Aziz Yıldırım'a en yakın gazetecilerden biri olan Metin, yazısında Van Persie ile ilgili transfer itirafında da bulundu.
"Anlayamıyorum, şampiyon olmak istiyorsun, kendi sahanda oynuyorsun, seyirci desteği de arkanda… Sahada telaştan, panikten ne yaptığını bilmiyorsun. Hadi diyelim ki, bir an önce gol atmak istiyorsun, üzerinde onun stresi var. O vakit takım oyununu niye oynayamıyorsun? Saha içinde arkadaşlarına; 'Sakin olun' diyecek bir ağabey yok mu!
Rakipten dönen topları alamıyor. Çabuk atak yapamıyor. Oyunu hızlandırdığı vakit, pozisyon buluyor. Bu kez de çok güvendiği Van Persie son vuruşları yapamıyor. Avrupa'da yoksun, Türkiye'de yoksun. Peki ne zaman oynayacaksın? Sana Çin'den 22 milyon euro verildiği vakit, Başkan satmadı. Sana sordu, sen de istemedin. “F.Bahçe'yi şampiyon yapmaya geldim” dedin. Bu futbolla mı?
61. dakikada boş kaleye atamadığın pozisyon, senin kalitene hiç yakıştı mı!"

