comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde nasıl başarılı oldu? Çağdaş Sevinç ve Fatih Doğan

22 Kasım 2017, Çarşamba 20:30
Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde nasıl başarılı oldu? Çağdaş Sevinç ve Fatih Doğan

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon sergilediği önemli başarıyı Fatih Doğan ve Çağdaş Sevinç, beIN Sports Haber, Detay programında yorumladı. 

FutbolArena - Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde Porto ile 1-1 berabere kalarak gruptan lider olarak çıktı. Şampiyonlar Ligi'nde grubundan lider çıkan ilk Türk takımı olarak tarihe geçen siyah beyazlıların sergilediği bu başarısını Fatih Doğan ve Çağdaş Sevinç, beIN Sports Haber Detay programında değerlendirdi.

Spor yazarı Çağdaş Sevinç, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısını ve bundan sonra Devler Ligi'nde neler yapabileceği konusunda yorumlarda bulundu. 
"TARİHİ ZAFER OLARAK GÖRMEK YERİNE..."

Hem Beşiktaş, hem de Türk futbolu için büyük bir gurur. Ancak bunu böyle tarihi zafer olarak değil, Beşiktaş'ı bu seviyenin takımı olarak, oraya uygun oynayıp rakiplerine üstünlük kurarak bu noktaya geldiğini söylemek lazım. Bir Türk takımı Şampiyonlar Ligi'nde son maçını formalite oynayacak. Bu daha önce yaşamadığımız bir şey. Dünyanın önde gelen yayın kuruluşlarında Beşiktaş'ın başkanından, futbolcusuna kadar röportajlar çıkıyor, haberler yapılıyor. Çok ciddi bir ilgi var. Bu da rakip takımları etkiliyor. Porto kendisinden daha favori olan bir takıma karşı oynuyormuş gibi oyadı. Halbuki Porto'nun Şampiyonlar Ligi tecrübesi ortada. Beşiktaş'ın şu anda daha iyi ve formda takım olduğunu kabul ederek disiplinli bir maç çıkardılar. 

"BEŞİKTAŞ'IN FUTBOLU PORTO'YU SİNDİRDİ"

Şenol Güneş sürekli ileri gidin, alanı daraltın, öne doğru oynayın diye sürekli futbolcularını uyarıyordu. Tolgay'a birkaç kez talimat verdi bu konuda. Beraberlik yetiyordu ama kazanmak için müthiş baskı kuran Beşiktaş vardı. 20-25 dakikalık oyun seyir zevkini yükseltti ve Porto da biraz sindi. Porto'nun da artık "Biz fazla riske etmeyelim. Beşiktaş geliyor ve zor duruma düşeriz." diye onlar da bunu kabullenmek zorunda kaldı. 


Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynar mı?


Çağdaş Sevinç, ikinci tur öncesinde siyah beyazlıların neler yapabileceği konusunda değerlendirmelerde bulundu.

"Çeyrek final seviyesinde görüyorum Beşiktaş'ı. Ancak kura şansı önemli. Şampiyonlar Ligi'nde kolay maç yok. Zor maç var daha, daha zor maç var. Beşiktaş'ın kurada en zor olanı değil, daha makul olanı çekmesini diliyoruz. Kura şansı ne olursa olsun önemli. CSKA, Basel olası rakipler arasında. Bir taraftan da Bayern Münih, Real Madrid. Manchester City ve Tottenham kesin gelmiyor, belli oldu. Beşiktaş eğer zor olanlardan daha makul olanını çekerse kurada, çeyrek finali hedeflemeli ve bunu da başaracak gücü var. 

"UEFA NE KADAR İZLENDİĞİNİ ÖLÇÜYOR"

UEFA ne kadar izlendiğini ölçüyor. Yayın havuzundan gelen paraları dağıtırken bunları baz alıyor. Bu da daha fazla para demek. Beşiktaş'ın yabancı basınında yer alması ilgiyi arttırıyor. Ben UEFA Avrupa Ligi'nde devam edip, orada daha kolay ilerler anlayışına katılmıyorum. Boğulacaksan büyük denizde boğulacaksın diye bir sözümüz var. Şenol Güneş de bunu düşünüyor. Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde gidebildiği yere kadar gitmeli ve bu gece sahip. 



"CENK TOSUN HAK EDİYOR"

Cenk Tosun büyük paraları, övgüleri hak eden bir oyuncu. Porto maçında mesela dünyanın önemli golcüleriyle yarışacaktı ama önce takım dedi ve asist yaptı. Sezon başında Cenk Tosun için 13.5 milyon euro iyi denmişti. Eğer satılsaydı Beşiktaş belki gruptan çıkamayacaktı. Ucuza gitmiş olacaktı. Beşiktaş yönetimi ve Fikret Orman, Cenk Tosun konusunda iyi bir yol izliyor. 

"NEGREDO BİRAZ DAHA FAZLA SÜRE ŞANS BULMALI"

Başaramadığı zaman insan kızacak bir yer arar. Ancak Negredo'nun kızacak bir yeri de yok. Çünkü Cenk Tosun formayı hak ediyor. Negredo da bunu biliyor. Hırslı, gayretli, çabalıyor. Evet, bunu görüyorum. Şenol Güneş'in forma adaletini çok takdir ediyorum ama Negredo biraz daha makul sürelerde forma şansı da bulmalı. 

"TOSİC'E ÇOK SAYGI DUYUYORUM"

Tosic'e futbolcu olarak çok saygı duyuyorum. Performans sınırını sonuna kadar çıkarıyor ve gayretli. Yüreğiyle oynuyor. Ufak tefek hataları olmasına rağmen çoğu zaman kendisinden bekleneni veriyor. 

Siyah Beyazlı takımla ilgili tüm gelişmelere Beşiktaş Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!