comScore

Arsenal Arsenal

Premier Lig'de haftanın 11'i

11 Kasım 2015, Çarşamba 14:56
Premier Lig'de haftanın 11'i

12. haftada her pozisyonun en iyisini seçtik.

FutbolArena Analiz - Premier Lig'de 12. hafta geride kalırken, Manchester City ve Arsenal 26'şarpuanla zirveyi paylaştı, Leicester City 25 puanla ve sürpriz bir şekilde 3.sıradaki yer aldı.

Ayrıca Slaven Bilicyönetimindeki West Ham da 21 puana sahip ve Tottenham Hotspur ile aynı puanda, 5ile 6. sırayı paylaşıyorlar.

Chelsea iseher geçen hafta erimeye devam ediyor ve 12 hafta sonunda 11 puanla 16. sıradayer alıyor.

Haftanın solo performanslarına bakarak, herpozisyonun en iyisini sizler için analiz ettik.

Kaleci - Rob Elliot ( Newcastle United)

Premier Lig'de zor günler geçiren NewcastleUnited'ın as kalecisi Tim Krul ve onun yedeği olan Karl Darlow sakat idi. 3.kaleci olan Rob Elliot'ın da ufak bir sakatlığı söz konusuydu ancak o tümacısını bir kenara koyarak, Bournemouth karşısında kaleye geçti. Bu özverilihareketini maç içerisinde gerçekleştirdiği 5-6 önemli kurtarışla birleştirdi vetakımının 3 puanı almasında başrolü oynadı.

Sağ Bek – Glen Johnson ( Stoke City )

31yaşındaki sağ bek için son birkaç sene düşüşe geçtiği dönemdi ve artık PremierLig seviyesinde olamayacağı sık sık dile getiriliyordu. Liverpool'un eski sağbeki Chelsea karşısında eski günlerini aratmayan bir performans sergilerken,savunmada kusursuza yakın oynadı ve hücumda etkili kanat bindirmelerine imzaattı.

Sol Bek– Ryan Bertrand ( Southampton )

Sağ bekte eski bir Liverpool oyuncusu, solbekte ise eski bir Chelsea oyuncusu bu haftanın en iyi bek ödüllerinikazandılar. 26 yaşındaki sol bek, Sunderland karşısında takımının kitlendiğianlarda hücuma oldukça önemli katkı sunarken, Roy Hodgson tarafından İngiltereUlusal Futbol Takımı'nın oynayacağı hazırlık maçları kadrosuna alınmasıkonusunda hocasının bu kararını haklı çıkarmış oldu.
Manchester United v West Bromwich Albion - Premier League : News Photo

Stoper – Chris Smalling ( Manchester United)

Chris Smalling daha önceki sezonlar her anhata yapmaya müsait ve güven vermeyen bir savunma anlayışı sergilerken, bu sezonmükemmel işlere imza atıyor. Premier Lig'de bu sezon en iyi stoper performansınısergilemekle kalmıyor, hücuma katıldığında verdiği paslar, attığı ortalar vehava toplarındaki olağanüstü hakimiyeti ile göz kamaştırıyor.

Stoper – Micah Richards ( Aston Villa)

Premier Lig'de Manchester City formasıaltında, sağ bekten rakip ceza sahası içerisine bir anda sızmalarıyla, defanstayaptığı yerinde hamlelerle uzunca seneler izlemeye alıştığımız Micah Richards,son 2-3 senede ortalıkta gözükmese de henüz 27 yaşında ve bu sezon Aston Villaforması altında yeniden taş gibi savunmacı imajı çizmeye başladı.

Micah Richards'ı bu sezon stoper pozisyonundaizliyoruz.

SağAçık – Wilfried Zaha ( Crystal Palace )

22yaşındaki Wilfried Zaha'nın Manchester United günleri onun adına oldukçakaramsarlık dolu geçmiş olsa da, yeteneklerinden kimsenin şüphesi olmadığı kanatoyuncusu Liverpool karşısında topla dikine katetmeleri, çalımları, isabetli pasve ortalarının yanı sıra enerjisiyle de kumaşının ne derece kaliteli olduğunuhatırlatmış oldu.

SolAçık – Jesse Lingard ( Manchester United )

22yaşındaki kanat oyuncusu mükemmel bir gole imza atmakla kalmadı, maç boyuncasonsuz bir özgüven ile hem hücumlarda sorumluluk aldı hem isabetli paslarkullandı hem de gol harici pozisyonlarda da kaleyi yokladı.

Orta Saha – Delle Alli ( Tottenham Hotspur)

19 yaşındaki defansif orta saha oyuncusu hemkulübünde hem de İngiltere Ulusal Futbol Takımı'nda kalıcı olacağa benziyor.Soğukkanlılığı, rakip hücumlardaki ilk müdahale ve savunma anlayışının yanı sırahücuma verdiği katkıyla, Arsenal karşısında da göz kamaştırmaya devam etti.
Arsenal v Tottenham Hotspur - Premier League : News Photo

Orta Saha – Mousa Dembele ( Tottenham Hotspur)

Londra Derbisi'nde karşılaşan Arsenal veTottenham Hotspur'ın orta saha oyuncuları maça damga vurdu diyebiliriz.Arsenal'da Mesut Özil, konuk Tottenham Hotspur'da ise Delle Ali'nin yanı sırasezon geneline yaydığı kusursuz oyun anlayışını Arsenal karşısında %88 başarılıpas yüzdesiyle pekiştiren Mousa Dembele bu pozisyonun en iyilerindendi.

Ofansif Orta Saha – Mesut Özil ( Arsenal)

Mesut her hafta aynı muazzam performansısergiliyor ve hemen hemen her hafta rakip savunmaların tüm dengesini bozan hücumalternatifleri yaratıyor. Premier Lig'de 11 maça çıktı ve 10 gol pasına sahipancak Arsenal forvet hattında biraz daha kabiliyetli ve son vuruşları etkilisantraforlar olsa Mesut'un gol pası sayısı 2 katına çıkabilirdi dersek abartmışolmayız.

Forvet- Jamie Vardy ( Leicester City )

Jamie Vardy bu hafta Watford karşısındatakımına kazandırdığı penaltıyı gole çevirerek, Premier Lig'de 12. maçında 12.golünü atmış oldu. 

Ayrıca Premier Lig'deüst üste 9 maçta da gol atma başarısı gösteren ilk İngiliz forvet oyuncusu olanJamie Vardy'nin Manchester United'ın efsane golcülerinden Ruud van Nistelrooy'un10 maç üst üste gol atma rekorunu egale etmek için Newcastle Uniteddeplasmanında gol atması yeterli olacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!