comScore

Manchester City Manchester City

2016-2017 sezonunda Manchester City ne yapar?

11 Ağustos 2016, Perşembe 18:10
2016-2017 sezonunda Manchester City ne yapar?

Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City ekibini mercek altına aldık.

FutbolArena Analiz - Premier Lig'de bu sezon başı radikal menajer değişiklikleri yaşandı ve Manchester City de bu modaya uyarak, 2016-2017 sezonunda takımı 45 yaşındaki Pep Guardiola'ya emanet edeceğini açıkladı. Şu da var ki, bu açıklamanın geçen sezon takım birden fazla kulvarda şampiyonluğa koşarken, şubat ayında yapılması birçok tartışmayı da beraberinde getirmişti.

İspanyol teknik adam kariyerinde hem Barcelona hem de Bayern Münih ile olmak üzere 2 ayrı ülkede 3 kez üst üste şampiyonluk yaşama başarısı gösterdi. İspanya ve Almanya'da sayısız başarıya imza atan ve birçok kupa zaferi tadan Pep Guardiola, futbol dünyasına Johan Cruyff'un kattığı Tiki-Taka modelini en başarılı şekilde sürdüren teknik adam konumunda.
Dar alanda kısa paslaşmalara, birbirini fazlasıyla iyi tanıyan oyuncuların kolektif oyunu ve topa sahip olma esaslarına dayanan oyun anlayışını ada futbolunda Manchester City ekibine monte etmesi beklenen Pep Guardiola'nın bu sezon 4-2-3-1 dizilişini tercih etme olasılığı bir hayli yüksek. Pep Guardiola, Tiki-Taka adı verilen oyun anlayışını Manchester City ekibine adapte etmeye çalışırken, vatandaşı olan ve Premier Lig'i çok iyi tanıyan Mikel Arteta'yı teknik ekibine katarak kendisi de ada futboluna adapte olmaya çalışacak.

Yeni transferler kimler?

Manchester City için kaptan Vincent Kompany'nin yeri çok ayrı. Ancak Belçikalı stoperin sık sık sakatlandığı gerçeğinden yola çıkarak, savunmaya 48 milyon Sterlin gibi oldukça yüksek bir bonservis bedeli ödenerek John Stones takviyesi yapıldı. Everton'dan transfer edilen oyuncu henüz 22 yaşında olmasına rağmen ada futbolunun seçkin savunmacılarından biri olarak gösteriliyor.

20 yaşındaki kanat oyuncusu Leroy Sane'ye verilen bonservis bedeli 42,5 milyon Sterlin ve bu transfer sonrası özellikle sol açıkta Raheem Sterling ile Leroy Sane arasında sıkı bir forma savaşına şahit olacağız. 

Orta sahanın ortasına 23 milyon Sterlin bonservis bedeli karşılığı 25 yaşındaki İlkay Gündoğan takviyesi yapıldı. Yaz dönemini sakatlık problemiyle geçirmiş olsa da İlkay Gündoğan orta sahada hem defansa katkısı hem de hücumda sergilediği teknik kapasite ile adada iş yapabilecek kalitede bir oyuncu.

Orta sahaya bir diğer takviye ise 29 yaşındaki sol açık Nolito olurken, oyuncunun yaşı göz önünde bulundurulunca kendisi için ödenen 15.3 milyon Sterlin'lik bonservis bedelinin biraz fazla olduğu kanısındayız.

Yeni Neymar da artık Manchester City'de!

Geçtiğimiz sezon Campeonato Brasileiro Série A'da fırtına gibi esen Gabriel Jesus ise 27,2 milyon Sterlin'lik bonservis bedeli karşılığı adada Manchester City yolunu tutarken, 19 yaşındaki forvet oyuncusu için birçok otorite 'Yeni Neymar' benzetmesi yapıyor. Gabriel Jesus forvette çakılı kalmıyor ve bitmek tükenmek bilmez enerjisiyle hem kanatlara hem de orta sahaya gelip top alıyor, sürati ve üstün çalım yeteneği ile rakip savunmaları darmadağın edebiliyor.

Manchester City ligi kaçıncı sırada bitirir?

Manchester City orta sahasına göz gezdirdiğimizde, ön liberoda Fernando, orta sahanın tam ortasında Fernandinho, Yaya Toure, İlkay Gündoğan, Faiban Delph, orta sahanın kanatları ve forvet arkasını kullanan hücuma dönük yüzlerinde Kevin De Bruyne, David Silva, Nolito, Samir Nasri, Jesus Navas, Leroy Sane ve Raheem Sterling gibi birbirinden kaliteli yıldız oyuncuları fark ediyoruz. Böyle bir orta saha Premier Lig'de hiçbir takımda bulunmamaktadır.

Ancak forvet hattında dünyanın en iyi golcülerinden olan Sergio Agüero'nun artık alıştığımız sezon içi sakatlıklık yaşaması halinde eldeki alternatifler, 19 yaşındaki Kelechi Iheanacho ile istenilen patlamayı gerçekleştirememiş olan 27 yaşındaki Wilfried Bony. İşte tam da bu noktada Manchester City'nin mutlak suretle bir golcü transferine ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Ancak şunu da vurgulamakta fayda var ki, Pep Guardiola'nın Tiki-Taka oyun anlayışında forvet oyuncusu olmadan maçlara çıktığına da çok kez şahit olduk

Yukarıda altını çizdiğimiz orta sahanın oldukça geniş ve birbirinden kaliteli isimlerden oluşuyor olmasından ötürü Manchester City'nin Pep Guardiola'nın oyun anlayışına çabuk adapte olacağı ve Premier Lig'i bu sezon şampiyon yahut 2. sırada tamamlayacağı kanısındayız.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!