comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

2016-2017 sezonu Fenerbahçe kadrosu

01 Eylül 2016, Perşembe 11:26
2016-2017 sezonu Fenerbahçe kadrosu

Transfer dönemini hareketli geçiren Fenerbahçe, 7 ismi kadrosuna katarken bu sayı giden oyuncular noktasında daha fazla.

FutbolArena Detay - Süper Lig'de geçen sezonu 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe sezonun bitmesinin ardından hareketli bir transfer dönemine girdi.

Mayıs ayı içerisinde Vitor Pereira ile yola devam kararı alan Fenerbahçe'de transfer trafiği takımdan gönderilen oyuncularla başladı.
GİDENLER

Bruno Alves, Caner Erkin, Mehmet Topuz, Raul Meireles, Mehmet Topuz, Serdar Kesimal, Samuel Holmen ve Michal Kadlec ile sözleşme yenilemeyen Fenerbahçe'de Gökhan Gönül'ün sözleşme uzatmaması uzun süre gündemde olmuş ancak yıldız oyuncu Beşiktaş'a transfer olmuştu.

Luis Nani'yi de 8.5 milyon Euro karşılığında Valencia'ya satan Fenerbahçe, Diego Ribas'ı da sözleşmesi devam etmesine rağmen bedelsiz olarak yollamıştı.

GELENLER

Fenerbahçe'de transfer döneminde özellikle temmuz ayında harekete geçti. PSG'den Gregory van der Wiel'i kadrosuna katan Fenerbahçei Roman Neustadter dışında Liverpool'dan Martin Skrtel'i transfer ederek ses getirdi. Sarı-Lacivertliler, Beşiktaş'ın sözleşme imzalamadığı İsmail Köybaşı ile de anlaşarak Gökhan Gönül transferine bir karşılık vermiş oldu.

Defans hattına takviyeler yapan Fenerbahçe orta alan ve hücumda da hareketli günler geçirdi. Emenike, Stoch ve Alper'i takıma çağıran Fenerbahçe, Aatif'ı da transfer etti. 

Vitor Pereira'nın takımdan ayrılması sonrası Dick Advocaat döneminde ise 2 isim transferin son gününde kadroya dahil oldu. Jeremain Lens ve Moussa Sow, Fenerbahçe'ye 1 sezonluğuna kiralandı.

FENERBAHÇE'NİN TRANSFERDE GELİR VE GİDERLERİ

Gelenler

Martin Skrtel: 6 milyon Euro
Roman Neustadter: Bedelsiz
Gregory van der Wiel: Bedelsiz
İsmail Köybaşı: Bedelsiz
Aatif: Resmi açıklama yapılmadı
Moussa Sow: Kiralık
Jeremain Lens: Kiralık

Toplam: 6 milyon Euro

Gidenler

Bruno Alves: Bedelsiz
Caner Erkin: Bedelsiz
Gökhan Gönül: Bedelsiz
Mehmet Topuz: Bedelsiz
Raul Meireles: Bedelsiz 
Mehmet Topuz: Bedelsiz 
Luis Nani: 8.5 milyon Euro
Serdar Kesimal: Bedelsiz
Samuel Holmen: Bedelsiz
Michal Kadlec: Bedelsiz
Diego Ribas: Bedelsiz
Gökay İravul: Bedelsiz

Toplam: 8.5 milyon Euro


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!