comScore

2018 Dünya Kupası'nda para ödülü ne kadar olacak?

28 Mayıs 2018, Pazartesi 11:50
2018 Dünya Kupası'nda para ödülü ne kadar olacak?

2018 Dünya Kupası heyecanının yaşanmasına sayılı günler kalırken Rusya'da düzenlenecek dev turnuvada FIFA'nın dağıtacağı para ödülleri belli oldu. İşte dünya kupasında dağıtılacak paralar

FutbolArena - Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası'na sayılı günler kaldı. 32 takımın yarışacağı dev turnuva öncesinde FIFA'nın dağıtacağı para ödülleri de belli oldu. Gruplara kalan takımlar ne kadar kazandı? Finale çıkan takım kaç para kazanacak. Dünya Kupası'nı kazanan takım ne kadar para kazanıyor. Bu soruların yanıtları haberimizde.
 

Dünya Kupası'nda ne kadar para dağıtılıyor? Dünya Kupası'nı kazanan takımın alacağı para


32 takımın yarışacağı 2018 Dünya Kupası organizasyonuna az bir süre kaldı. FIFA bu sezon dağıtacağı parayı da açıkladı. Futbolun merkezi FIFA Dünya Kupası boyunca 400 milyon dolar para ödülü dağıtacak. Peki bu para nasıl dağıtılacak.

32 takım daha şimdiden Dünya Kupası'na katılması sebebiyle 8 milyon Dolar'ı kasasına koydu. Gruptan çıkan her ülkeye FIFA toplamda 4 milyon dolar ödeyecek. Böylece gruptan çıkmış bir ülkenin başlangıçtan bu yana kazancı 12 milyon Dolar'a çıkacak.
4. OLAN TAKIMA EN AZ 22 MİLYON EURO

Çeyrek finale kalacak olan 8 takım ise 4'er milyon Dolar daha kazanacak ve toplam gelirleri 16 milyon Dolar'a kadat yükselecek.
 

Dünya Kupası para ödülleri


Yarı finale kalan 4 takım arasıdna 4. olan takım bile en az 6 milyon Dolar kazanacak. Trunuvayı 3. bitiren ülke 8 milyon Dolar alacak ve turnuvayı 24 milyon Dolar'lık bir gelirle kapatacak. Finalde kaybeden takım ise 12 milyon Dolar alacak. 2018 Dünya Kupası'nı şampiyon tamamlayan takım ise 22 milyon Dolar daha kazanacak ve turnuva boyunca toplamda 38 milyon Dolar'ı kasasaına koymayı başaracak.

Dünya Kupası'nda Şampiyonlar Ligi'nde olduğu gibi galibiyet başına prim sistemi uygulanmıyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!