comScore

Bedelli askerlik çıkacak mı? Son dakika bedelli askerlik açıklaması (Muharrem İnce'den bedelli askerlik açıklaması)

16 Mayıs 2018, Çarşamba 23:24
Bedelli askerlik çıkacak mı? Son dakika bedelli askerlik açıklaması (Muharrem İnce'den bedelli askerlik açıklaması)

Son dakika 2018 bedelli askerlik haberleri. AKP bedelli askerlik açıklaması. Bedelli askerlik çıkacak mı? Recep Tayyip Erdoğan bedelli askerlik açıklaması. 2018 Bedelli askerlik ile ilgili son dakika gelişmeleri haberimizde. 

FutbolArena - 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında binlerce vatandaşın beklentisini oluşturduğu bedelli askerlik konusunda Cumhurbaşkan adayı Muharrem İnce'den açıklama geldi. Bedelli askerlik çıkacak mı? Hükümetten son dakika bedelli askerlik müjdesi. 2018 bedelli askerlik konusunda son dakika gelişmeleri haberimizde.


Bedelli askerlik çıkacak mı? (2018 bedelli askerlik)


Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce 24 Haziran'da yapılacan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile yeniden gündeme gelen ve beklenti oluşan bedelli askerlik konusunda Fox Tv'de açıklamalarda bulundu. Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı olursa bedelli askerlik yasasını çıkartacak mı? Muharrem İnce, 2018 bedelli askerlik konusunda ne düşünüyor?

''ŞU ANDA GÜNDEMİMDE YOK''
Muharrem İnce: "Bedelli Askerlik şu anda gündemimde yok. Şimdi bana kızacaklar ama şu an için düşünmüyorum. Gelecekte olabilir mi, tartışabiliriz. Fakat profesyonel askerlik olabilir. Bunu konuşabiliriz." ifadelerini kullandı.


AKP Hükümetinden bedelli askerlik açıklaması


Binlerce vatandaşın beklentisini oluşturan bedelli askerlik konusunda AKP hükümetinden çeşitli açıklamalar gelmeye devam etse de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim döneminde kesinlikle böyle bir şeyi gündeme almayacaklarını açıklamıştı.



 

Bedelli Askerlik nedir? Bedelli Askerlik ne kadara yapılır?


Bedelli Askerlik bugüne kadar 10 kez çıkarıldı. Cumhuriyet tarihinde Bedelli Askerlik 1987, 1992, 1999, 2011 ve 2014 yıllarında çıkarıldı. 2011 yılında çıkarılan bedelli askerlikte, 30 yaşından gün almış ve 30 bin TL tutar ödeyen kişiler askerlik vazifesini yerine getirmiş sayılmışlardır. Yasa kapsamında 21 günlük temel askeri eğitimden de muaf tutulmuşlardır. 2 Aralık 2014 tarihinde ise 1 Ocak 1988 ve önceki tarihlerde doğanların 18 bin TL karşılığında bedelli askerlik uygulamasından faydalanabilmişleridir. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!