comScore

(3) aylık enflasyon oranları ne oldu? Enflasyon oranları 2018 son dakika

03 Ekim 2018, Çarşamba 14:30
(3) aylık enflasyon oranları ne oldu? Enflasyon oranları 2018 son dakika

Enflasyon oranları açıklandı. 3 aylık enflasyon oranları, Eylül ayı enflasyon oranları ve 2018 Eylül enflasyon oranlarının artış mı yoksa Enflasyon oranlarının düşüş mü gösterdi? yönündeki yorumlara haberimizin devamından ulaşabilirsiniz. 

FutbolArena - Enflasyon açıklandı mı? Enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? Enflasyon oranları belli oldu mu Son dakika! Enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından 3 aylık enflasyon oranlarıyla ilgili yapılan araştırmalar sonucunda 3 aylık enflasyon rakamlarıyla ilgili gelişmeler haberimizde. 


Son dakika enflasyon oranları açıklandı mı? (Eylül ayı enflasyon oranları)


Sözcü'nün haberine göre, Eylül 2018'de endekste kapsanan 407 maddeden; 50 maddenin ortalama fiyatlarında değişim olmazken, 339 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 18 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti. Öte yandan 
İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) 2. Düzey'de bulunan 26 bölge içinde, bir önceki yılın Aralık ayına göre en yüksek artış %22,88 ile TR90 (Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane) bölgesinde, bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış %28,30 ile TR90 (Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane) bölgesinde ve on iki aylık ortalamalara göre en yüksek artış %15,32 ile TR63 (Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye) bölgesinde gerçekleşti.
Enflasyon ve faiz oranları
Enflasyon oranları açıklanırken, muhakkak merkez bankalarının mevcut rakamla ilgili izlenimleri de yakından takip edilir. Birçok ekonomide faiz oranlarını merkez bankaları belirlerken, bu bankaların da en dikkat ettiği göstergeler arasında TÜFE ve ÜFE bulunmaktadır.

Faiz oranları kredi piyasasını direkt olarak etkiler çünkü yüksek faiz oranı borçlanma maliyetini artırır. Faiz oranlarını değiştirerek, merkez bankaları para piyasasındaki istikrarı sağlamaya çalışırken, istihdam ve büyümeye de destek olmaya çalışır. Faiz oranının düşüşü, tüketici harcamalarını artırarak büyümeyi destekleyici bir görünüm oluşturabilir.
 

Enflasyon nedir?


Enflasyon, bir ekonomide fiyatlar genel düzeyinde sürekli ve hissedilir artışı ifade eder. Somut bir örnek verecek olursak, almak isteğimiz ekmek veya konut veya araba; şu an 5 yıl öncesine göre daha pahalı ise bunun nedeni enflasyondur.

ENFLASYON YORUMLARI İÇİN TIKLAYIN>>>

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!