comScore

Artık zamanı geldi!

19 Şubat 2014, Çarşamba 15:57

Yetkin Etkin, 2016 Avrupa şampiyonası öncesi Milli takımımızın durumunu analiz etti.

FutbolArena - Türkiye için geçmiş yıllarda attığımız bir gole seviniyorken veya farklı yenilgiler aldığımızda kafamızı dik tutamıyorduk. Milli takımımız için kırılma anı 1996 Avrupa futbol şampiyonasına katılmamızla birlikte ayağa kalktık. Fatih Terim önderliğinde hayal edilen kurgu gerçeğe dönüşmüştü. Sonrasında 2000 yılında Mustafa Denizli ile çeyrek final, devamında 2004 yılında Şenol Güneş ile Dünya üçüncülüğü ve son olarak 2008 de geri dönüşün kralları üçüncülük elde etti.

Reform cümlelerimizi kullanmamızın en büyük nedeni istikrar sağlayamıyoruz. Ayrıca son 5 turnuvanın sadece 1 tanesine katıldığımız için artık 2016 Avrupa Futbol şampiyonası daha önemli hale geldi.

Toplam 6 torbada 54 takımın mücadelesinde bu kez katılmamız için bütün şartlar lehimize gözüküyor.

1.Torba

İspanya-Almanya-Hollanda-İtalya-Bosna-İngiltere-Portekiz-Yunanistan-Rusya

2.Torba

Ukrayna-Hırvatistan-İsveç-Danimarka-İrlanda-İsviçre-Belçika-Çek Cumhuriyeti-Macaristan

3.Torba

Sırbistan-Türkiye-Slovenya-İsrail-Polonya-Norveç-Slovakya-Romenya-Avusturya

4.Torba

Karadağ-Ermenistan-İskoçya-Finalandiya-Belarus-Letonya-Galler-Bulgaristan-Estonya

5.Torba

İzlanda-K.İrlanda-Arnavutluk-Litvanya-G.Kıbrıs-Moldova-Makedonya-Azerbeycan-Gürcistan

6.Torba

Lüksemburg-Kazakistan-Liechtenstein-Faroe Adaları-Cebelitarık-Malta-Andorra-San Marino

Fransa ev sahibi olacağı için turnuvaya direkt olarak katılıyor. Bu turnuva Türkiye'nin elinden Platini yüzünden gittiği için lobi gücü çok etkili oldu. Grup birincileri ve ikincileri direkt olarak çıkıyor. Türkiye grup birincisi hiç olamadı ama hep ikincilik hedefi varken bu hedefimize katılmamız ulaşılabilir bir hedef olacaktır. En iyi grup üçüncüsü direkt katılım hakkı kazanacak ayrıca diğer 8 grubun üçüncüleri arasında play off maçları oynayacak.

Model olarak milli takım Belçika gibi düşünerek sadece günü kurtarmak değil geleceği kurtarmayı hedeflerse en doğru seçimi yapar diye düşünüyorum. 

Haber / Analiz: Yetkin Etkin 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!