comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaşlı Caner Erkin için Yıldırım Demirören'den açıklama! Küfür eden yandı

27 Ekim 2017, Cuma 01:08
Beşiktaşlı Caner Erkin için Yıldırım Demirören'den açıklama! Küfür eden yandı

Türkiye Futbol Federasyonu Yıldırım Demirören, Caner Erkin'in Medipol Başakşehir maçında sportmenliğe aykırı hareket ve hakeme yönelik hakaret nedeniyle aldığı 6 maçlık cezanın ardından, bundan böyle talimatlarda değişikliğe gidileceğini açıkladı. 

FutbolArena - Beşiktaşlı futbolcu Caner Erkin'in, Medipol Başakşehir maçında hakem Mete Kalkavan'a sportmenliğe yönelik hareket ve hakaret nedeniyle 6 maç ceza almasının ardından, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören çarpıcı açıklamalarda bulundu. Küfürün Caner Erkin ile başlamadığını belirten Demirören, her şeye rağmen bunun artık bardağı taşıran son damla olduğunu ve marka değerini zedeleyecek davranışlara karşı sert tedbirler alacaklarını söyledi. 


Beşiktaş'ta Caner Erkin'in 6 maçlık cezası


Hürriyet'e konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, “Türk futbolunun en önemli yarası sporda şiddet ve onu doğuran sonuçlardan biri olan küfür. Küfürü sporla alakası olan hiçbir yerde görmek istemiyoruz. Ne stat dışında, ne tribünlerde, ne de sahada. Geçmiş tecrübeler bize gösterdi ki küfürle etkin bir şekilde mücadele etmenin yolu cezasız bırakmamaktır." ifadelerini kullandı. 

"CANER ERKİN'İN YAPTIĞINI HAYRETLE VE ÜZÜNTÜYLE İZLEDİM"
Beşiktaş - Medipol Başakşehir maçında Caner Erkin'in yaptığı harektin futbol vicdanını derinden yaraladığını söyleyen Demirören, Caner Erkin'in yaptıklarını hayretle ve büyük üzüntüyle izledim. Sebebi ne olursa olsun, bir oyun olarak gördüğümüz futbolda, milli bir futbolcumuzun bu görüntüyü sergilemesi futbol vicdanını derinden yaralamıştır. Bu olay hepimiz için bardağı taşıran nokta olmuştur.
Tabii ki sahalarımızda küfür bu olayla başlamadı ama alacağımız kararlarla küfürü bitirmenin başlangıcı olacak. Futbol dünyasındaki konsensus bu konudaki en büyük avantaj ve şansımız." diye konuştu. 


Küfür eden futbolcu kaç maç ceza alacak?


Yıldırım Demirören sahalardan küfürü silmek ve en önemlisi Türk futbolunun marka değerini zedeleyecek hareketlerin olmaması adına talimatlarda gerekli değişikliklerin yapılması için hazırlıklar yapıldığını söyledi. Buna göre artık maç görüntüleri de, bir bakıma dudak okuma yöntemi de delil olarak sayılacak. 

"HUKUKÇULARIMIZ TALİMATLARDA GEREKLİ DEĞİŞİKLİKLERİ HAZIRLADI"

Türk futbolunun marka değerini zedeleyecek hareketlere kimsenin tahammülünün kalmadığını belirten Yıldırım Demirören şu ifadeleri kullandı:

Bu noktadan sonra hepimizin üstüne düşen bu tarz görüntülerin spor sahalarında tekrar yaşanmasını engelleyecek düzenlemelere gitmektir. Hukukçularımız o günden itibaren çalışarak talimatlarda gerekli değişiklikleri hazırladı ve yarın (bugün) itibarıyla artık sahalarda küfürün önünün kesilmesi yönünde önemli bir adım atıyoruz. Bundan böyle resmi yayıncıların TV görüntüleri sözlü ihlaller için de delil olarak sayılacak.
Futbol Federasyonu Başkanı olarak benim ve eminim ki hiç kimsenin de futbolun marka değerini zedeleyici görüntülere tahammülü kalmadı. İnşallah bu sorunu sorumluluk bilinciyle yok edeceğiz

Siyah Beyazlı takımla ilgili tüm gelişmelere Beşiktaş Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!