comScore

Arda Turan için şok sözler! ''Yokluğu kayıp değil''

11 Haziran 2017, Pazar 09:23
Arda Turan için şok sözler! ''Yokluğu kayıp değil''

Arda Turan'ın milli takım uçağında, Gazeteci Bilal Meşe'ye saldırmasının yankıları sürüyor. Güntekin Onay, Arda Turan'ın milli takımı bırakma sürecini değerlendirdi.

FutbolArena - Arda Turan, Türkiye A Milli takım uçağında Gazeteci Bilal Meşe'ye saldırmasının ardından Fatih Terim tarafından kamptan gönderilmek istenmiş, düzenlediği basın toplantısında ise milli takımı bıraktığını açıklamıştı.

Vatan Gazetesi ve spor yorumcusu Güntekin Onay, köşe yazısında Arda Turan'ın Milli takımı bırakmasını değerlendirdi.


Güntekin Onay'dan Arda Turan yorumu


''Arda son Avrupa Şampiyonası ve arkasından gelen Dünya Kupası elemelerinde zaten bir katkı vermedi. Koşullar ne olursa olsun sahaya çıkacak her 11, Kosova'yı geçebilecek güçte.
DÜNYA Kupası elemelerinde grupta yaptığımız kötü başlangıcın ardından toparlanabilmek için önümüze çıkan 2 Kosova ve içerideki Finlandiya maçları adeta bulunmaz bir nimetti. Eylül ayını görüp, iddiamızı devam ettirebilmemiz için kağıt üzerinde kolay gözüken bu 3 maçta kesinlikle hata yapmamamız gerekiyordu. 2'sini geride bıraktık. Ve şimdi sonuncusundayız. 

GRUPTAKİ kaderimizi belirleyecek asıl sınavlar eylül ve ekim ayında. Ancak bugün Kosova'yı yenemezsek Hırvatistan, Ukrayna ve İzlanda ile oynamadan iddiamızı kaybederiz. Kesinlikle kazanılması gereken bir maça çıkıyoruz. 

BIKKINLIK OLABİLİR

KOSOVA'NIN kadro kalitesi bana göre bulunduğu yerin üzerinde. Toplama bir takım görüntüsündeler. Ancak zamanla daha iyi sonuçlar almaya başlayacaklardır. Kesinlikle ciddiye almamız gereken bir rakip olduğunu düşünüyorum.

ÖZELLİKLE Arda Turan krizinin ardından Milli Takım'ın dış etkenlerden bir an önce sıyrılıp saha içine odaklanması gerekiyor. Yorucu bir sezonun ardından neredeyse haziran ayının ortasına denk gelen bu maçta yüksek enerji ve konsantrasyon ortaya koymak çok da kolay değil. Futbolcular da bir isteksizlik ve bıkkınlık görülebilir. Fatih Terim bunun tedbirini mutlaka alacaktır. Hakan Çalhanoğlu'nun da cezası milliler için ciddi bir dezavantaj. Ancak koşullar ne olursa olsun sahaya çıkacak her 11'in bugün Kosova'yı geçebilecek gücü ve kalitesi olduğuna inanıyorum. 

BEN Arda'nın yokluğunun Milli Takım'ı olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum. Çünkü son Avrupa Şampiyonası'nda ve arkasından gelen Dünya Kupası elemelerinde Arda'nın Milli Takım'a katkısı olmadı. O yüzden şu aşamada bir kayıp değil.''

Milli takımla ilgili haberleri Milli Takım Haberleri sekmemizden takip edebilirsiniz.
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!