14 KASIM 2016 PAZARTESİ FUTBOL HABERLERİ
Jeremain Lens neden sakatlandı?
Hollanda'nın Belçika ile oynadığı maçta sakatlanan Jeremain Lens sahalardan 3 hafta uzak kalacak.
Galatasaray ile oynanacak derbi maçta bu nedenle forma giyemeyecek olan futbolcunun sakatlığı ise Dick Advocaat için sürpriz olmadı.
Kısa sürede Konya, Karabük, Manchester, Akhisar maçlarına çıkan futbolcu oldukça yoruldu. Ayrıca bu maçlar öncesi de futbolcu yeni sakatlıktan çıkmıştı.
Bu yoğun tempoda gösterdiği performansla tekrar Holanda milli takımına çağrılan Lens'e, sarı lacivertliler tarafından "oynamama" uyarısı yapıldı.
Belçika maçında oynadığı taktirde sakatlanma riskinin olduğu futbolcuya iletildi. Lens buna rağmen sahaya çıktı ve sakatlandı.
LENS'E TEKNİK HEYETTEN UYARI
Rüştü Reçber'den Fatih Terim'e sert sözler
Türkiye'nin kosova'yı 2-0 mağlup ettiği karşılaşma sonrası yaptığı açıklamalarla gündem yaratan Fatih Terim, Rüştü Reçber'e de yüklenmişti. Rüştü Reçber, Hürriyet'teki yazısında Fatih Terim'e aynı sertlikle yanıt verdi.
İşte Rüştü Reçber'in Hürriyet Gazetesi'ndeki köşe yazısı:
SEVGİLİ hocam... 2-0 kazandığımız Kosova maçından sonra düzenlediğiniz basın toplantınızı dikkatle izledim. Ve, “Yine yaptı yapacağını” dedim. İki uçlu mesaj vermeyi ve sonra bunu kullanmayı o kadar çok seviyorsunuz ki... Önceki gün de daha önce verdiğiniz mesajların meyvesini yemeye çalıştınız, ama olmadı.
2 ay önce çocuklara dair söylediklerinizi inkâr ettiniz. Oysa, “Kişisel bir problemim yok. Türk halkına yapılmış bir hata var. Özür makamı ben değilim. Kapımız, kendine bu formayı taşıma şerefine hazır ve istekli olan herkese açık” demiştiniz. Bizim bu sözlerden anladığımız, bu çocuklar Türk halkından özür dilemeli ki halk da onları affetsin. Ki siz de böylece onları yeniden Milli Takım'a çağırasınız... “Benim kişisel bir problemim yok” dediniz. Sizin hesabınızla, söz konusu futbolcular yüz kızartıcı bir suç işlemişlerdi, ancak önceki gün bunun tam tersini söylüyorsunuz!
YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN
Mehmet Demirkol'dan Fatih Terim yorumu
2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde Kosova'yı 2-0 mağlup eden Milli Takım'da teknik direktör Fatih Terim maç sonrası gündem yaratan açıklamalarda bulundu. Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Terim'in kendisi açısından açık davrandığını ifade ederek takdir etti ancak bunun da yeterli olmadığını söyledi.
Mehmet Demirkol'un Fanatik'teki "Takdir ediyorum" başlıklı köşe yazısı:
Fatih Terim, elinden geldiğince açık davranmaya çalışıyor. Bunu takdir ediyorum. Ancak uğraşmasına rağmen eski yöntemlerle bu yürümüyor. Kendisi, ‘Tatmin oldum' dese de, ne olduğunu söylemeden kimse tatmin olmuyor
-İçime sinmeden aldığım bir karar...
-Kadroya almak gönlümü almak demek değil.
-Bazı şeyleri olmadı sayamayız.
-Ben birçok şeyi TV'den öğrendim Fransa sonrasında...
-Sizin hiç ihanete uğradığınızı hissettiğiniz oldu mu?
- Ben 30 senedir böyle bir şeye denk gelmedim. (Fransa'da olanlarla ilgili) -Bazı şeyler vardır ki iki cihan bir araya gelse kendinize saklarsınız. (‘Fransa'da ne oldu' sorusuna cevap olarak) -Biz koca bir aileydik bu ailede sıkıntılar oldu. Şimdi profesyonelce biraraya gelecekler milli menfaat için.
YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN
Jan Olde Riekerink'ten Kolbein Sigthorsson isyanı
Galatasaray'ın, Nantes Kulübünden kiraladığı ve yaşadığı sol diz iç menisküs yırtığının ardından halen sahalara dönemeyen Kolbein Sigthorsson'un durumu Jan Olde Riekerink'i de bıktırdı.
Fenerbahçe derbisi öncesinde futbolcularının durumları hakkında Sağlık Kurulundan bilgi alan Riekerink, doktorların Sigthorsson'a geldiği anda bir anlamda isyanı ve tepkisini koydu, "Ona ihtiyacım yok. Ne zaman ağrım geçti, hazırım derse o zaman haber verirsiniz" dedi.
Fenerbahçe derbisine de İzlandalı golcüyü idmana çıksa dahi kadroya almayacağını da ekledi.
Fatih Altaylı: 'Derbinin favorisi Fenerbahçe'
Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya gelecek. Gazeteci Fatih Altaylı, Bloomberg TV'de yaptığı değerlendirmede derbinin favorisinin Fenerbahçe olduğunu dile getirdi.
Dick Advocaat'ın büyük maçlarda tecrübesini takıma iyi yansıttığını ifade eden Fatih Altaylı, Hollandalı teknik adamın böyle maçlarda iyi sonuçlar aldığını söyledi.
"GALATASARAY İÇİN 1 PUAN İYİ"
BEŞİKTAŞ'TAN KAFİ ADU HAMLESİ
Süper Lig'de ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yoluna doludizgin devam eden Beşiktaş, gelecek yıllar için transfer çalışmalarını da sürdürüyor. Siyah beyazlı kulübün scout ekibinin futbolcu takibi yaptıkları ve bir oyuncuyla yakından ilgilendikleri öğrenildi.
Beşiktaş scout ekibinin Malmö'de forma giyen Enoch Kofi Adu ile yakından ilgilendiği bilgisine ulaşıldı. 26 yaşındaki futbolcu için "Yeni Atiba olur mu?" düşüncesinin ön planda olduğu ifade edilirken, futbolcunun maçlarının dikkatle takip edildiği öğrenildi. Malmö ile 2018 yılına kadar sözleşmesi bulunan oyuncu için sezon sonunda harekete geçilebilir.
KOFİ ADU KİMDİR?

