Beşiktaş Haberleri - Beşiktaş Transfer Gelişmeleri (24 Temmuz 2018)
FutbolArena - Siyah beyazlı ekipten son haberler ve transfer gelişmeleri bu galeride sizlerle buluşuyor...
Takvim, Fanatik, Fotomaç Beşiktaş Haberleri - Günün Beşiktaş Haberleri (24 Temmuz Salı BJK haberleri)
Beşiktaş’ta yaşanan son gelişmeleri günlük gazeteleri tarayarak karşınıza getiriyoruz. Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere tüm gazetelerden en seçkin haberler burada sizlerle. Sabah BJK Haberleri, Habertürk BJK Haberleri, Hürriyet Beşiktaş haberleri, AMK Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fotomaç Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fanatik Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Milliyet Beşiktaş haberleri gibi birçok kaynağa sahip listemizden seçtiğimiz haberler şu şekilde sıralandı...
Torshavn - Beşiktaş iddaa oranları: 10.00-5.00-1.10
Beşiktaş’ın, Faroe Adaları temsilcisi B 36 Torshavn ile oynayacağı Avrupa ligi 2. ön eleme turu maçının oranları açıklandı. Beşiktaş, Torshavn karşısında açık ara favori gösterildi.
Torshavn-Beşiktaş maçının iddia oranları açıklandı. Temsilcimiz Beşiktaş açık ara favori gösterildi. Beşiktaş’ın galibiyetine 1.10 oran belirlenirken, ev sahibi olmasına rağmen Torshavn’a 10.00 oran verildi. Beraberlik ihtimali ise 5.00 olarak belirlendi.
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turundaki ilk maçıın Torshavn ile 26 Temmuz Perşembe günü Faroe Adaları’nda oynayacak.
Rövanş mücadelesi ise 2 Ağustos Perşembe günü İstanbul’da.
Beşiktaş, bu turda Torshavn’ı elerse 2. ön eleme turunda Avusturya temsilcisi LASK Linz ile Norveç ekibi Lilleström eşleşmesinin galibi ile karşı karşıya gelecek.
Fanatik
Beşiktaş’ta transfer zirvesi perşembe günü
Beşiktaş yönetiminin Quaresma ile perşembe günü masaya oturacağı ve son kararını soracağı belirtildi.
Beşiktaş’taki satış rüzgarında ’sıradaki futbolcu’ olarak gösterilen Ricardo Quaresma dün İstanbul’a geldi. Portekizli futbolcu akşam da takımla birlikte idmana çıktı. Quaresma’nın gelişi sırasında Çin teklifi ile ilgili sorulara net cevaplar vermediği, "Şu anda Beşiktaş’ın futbolcusuyum, ben fazla ilgilenmiyorum, menajerimin bilgisinde bir durum" dediği öğrenildi. Bu satıştan 8 milyon Euro kazanç bekleyen Beşiktaş yönetiminin ise yıldız oyuncu ile perşembe günü masaya oturacağı ve son kararını soracağı belirtildi.
Q7, AYAĞININ TOZUYLA...
Ricardo Quaresma dün İstanbul’a gelirken, Acıbadem Sports’ta sağlık kontrolünden geçti. Portekizli yıldız ardından takamın akşam yaptığı antremana katıldı.
(Sabah)
Beşiktaş uçak krizini çözdü
Avrupa Ligi ön eleme turunda Faroe Adaları temsilcisi B36 Torshavn ile ilk maçını deplasmanda oynayacak olan siyah-beyazlılar, aktarmalı değil direkt olarak uçacak.
Beşiktaş, Faroe Adaları ekibi B36 Torshavn ile perşembe günü deplasmanda oynayacağı Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçı öncesi saha dışındaki en önemli sorununu halletti. Kuzey Atlantik Okyanusu’nda ufak bir adalar topluluğu olan Faroe’ye hava yoluyla ulaşım ancak Danimarka veya Norveç üzerinden ufak uçaklarla oluyordu.
Bunu önlemek için harekete geçen Beşiktaş cephesi, Dışişleri Bakanlığı ve havayolu şirketi ile yaptığı görüşmeler sonucu uçak krizini çözdü. Buna göre siyah-beyazlıları taşıyacak özel uçak yarın İstanbul’dan havalanacak ve doğrudan Torshavn’a inecek.
(Sabah)
Fabri, Şenol Güneş’e ayrılığın sebebini açıkladı
Beşiktaş’ın 6 milyon Euro karşılığında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Fulham’a sattığı Fabri, ayrılığının gerekçesini teknik direktör Şenol Güneş’e anlattı. İngiltere’de forma giymenin hayali olduğunu belirten Fabri, bu fırsatın bir daha eline geçemeyeceğini belirtti.
Beşiktaş’ın 6 milyon Euro’ya İngiltere’nin Fulham takımına sattığı ve KAP’a da bildirimde bulunduğu İspanyol kaleci Fabri, ayrılmadan önce teknik direktör Şenol Güneş’ün gönlünü aldı.
Fabri’nin Güneş ile yaptığı görüşmede ayrılık sebebini açıkladığı ve "Sezon sonu sözleşmem sona eriyor. Beşiktaş’ı çok seviyorum. Siz de bana çok şey kattınız. Beşiktaş sakatlığımdan sonra bana sahip çıktı, Şampiyonlar Ligi’nde görev verdi. Hem de muhteşem bir şampiyonluk yaşadım. Beşiktaş’ta bütün hayallerimi gerçekleştirdim; biri hariç. Premier Lig’de oynamayı çok istiyorum. Bu fırsat bir daha elime gelmeyebilir. O yüzden ayrılmak istiyorum" dediği belirtildi.
(Sabah)
Harun’u ver, istediğini al!
Beşiktaş, Harun Tekin’i bonservis ödemeden almak istiyor. Siyah-beyazlılar, başarılı kaleciye karşılık Bursa’ya; Vagner Love, Mustafa, Orkan, Oğuzhan Aydoğan, Mertcan ve Utku’dan istediği üçünü teklif edecek.
Fabri’nin Fulham’a gitmesiyle kaleci arayışlarına başlayan Beşiktaş tüm imkanlarını Bursaspor’un başarılı file bekçisi Harun Tekin’i kadrosuna katmak için seferber edecek. Lig bitmeden Fabri’ye gelmesi muhtemel teklifleri düşünerek Harun için Bursaspor ile temasa geçen siyah-beyazlılar, deneyimli eldivene karşılık üç oyuncuyu takas olarak önerecek.
Vagner Love, Mustafa Pektemek, Orkan Çınar, Oğuzhan Aydoğan, Mertcan Açıkgöz ve Utku Yuvakuran gibi isimleri takas edilebilecek oyuncular arasında tutan yönetim, Bursaspor’a üç oyuncu teklif edecek. Bu isimlerden istediği üç oyuncuyu seçme teklifi yapacak olan Beşiktaş Yönetimi’nin, transferi para vermeden bitirmek için çaba harcayacağı belirlendi.
Teknik Direktör Şenol Güneş’in de çok istediği Harun Tekin transferini bitirmek için kollarını sıvayan siyah-beyazlıların yabancı kaleci tercihini arka plana attığı vurgulandı. Beşiktaş’a transferi halinde birinci kaleci olmasına garanti gözüyle bakılan Harun’un da bu nedenle siyah-beyazlı takıma gitmeyi istediği bildirildi.
Güneş ile çalışmak istemesi nedeniyle de bu transferin bitmesini arzulayan Harun’u listesinin ilk sırasında tutan Beşiktaş, yabancı alternatifler ile de temaslarını sürdürüyor. Yabancı adaylar konusunda scouting departmanıyla hareket eden siyah-beyazlı yönetim, yaşı ilerlemiş kaleci yerine, yetiştirip satmak üzere bir proje transfere daha da imza atmayı hedefliyor.
(Skorer)
’Come to Beşiktaş Kagawa’
Japon 10 numara için Borussia Dortmund’la transfer görüşmelerini sürdüren yönetime, bu konuda taraftarından büyük destek geldi. Siyah-Beyazlılar, 29 yaşındaki futbolcunun Instagram hesabındaki paylaşımlarının altına binlerce "Come to Beşiktaş" mesajı yağdırdı.
Teknik direktör Şenol Güneş’in isteği doğrultusunda 10 numara bölgesini yeni bir isimle doldurmak için çalışma başlatan yönetim, Almanya Bundesliga ekibi Borussia Dortmund’un yıldızı Shinji Kagawa’yı listesine eklemişti. Alman ekibinden ayrılma kararı alan 29 yaşındaki Japon futbolcu için Sarı-Siyahlılar’a satın alma opsiyonlu kiralama önerisinde bulunup beklemeye geçen Beşiktaş Yönetimi’ne, taraftarından destek geldi. Daha önce; Pepe, Medel ve Vida transferlerinde kampanya başlatan Siyah-Beyazlılar, son olarak Kagawa’nın sosyal medya hesaplarını hedef aldı. Japon 10 numaranın Twitter ve Instagram hesaplarına binlerce, ’Come to Beşiktaş’ (Beşiktaş’a gel) yorumu yağdıran taraftarlar, Kagawa’nın rotasını Türkiye’ye çevirmeye çalışıyor.
’Yeni bir meydan okuma...’
Geleceğiyle ilgili olarak Alman basınına açıklamalarda bulunan tecrübeli futbolcunun, "Dünya Kupası sonrasında Borussia Dortmund’a katılacağım. Kariyerimle ilgili olarak yeni bir meydan okumaya ihtiyacım var" dediği iddia edildi. Borussia Dortmund’ta geçen sezon 27 karşılaşmaya çıkan başarılı futbolcu, 6 gol ve 5 asistlik performans sergilemişti.
Fanatik
Ali Naibi’den Fabri açıklaması
Beşiktaş Futbol A Takım Direktörü Ali Naibi, UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanıp gelecek yıl Vodafone Park’ta oynanacak UEFA Süper Kupa mücadelesinde yer almak istediklerini söyledi. Naibi, "Fabricio’nun Fulham’a transferi için 2 kulüp aramızda anlaştık. Bir pürüz çıkmazsa Fabricio gelecek sene kariyerine İngiltere’de devam edecek" dedi.
İsviçre’nin Nyon kentinde gerçekleştirilen kura çekiminde Beşiktaş’ın, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunu geçmesi halinde 3. ön eleme turundaki muhtemel rakipleri belli oldu.
Siyah-beyazlı ekip, 2. ön eleme turunda Faroe Adaları temsilcisi B36 Torshavn’ı elemesi halinde 3. ön eleme turunda Avusturya’dan LASK ile Norveç’in Lillestrom takımları arasındaki eşleşmenin galibiyle karşı karşıya gelecek.
Kura çekiminin ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Beşiktaş Futbol A Takım Direktörü Ali Naibi, "Üçüncü ön eleme turunu oynamak için Faroe Adaları’ndan B36 Torshavn takımını geçmeliyiz. Önümüzde zorlu bir seyahat var. Bu hafta umarım deplasmanda avantajlı skoru alıp bir sonraki turda gelecek rakibimizi eleyip Avrupa Ligi gruplarına kalmak için önemli bir avantaj yakalayacağız." diye konuştu.
Üçüncü ön eleme turundaki muhtemel rakiplerinin eşleşmesiyle ilgili Naibi, "Hangisi turu geçer kestirmek zor. Denk takımlar gibi ama Avusturya ekibi daha şanslı gözüküyor." şeklinde görüş belirtti.
Ali Naibi, UEFA Avrupa Ligi’ndeki hedefleriyle ilgili, "Bizim beklentimiz kupanın finalini Bakü’de oynamak ve mümkünse bu kupayı kaldırıp gelecek sene kendi stadımızda oynanacak Süper Kupa mücadelesinde yer almak. Tabii zor bir hedef ama bunun için gerekli çalışmaları yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.
"Fabricio’nun Fulham’a transferi için 2 kulüp aramızda anlaştık"
Beşiktaş’ın İspanyol kalecisi Fabricio Ramirez’in İngiltere’nin Fulham takımına transferi hakkında Naibi,"Fabricio’nun Fulham’a transferi için 2 kulüp aramızda anlaştık. Bir pürüz çıkmazsa Fabricio gelecek sene kariyerine İngiltere’de devam edecek. Transfer dönemi ağustos sonuna kadar devam ediyor. Kaleci transferi konusunda da çalışmalarımız sürecek. Uygun şartlarda, profilde bir kaleci bulunduğu takdirde anlaşma sağlanacaktır ama bizim çok değerli kalecilerimiz de kadromuzda mevcut." ifadelerini kullandı.
AA
Beşiktaş’ın 1 numaralı hedefi David Ospina
Fabri’nin Fulham’a transferi sonrasında İspanyol kalecinin yerini doldurmak için 1 numaralı hedefini David Ospina olarak belirleyen Beşiktaş, Kolombiyalı için Arsenal’e satın alma opsiyonlu kiralama önerisinde bulunacak. 29 yaşındaki kaleci de kulübünün Leno transferi sonrasında ayrılığa yeşil ışık yaktı.
Siyah-Beyazlılar’da 2 sezondur başarıyla görev yapan Fabricio Ramirez’in Fulham’a transfer olmasının ardından Kara Kartal’da yeni kaleci arayışı başladı. Bu doğrultuda hedeflerini; Bursaspor’dan Harun Tekin, Arsenal’den David Ospina ve Porto’dan Jose Sa olarak belirleyen Beşiktaş’ın yoğun temasların ardından Premier Lig temsilcisinin file bekçisi konusunda karar kıldığı öğrenildi. Ada ekibi Arsenal’in Petr Cech’e ek olarak Bayer Leverkusen’den 25 milyon Euro karşılığında Bernd Leno’yu transfer etmesinin ardından bir anda kulüpte 3. kaleci konumuna gerileyen Ospina’nın da takımdan ayrılmaya yeşil ışık yaktığı bildirildi.
Toplamda 6 milyon
Euro Arsenal’le 2020 yılına kadar kontratı bulunan tecrübeli eldivenle ayrılığa kulüp yönetiminin de sıcak baktığı konuşuluyor. Beşiktaş’ın, başarılı kaleciyi satın alma opsiyonlu kiralama formülüyle kadrosuna katmak istediği gelen haberler arasında... Fabri’nin transferinin dün kesinleşmesinin ardından teklif hazırlığını tamamlayan yönetimin, bu hafta içerisinde Arsenal’in kapısını resmen çalması bekleniyor. Kara Kartal’ın Ospina için 2 milyon Euro kiralama bedeli, satın alma opsiyonu olarak da 4 milyon Euro önereceği konuşuluyor.
Fanatik
Vida bitti bitiyor! Liverpool yetkilileri İstanbul’a geliyor
Yılan hikâyesine dönen Domagoj Vida transferi bitmek üzere... Liverpool yönetimi, Beşiktaşlı yetkililerle görüşmek için yarın İstanbul’a geliyor.
Beşiktaş’ın olabilecek en yüksek bedelle elden çıkarmak istediği Domagoj Vida için beklenen talip çıktı: Liverpool. Premier Lig ekiplerinden West Ham United ve Everton ile pazarlıkları yürüten siyah beyazlılar, daha yüksek bütçeye sahip Liverpool’un ilgisini görünce fiyat artırdı ve rotasını Merseyside devine çevirdi. Kadrosunda Vida’nın milli takımdan partneri Dejan Lovren’i de bulunduran Kırmızılar’ın bu bölgede rotasyonu geniş tutmak istediği ve Vida’ya yöneldiği ifade ediliyor. Liverpool yetkilileri, yarın İstanbul’a gelecek.
PSG’DE BONUCCİ’NİN ALTERNATİFİ
Liverpool’un kıskacındaki Vida’yla ilgilenen bir diğer dev Paris Saint-Germain. Milan’ın dünyaca ünlü stoperi Leonardo Bonucci için İtalyan ekibiyle görüşmeleri sürdüren PSG kurmayları, 50 milyon Euro’luk bonservisi çok bulursa Hırvat oyuncuya yönelecek. Bu durum gerçekleşirse Beşiktaş, Vida için 30 milyon Euro’luk bonservis bedelinde ısrarcı olacak.
VİDA’NIN ADI UEFA LİSTESİNDE YOK
Beşiktaş, B36 Torshavn ile oynayacağı Avrupa Ligi 2. tur ön eleme maçları için takım listesini dün UEFA’ya gönderdi. Bu listede Domagoj Vida’nın adının olmaması da, Hırvat oyuncunun kesinlikle satılacağının en büyük göstergesi oldu.
(Sabah)