Aykut Kocaman ile Valbuena arasındaki gerçekler! "NBA'de oynasaydı..."
FutbolArena - F.Bahçe Başkanı Aykut Kocaman, Mathieu Valbuena’yı neden oynatmadığını bir bir açıkladı…
"Onunla lige başladık. İlk 5 haftada 90 dakika oynadı. Sadece 2 kez galip gelebildik. Ama vazgeçmedim. Osmanlıspor maçına kadar sürekli forma verdim. Bu süreçtede 10 haftada bu kez 4 galibiyet alabildik."
"Sonra Aatıf’le kazanmaya başladık. Şanssızlığı ise Konyaspor maçında 90 dakika sahada kaldı. Beraberlik çıkardık. G.Birliği maçında 90 dakika sahada kaldık. Yine 1 puan alabildik. Aslında insanlar ve Valbuena, 70 ve 80’den sonra oyuna girdiğinde takıma daha faydalı olduğunu anlasa işimiz daha kolay olacak."
"O mükemmel bir hamle oyuncusu. Semih Şentürk’ü hatırlayın. Nöbetçi golcü olarak gol kralı oldu. Euro 2008’de patladı. NBA’de her yıl altıncı oyunculara ödül verilir. Süper Lig’de de 12’nci oyuncu ödülü verilse ben Valbuena’ya ödülümü veririm" ifadelerini kullandı.
VALBUENA’NIN KENDİSİNİ YEDEK BIRAKTIRAN O SÖZLERİ
Tarih 4 Aralık 2017
Osmanlıspor maçı 1-1 bitince Aykut Kocaman, "Ciddi bir başarısızlık. Bunun bir faturası olacak. Ben kendi adıma gerekeni yapacağım" açıklamasını yaptı.
Herkes tecrübeli teknik adamın istifasını beklerken fatura Ozan Tufan’a çıktı. Kadro dışı kaldı. Valbuena’da kulübenin yolunu tuttu.
Önceki gün "herşey bir gecede oldu" diyen Fransız oyuncunun yedek kalmasının sırrı ise 6 Kasım’da yapılan toplantıda gizli. 3 günlük aranın ardından Kocaman 7 Kasım’da idmana çıkarken bir gece önce tüm takım bir araya geldi.
Herkes eteğindeki taşları döktü. Valbuena da, "bu kadar defansif oynamamalıyız. Riske girmeliyiz. Coşkulu olmalıyız. Ben bile takımımızın sahadaki oyununu izlerken sıkılıyorum" sözlerini kullandı. Kocaman, Valbuena gibi tüm futbolcuları tek tek dinledi. Ama olan Fransız oyuncuya oldu. 11’nci haftada 27’nci haftaya kadar sadece 3 kez 90 dakika sahada kalabildi.
VALBUENA, ALPER’DEN; DEFANSA 5, ORTA SAHAYA 2 KATI DESTEK
Valbuena’nın sadece yaptığı asist ve galibiyeti kurtarması değil oyunun iki yönünüde oynaması Aykut Kocaman’ı keyiflendirdi. Alper oyunda kaldığı ilk yarıda 34 kez topla buluşurken, sadece 1 kez defansa yardıma geldi. 8 kez ikinci bölgede 25 kez ise 3’üncü bölgede top aldı.
Fransız ise ikinci yarıda sahada kaldığı bir devrede Alper’in 5 katı defansa, 2 katı da ikinc bölgeye yardım etti. Üçüncü bölgede Alper’den 9 kez topla buluşmasına rağmen Valbuena işi bitirdi.
Fotospor