AA'da yer alan habere göre, Abdullah Avcı, Anadolu Ajansının 97. kuruluş yılı nedeniyle İstanbul Ofisi'ne yaptığı ziyarette gündeme dair soruları yanıtladı.
''AVRUPA LİGİ'NDE BEŞİKTAŞ'I DESTEKLİYORUM''
"Bütün gücünü Avrupa kupalarına versin, (gülerek) aynı görüşü paylaşıyoruz, tabii ki paylaşacağız. Çok güzel bir şey, aslında bu çok birleştirici bir tweet. Kulüp olarak her şeye böyle yaklaşan bir yapımız var. Bu bir oyun, bu da oyunun güzellikleri. İnsanlara bu şekilde sunmamız lazım. 29. haftada Beşiktaş ile oynayacağımız maçı bir görelim. Bu bantta oraya kadar gidelim, o maçtan sonra bir şeyleri konuşmak daha doğru olacak. Her maç ilk dört için kolay değil. Onun için Beşiktaş bütün gücünü Avrupa kupalarına vermeyi sürdürsün. Kim kazanırsa onu tebrik edeceğiz. Geçen sezon Beşiktaş'ın şampiyonluğunu tebrik ettik. Şampiyon oluruz, olmayız ama bulunduğumuz yerin saygısını çok iyi görüyoruz. Bu, şampiyonluk kadar değerli. Bu güzel oyunu dahada güzelleştirmeye çalışıyoruz."
''VİDEO HAKEM UYGULAMASINI DESTEKLİYORUZ''
"Eski bir futbolcu, toprak sahaları yaşamış biri olarak, bazen futbolun doğasına aykırı geliyor ama bugün dünyanın gittiği, değiştiği, dönüştüğü ve özellikle futbolun içine bilim, analiz, performans ve elektroniğin girdiği yerde, Avrupa'nın önde gelen ülkelerinde de denenmeye başladığına göre bunun kaçışı yok. Bu sistem denenecek, denendikten sonra geri dönüşleri nasıl olacak, buna bakmak lazım. Bugün ligimizde kritik hatalar oluyor. Biz de kulüp olarak bunu yaşadık. Genele baktığında, "Penaltı mı, değil mi?", "Gol mü, değil mi?" gibi ana konu başlıkları var. Bunu denememiz gerekiyor. Şu an itibarıyla VAR'ı destekleyeceğiz.''
"Bu isimler, daha önce Genç ve A Milli Takım'da oynamış futbolcular. Potansiyelli oyuncular, bulundukları yerlerle de bunu gösteriyorlar. A Milli Takım düzeyinde köklü değişiklik olacağını düşünmüyorum. Bunu Kosova maçı ve eylül ayındaki iki müsabakada çok net şekilde göreceğiz. Maç kazanmak öz güven yakalamaları açısından önemli ama bu oyunculara bir maçlık test yapmayalım. Böyle durumlarda olup daha sonra kaybolan çok oyuncu oldu. Ne yukarı ne de aşağı vurdurmadan, standart şekilde götürmek lazım. Yetenekli oyuncularımız var, oyun planlarının içinde bunu geliştirirlerse devam edeceklerdir. Köklü değişiklik olmayacağını hep beraber göreceğiz. Ama takımın içine dokunuşlar muhakkak olacaktır."
''CENGİZ ÜNDER'İN ÜSTÜNE KOYMASI GEREKİYOR''
"Attığı gol bizim adımıza da onun adına da Türk futbolu adına da son derece önemli. Bize geldiğinden bu yana 25 lig maçının 24'ünde oynadı. Dört Avrupa kupası oynadı, A Milli Takım'a kadar çıktı ve hazırlık maçında harika bir gol attı. Yeterli görmeyecek, başka hayaller kuracak, gelişecek, hem kişilik olarak hem de oyun olarak. Türk futboluna önemli, özel bir oyuncu kazandırmak için mücadelemize devam edeceğiz, henüz kazanmadı. Eğer böyle davranırsak kaybederiz, daha da üstüne koyması gerekiyor."
''OKAN BENİM İYİ BİR ARKADAŞIM''
"Okan benim hem futbolcum, hem de milli takımda yardımcılığımı yaptı. Türk futboluna, futbolcu olarak önemli katkı sağladı, umarım antrenörlükte de aynı katkıyı vermeye devam edecek. Göztepe'den ayrılırken 'geçmiş olsun' diye birkaç gün bekledim ama o sırada Akhisar Belediyespor'da göreve başladı. 'Hayırlı olsun' diyemedim. Hafta sonu beraber olacağız, kardeşim gibi ama bizim maçlardan sonra onlara başarılar diliyorum."
"Akhisar Belediyespor açısından hoca değişikliği ve bir de Okan Buruk gibi bir yüzün olması önemli. Oyuncular yeni hocasına kendisini kanıtlamak isteyecek, mücadeleleri ve konsantrasyonları daha yüksek olacaktır. Artı, ligdeki bulundukları durumdan kurtularak bir an önce rahatlamak isteyeceklerdir. Her maç zor geçiyor, bu maç da zor başlayacak ama içindeki planlar, uygulamalar nasıl olacak, göreceğiz. Umarım karşılığını biz alırız. Enerjimiz yüksek, harika bir sezon geçiriyoruz. Geçen hafta berabere kaldık, umarım bu hafta itibarıyla yeniden galibiyet startı verip yolumuza devam ederiz."

