comScore

Süper Lig'de gol patlaması!

03 Ekim 2017, Salı 22:00
Süper Lig'de gol patlaması!

Süper Lig'de bu sezon herzamankinden çok gol atılıyor. Süper Lig, bu alanda 5 büyük ligi geride bıraktı...

FutbolArena Analiz - Süper Lig'de bu sezon takımlar gol yollarında çok etkili. Birçok büyük golcünün forma giydiği Süper Lig'de geçmişte olmadığı kadar gol atılıyor. 


Süper Lig, golde 5 büyük ligi geçti! 


5 büyük lig arasında geçmişte sıkıcı olduğu söylenilen Serie A gol ortalaması en yüksek olanı. Serie A'daki maçlarda bu sezon 2.88 gol ortalaması var. Onları 2.75 gol ortalaması ile La Liga takip ederken, Fransa Ligue 1'de 2.68, Premier Lig'de 2.47 ve Bundesliga'da 2.44 gol ortalaması mevcut. 

Süper Lig ise 5 büyük ligin çok üzerinde bir gol ortalamasına sahip. Süper Lig'de bu sezon maç başına 3.31 gol atılıyor. 


Süper Lig'in en golcü sezonu


Öte yandan Süper Lig'de son 6 sezonun açık farkla en golcü sezonu yaşanıyor. Geride kalan 5 sezonda en gollü sezon 2014/2015 sezonunda 2.85 gol ortalaması ile yaşanmıştı. Bu sezon ise şimdilik 3.31'lik gol ortalaması ile Süper Lig bambaşka bir dönem geçiriyor. 


Süper Lig'de forma giyen dünyaca ünlü golcüler


Süper Lig'de bu sezon Avrupa ve Dünya çapında isim yapmış çok sayıda golcü oyuncu yer alıyor. 

Fenerbahçe'de Janssen, Van Persie, Soldado, Galatasaray'da Gomis ve Eren, Beşiktaş'ta Negredo ve Cenk Tosun, Trabzonspor'da Burak Yılmaz, Rodallega ve N'Doye, Bursaspor'da Stancu, Kayserispor'da Gyan Asamoah, Başakşehir'de Adebayor ve Mevlüt, Alanyaspor'da Vagner Love, Sivasspor'da Arouna Kone, Antalyaspor'da Samuel Eto'o popülerlikleriyle ön plana çıkıyor. 

Bu oyunculardan bazıları yüksek performans sergilerken bazıları beklentilerin altında kaldı ancak ilk kez bu kadar Avrupa çapında golcü Süper Lig'de görev yapıyor.

Süper Lig ile ilgili tüm gelişmeleri Süper Lig Haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!