comScore

2018 direksiyon sınavı tarihi belli oldu! Direksiyon sınavında sorulan sorular

09 Mart 2018, Cuma 17:03
2018 direksiyon sınavı tarihi belli oldu! Direksiyon sınavında sorulan sorular

Yazılı sınavı başarı ile geçen sürücü adaylarını zorlu bir direksiyon sınavı süreci bekliyor. Direksiyon sınavında sorulan sorular. Direksiyon sınavında yapılması gerekenler. Direksiyon sınavında neler yapılmalı. Cevapları haberimize.

FutbolArena - Ehliyet alacak sürücü adaylarına direksiyon dersinde sorular sorular, direksiyon dersinde yapılması gerekenler, direksiyon dersinde yapılmaması gereken hareketleri sizler için derledik. Yazılı sınavı geçen kursiyer adayları direksiyon sınavını beklemeye geçti. Yeni yönetmelik ile birlikte direksiyon sınavları daha detaylı bir hale geldi. İşte 10-11 Mart direksiyon sınavında sorulacak sorular.


Direksiyon sınavı ne zaman? 10 Şubat Ehliyet Sınav Sonucu açıklandı mı?


Gerçekleştirilen yazılı sınavdan en az 70 ve üstü puan alan sürücü adayları direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. Yazılı sınavın tamamlanması ve kursiyerlerin 70 ve üzeri puan kazanması halinde ortalama 15 ve 20 gün içerisinde direksiyon sınavı girer. 2018 Direksiyon sınavından da başarı ile geçen sürücü adayı ehliyet almaya hak sahibi olur.


2018 Direksiyon dersinde sorulan sorular? Direksiyon sınavında yapılması gerekenler


Direksiyon sınavına giren sürücü adayı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen komisyon ekibi tarafından direksiyon sınavına tabi tutulur.

DİREKSİYON DERSİNDE SORULAN SORULAR

Direksiyon dersine giren sürücü ilk önce motor içerisinde bulunan 5 ana parçayı bilmesi gerekiyor. Bunlar; Motor yağ kapağı, motor yağı çubuğu, motor, akü, Cam suyu sileceğinin bulunduğu yerler.


Sürücü adayından daha sonra arka bağajda bulunan reflektör, kriko, yedek lastik ve bijon anahtarını göstermesi isteniyor. Sürücü adayından daha sonra araç lastik havalarının el ya da ayakla kontrol edilmesi isteniyor. Tüm bu işlemlerden sonra araç içerisine binilerek araç içi sorulara geçiliyor.

 

Direksiyon sınavında araç içi sorular sorular neler


Sürücü adayına araç içerisinde sinyal lambaları, araç içi aydınlatma, uzun far ve kısa farın yeri, el fireni, gaz, debriyaj, hız göstergesi, hararet göstergesi, fren gibi yerlerinin gösterilmesi isteniyor.


Direksiyon sınavında park nasıl yapılır?
 

Sürücü adayını sınava sokacak olan komisyon ekibi adaydan iki duba aracına en fazla 3 manevra ile tek seferde aracı park etmesi istenecek. Aracı park edemeyen sürücü adayı araçtan indirilecek sınavına son verilecek. 
 

Ehliyet Sınavı Sonucu Öğrenmek için TIKLAYIN


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!