comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş'ı kahreden tesadüf!

14 Nisan 2017, Cuma 01:31
Beşiktaş'ı kahreden tesadüf!

Beşiktaş taraftarı tam 17 yıl sonra, yine 14 Nisan'a acı bir kaleci hatası yaşadı...

FutbolArena Detay - UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında 13 Nisan akşamı 22.05'te başlaması gereken Lyon - Beşiktaş maçı. Maç öncesinde yaşanan tribün olayları nedeniyle 45 dakika ertelenmiş ve 22.50'de başlamıştı. 
Maçın 2. yarısında 14 Nisan'a girilirken maçın son dakikalarında kaleci Fabri'nin yaptığı büyük hata Beşiktaş taraftarlarını kahrett. Bu hata sonrasında Lyon 2. golünü attı ve maçı da 2-1 kazandı.


14 Nisan 2000 Beşiktaş - Galatasaray maçında Fevzi Tuncay'ın topu ayağının altından kaçırması 


Bu olayın çok benzerini tam 17 yıl önce Beşiktaş - Galatasaray maçında kaleci Fevzi Tuncay yaşamıştı. 
Maçın son bölümünde, 80. dakikada, Sead Halilagic'in kendisine attığı geri pası ayağının altından kaçıran genç kaleci Fevzi Tuncay topu ağlarında görmüş ve Beşiktaş'ın şampiyonluk umutlarına büyük bir darbe vurmuştu. O maç öncesinde lider Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki puan farkı 6'ydı ve Beşiktaş bu maçı kazansa ligin bitimine 5 hafta kala puan farkını 3'e indirecekti ancak 1-0 önde maçı götüren Beşiktaş yenilen bu golün ardından maçı 1-1 bitirmiş ve puan farkı 6'da kalmıştı. Galatasaray sezon sonunda 4 puan farkla art arda 3. şampiyonluğuna ulaşmıştı. 


17 yıl sonra Fabri, Fevzi Tuncay'ın hatasını anımsattı


Fabri 17 yıl sonra bu olayın benzerini tekrarladı ve Beşiktaş'ın tarihindeki en önemli Avrupa maçlarından birinde son dakikalarda yediği golle mağlup olmasına neden oldu. 

Yine de Fabri'nin gelecek hafta bu hatasını telafi etmesi için bir fırsatı daha olacak.Bu sezon formda bir görüntü çizen Fabri, 20 Nisan'da kahraman olma şansını hala elinde tutuyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!