comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş, Porto'yu yenen ilk Türk takımı oldu

13 Eylül 2017, Çarşamba 23:54
Beşiktaş, Porto'yu yenen ilk Türk takımı oldu

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda konuk olduğu Porto'yu mağlup ederek bu başarıya ulaşan ilk Türk temsilcisi oldu.

FutbolArena Detay - Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu ilk maçında deplasmanda karşı karşıya geldiği Portekiz temsilcisi Porto'yu 3-1 mağlup etti. Şenol Güneş'in öğrencileri bu galibiyetle Türk futbolunda bir ilki başardı.
 

Porto, Türk takımlarına kaç kez yenildi?


Beşiktaş, Dragao Stadyumu'nu dolduran Porto taraftarları önünde Anderson Talisca, Cenk Tosun ve Ryan Babel'in golleriyle rakibine evini dar etti. Bugüne kadar Türk takımları ile Avrupa'da oynadığı 8 maçı da kaybetmeyen Porto, ilk kez Beşiktaş'a yenilerek bu serisini tarihe gömdü. Porto'yu yenen ilk Türk takımı olma başarısı gösteren siyah beyazlı takım, bu galibiyetle grupta ilk haftayı liderlikle bitirdi.

 

Beşiktaş'ın Portekiz takımları karnesi


5 maç aradan sonra bir Portekiz takımnı mağlup eden Beşiktaş, en son 14 Şubat 2012'de deplasmanda Braga'yı 2-0 yenmişti. Bugüne kadar Portekiz temsilcileri ile 12 kez karşı karşıya gelen siyah beyazlı ekip, bu süreçte3 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etti.


Siyah beyazlı takım ile ilgili tüm gelişmeleri Beşiktaş Haberleri özel sayfamızdan takip edebilirsiniz.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!