comScore

2018 Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Kırkpınar Yağlı Güreşleri kaç gün sürecek?

13 Temmuz 2018, Cuma 17:29
2018 Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Kırkpınar Yağlı Güreşleri kaç gün sürecek?

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri startını veriyor. Ülkemizin geleneksel sporlarından biri olan Yarğlı Güreş heyecanı bu sene de devam ediyor. Edirne'de düzenlenen kortej sonrasında geri sayıma geçildi. 2018 Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Detaylar haberimizde.

FutbolArena - Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde heyecan başlıyor. Bu yıl 657. kez düzenlenecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde büğyük heyecan yaşanacak. Güreşseverlerin merakla beklediği Kırkpınar Yağlı Güreşleri bugün startını verecek. 2018 Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman? Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde kimler mücadele edecek? Detaylar haberimizde.
 

Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman, hangi kanalda? Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde son gelişmeler


Bu sene 657.si düzenlenecek 2018 Kırkpınar Yağlı Güreşleri için öncesinde Edirne merkezde kortej düzenlendi. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin düzenlendiği Edirne'de 2 binden fazla sporcunun yarışması bekleniyor. Bu yol 657. kez düzenlenecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde büyük heyecan bugün startını verecek. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemer müsabakaları hangi kanalda? 

2018 Kırkpınar Yağlı Güreşleri bu yıl 13,14 ve 15 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek. Edirne'de düzenlenecek dev organizasyon bugün saat 18:39'da başlayacak ve Kırkpınar Yağlı Güreşleri DMAX televizyonundan naklen yayınlanacak.

 

DMAX kanalı nasıl izlenir? DMAX Kanal frekans bilgileri


Türksat uydusundan yayın yapan DMAX kanalını uydu alıcınıza yüklemeniz için gereken Türksat frekans bilgisi aşağıdadır.

DMAX Kanalı 12015 frekansından yayın yapmaktadır. Polarizasyon değeri ise H - Yatay'dır. Kapsama değeri TR, SR değeri 27500 ve FEC değeri 5/6 olarak girilmesi gerekir. DMAX kanalı olarak yayın yapmaktadır.

Kanal Adı    :    DMAX
Paket İsmi    :    NTV TÜRKİYE PAKET
Frekansı    :    12015
Polarisazyon Değeri    :    H - Yatay
Kapsama    :    TR
SR    :    27500
FEC    :    5/6
Tip    :    
Türksat uydusunda bulunan DMAX kanalını uydu alıcınıza yüklemek için, uydu alıcınızda yukarıda verilen frekansları girmeniz gerekmektedir.
 

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin tarihteki yeri


Kırkpınar yağlı güreşleri ile ilgili bir çok söylenti vardır. Bunlardan en yaygın olanı da şöyledir; Rumeli'nin fethi sırasında Orhan Gazi'nin kardeşi Süleyman Paşa 40 askeriyle Domuzhisarı Kalesi ile birlikte birkaç kaleyi de ele geçirir. Bu birlik geri dönerken, bu gün Yunanistan sınırları içerisinde kalan Samona' daki molalarında güreş tutuşurlar. Bunlardan ikisi yenişemezler.  Daha sonra iki güreşçi bir Hıdırellez gününde (6 Mayıs)  yeniden güreşe tutuşurlar. Güreş sabah erkenden başlayıp gece yarısı iki güreşçinin ölümüne kadar sürer.  Arkadaşları tarafından orada bulunan bir incir ağacının altına defnedilirler. Yıllar sonra arkadaşları aynı yere tekrar geldiklerinde İki pehlivan arkadaşlarının gömülü oldukları yerde temiz ve gür pınarların şırıl şırıl aktığını görürler. Bunun üzerine o yer “Kırkpınar” olarak adlandırılır ve böylece Kırkpınar Yağlı Güreş geleneği başlar.
 
GÜREŞLERİN YAPILDIĞI YER

Balkan Savaşı ve I. Dünya Savaşı sonrasında Kırkpınar Yağlı Güreşleri, bu gün Yunanistan sınırları içinde kalan Samona köyü civarında bulunan Kırkpınar Çayırından Edirne-Mustafa Paşa yolu üzerinde yer alan Viran tekke mahalline taşınmıştır.
Cumhuriyetin ilanından sonra güreşler Edirne'nin Sarayiçi bölgesinde yapılmaktadır.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!