AVRUPA SÜPER LİGİ İÇİN ANLAŞMA SAĞLAYAN KULÜPLER
Manchester City
Manchester United
Liverpool
Chelsea
Arsenal
Barcelona
Tottenham
Real Madrid
Atletico Madrid
Juventus
Milan
Inter
UEFA, Serie A, Premier Lig ve La Liga'dan ortak açıklama:
Avrupa Süper Ligi'ne katılma kararı alan kulüpler yerel ligler, UEFA ve FIFA organizasyonlardan men edilecek. Aynı zamanda bu kulüplerin oyuncularının da milli takımlarını temsil edemeyebileceği ifade edildi. Söz konusu açıklamada, bu projeye karşı olan kulüplerin bizimle birlikte savaşmaya devam ediyoruz sözlerine yer verildi.
İngiltere Başbakanı Boris Johnson: "Avrupa Süper Ligi futbola ciddi şekilde zaar verir. Otoritelerin harekete geçmesini destekliyoruz. Bu fikir Ulusal liglere büyük zarar verir ve taraftarları da etkileyecek. İlgili kulüpler herhangi bir adım atmadan önce taraftarlara ve daha geniş futbol topluluğuna yanıt vermeli
Türkiye Kulüpler Birliği: "ürkiye Kulüpler Birliği olarak son gelişmeleri derin bir endişeyle takip ediyoruz. Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasının Avrupa futbolunun bütünlüğüne telafisi zor bir zarar vereceği oldukça açıktır."
Dünyadan Futbol Haberleri FutbolArena'da!