezon deplasmanda inişli çıkışlı bir performans sergileyen siyah-beyazlı ekip, iç sahada ise son dönemlerin en başarılı sonuçlarına imza attı. Vodafone Park’ın yapılması sırasında iç saha maçlarını farklı statlarda oynayan Beşiktaş, buna rağmen iyi sonuçlara imza attı. Beşiktaş, ligde üç farklı statta yaptığı 37 iç saha maçında rakiplerinin galibiyetine izin vermedi.
GALATASARAY’LA BAŞLADILAR
Siyah-beyazlı ekip, bu 37 karşılaşmada 30 galibiyet ve 7 beraberlikle 97 puan toplamayı başardı. Namağlup serisine G.Saray galibiyetiyle başlayan Beşiktaş, Fenerbahçe derbisini kazanarak iç sahadaki başarılı performansını sürdürmeye çalışacak. İç sahadaki 37 maçta 30 galibiyet ve 7 beraberlikle 97 puan toplayan siyah-beyazlı ekip, sarı-lacivertli rakibini mağlup ederse namağlup serisinde 100. puanına ulaşacak.
Beşiktaş, Vodafone Park’ta yaptığı 30 lig maçında 23 galibiyet ve 7 beraberlik alarak 76 puan elde etti. Siyah-beyazlı ekip, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda Başakşehir’de konuk ettiği rakiplerine karşı 6 galibiyet alarak 18 puan topladı.
Siyah-beyazlılar, 37 maçlık namağlup seride toplam 94 gol attı. Evinde gol bulmakta zorlanmayan Beşiktaş, bu 37 karşılaşmada 2,5 gol ortalaması yakaladı. Beşiktaş, söz konusu seri sırasında kalesinde ise 26 gol gördü.
Fotomaç
Atiba mı, Topal mı?
Derbinin kilidini orta saha oyuncuların açması beklenirken Atiba ve Mehmet Topal’ın performansları belirleyici olacak.
Beşiktaş-F.Bahçe derbisinde gözler iki takımın orta sahasının önemli isimleri Atiba Hutchinson ve Mehmet Topal üzerinde olacak. Siyah-beyazlıların Kanadalı yıldızı, orta alanda Kartal’ın en güvendiği isimlerinin başında geliyor. F.Bahçe’de de aynı bölgede forma giyen Mehmet Topal, sarı-lacivertlilerin etkili oyuncuları arasında ilk sırada yer alıyor. İki futbolcunun yarın akşam gösterecekleri performans, ezeli rekabette orta saha üstünlüğünü ele geçirecek takımı, derbide bir adım öne geçirecek.
Fotomaç
Kaptanlarla özel görüşme
BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, derbi öncesinde takımla bir araya geldi. İlk olarak; artık puan kaybı kredilerinin kalmadığını ve son 12 maçı en az kayıpla geçip şampiyon olmaları gerektiğini oyuncularına aktaran Başkan Orman; toplantının ardında takım kaptanları ile özel olarak görüştü. Tolga, Oğuzhan, Necip ve Atiba’ya ayrı ayrı görüşmeler yapan Fikret Orman, derbi öncesi takımına olan inancını dile getirdi.
Fotomaç
Larin komşuya
Beşiktaş’ın yeni transferi Cyle Larin’e, Bulgaristan yolu göründü. Teknik direktör Şenol Güneş, Larin için "Pektemek’in de gerisinde" ifadesini kullandı. Türkiye’ye oynamak için geldiğini söyleyen Kanadalı oyuncu çözüm istedi. Daha önce Larin için; 28 Şubat’a kadar transfer dönemi devam eden Bulgaristan’ın Ludogorets takımına olumsuz cevap verilirken, son birkaç gündür bu fikir değişmiş görünüyor.
Fotomaç
Tosic-Tolgay 11’de
Kart cezalısı iki yıldızın yerine sakatlığı geçen Tosic ile genç Tolgay oynuyor. Sakatlıkları olan Gökhan Gönül ve Domagoj Vida’nın durumları ise belirsiz.
Beşiktaşlıların yarınki derbide en çok merak ettiği konu cezalı ve sakat oyuncuların yerine kimlerin forma giyeceği... Pepe ve Talisca’nın cezalarının yanı sıra, Gökhan Gönül ve Vida’nın da sakat olduğunun Şenol Güneş tarafından açıklanmasından sonra, kalan oyunculardan bir 11 tahmin etmek hiç de kolay değil. Pepe’nin yerine Tosic’in oynamasına kesin gözüyle bakılıyor. Tosic’in yanında sakatlığı geçmesi durumunda Vida, iyileşmezse Gary Medel forma giyecek.
FORVETTE LOVE ÖNDE
Orta sahada ise Talisca’nın bölgesinde genç yıldız Tolgay Arslan’ın ilk 11’de sahaya çıkması bekleniyor. Savunmada ise sakatlığı bulunan Gökhan Gönül oynamazsa Adriano sağ bekte oynayacak, Caner ile defansın solunda. Hücum hattında Quaresma- Oğuzhan-Babel üçlüsünü düşünen Şenol Güneş’in forvette ise Vagner Love’u sahaya sürmeyi planlıyor. Negredo ise ikinci yarıda şans bulacak.
Fotomaç
Vida dünyaya küstü
Bayern Münih maçında gördüğü kırmızı kart sonrasında ağlayarak oyundan çıkan Hırvat stoper büyük bir hayal kırıklığı yaşarken adeta dünyaya küstü.
Güneş’in "sürekli geri kaçarak sistemi aksattığını" açıkladığı Vida için bir de "Mitrovic’in de gerisinde" deyince birkaç saat sonra sakat olduğu haberleri çıktı. Fakat Vida’nın iyi olduğu F.Bahçe derbisinde moral bozukluğu yüzünden kulübede olacağı bildirildi.
Fotomaç
Benim sırrım dua
Vagner Love, "Maçlara çıkmadan önce sağlıklı olduğum ve futbol oynamaktan keyif aldığım için Allah’a şükrederim. Bu beni motive eder" ifadesini kullandı.
Brezilyalı yıldız Vagner Love, kendisi hakkında bilinmeyenleri anlattı. Tecrübeli forvet "Maça çıkmadan önce yaptığı bir motivasyon odaklanma provası var mı?" sorusuna, "İlk başta duamı ederim. Sağlıklı olduğum için, futbol oynamaktan keyif aldığım için Allah’a şükrederim. Müzik dinlerim. Rio de Janeiro’nun yerel müzikleri Pagode ve Funk’ı çok severim. Kendi kendimi motive ederek sahaya çıkarım ve elimden geldiği kadar keyif almaya çalışırım" dedi.
BEŞİKTAŞ ÇOK FARKLI
Vodafone Park’ın çimlerine bastığında büyük bir mutluluk yaşadığını belirten Vagner Love sözlerini şöyle tamamladı: Kariyerim için önemli bir andı. İlk anda oynama fırsatım olmadı. Yedek kaldım ve takım arkadaşlarımı destekledim. İkinci maçta oyuna girme şansım oldu ve iki gol attım. Bu da benim çok mutlu etti. Çok duygusal bir andı benim için. Şimdi bunların hepsine devam etmek istiyorum.
Fotomaç
Fenerbahçe, Beşiktaş deplasmanında
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında yarın derbi maçta Beşiktaş’a konuk olacak.
Süper Lig’de 15 haftadır yenilmeyen sarı-lacivertliler, şampiyonluk yolunda kritik virajda Beşiktaş’la karşılaşacak.
Haftaya 44 puanla 3. sırada giren Fenerbahçe, 4. sıradaki Beşiktaş’ın 3 puan önünde bulunuyor.
Vodafone Park’ta oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.
21 MAÇTIR KAYBETMİYOR
Fenerbahçe, Süper Lig’de 15 ve son 21 resmi karşılaşmayı kaybetmedi.
Ligde son 15 karşılaşmada yenilmeyen Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise oynadığı 6 maçı da kazandı.
Son mağlubiyetini geride kalan yıl 29 Eylül’de Süper Lig’de Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında 1-0’lık sonuçla yaşayan sarı-lacivertli ekip, daha sonra ligde oynadığı 15 maçta 9 galibiyet, 6 beraberlik aldı.
Sarı-lacivertliler, son 21 resmi maçta ise 15 galibiyet, 6 beraberlikle önemli bir seriye imza attı.
SON 9 DERBİYİ KAYBETMEDİ
Fenerbahçe, Süper Lig’de oynadığı son 9 derbiyi de kaybetmedi.
Ligde son derbi yenilgisini 27 Eylül 2015’te Beşiktaş karşısında alan sarı-lacivertliler, daha sonra Galatasaray ve Beşiktaş’la oynadığı 9 maçta 4 galibiyet, 5 beraberlik aldı.
Fenerbahçe, yarın karşılaşacağı Beşiktaş’a karşı ise oynadığı son 5 resmi maçı da kaybetmedi. Sarı-lacivertliler, son 5 derbide rakibine karşı 3 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.
VODAFONE PARK’TA YENİLGİSİ YOK
Fenerbahçe, Beşiktaş’ın yeni stadı Vodafone Park’ta yenilgi yüzü görmedi.
Dolmabahçe’deki yeni statta iki maça çıkan sarı-lacivertliler, birer galibiyet ve beraberlik elde etti.
Fotomaç