comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Sinan Vardar, FutbolArena'ya konuştu!

13 Şubat 2014, Perşembe 11:38

Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden Sinan Vardar, FutbolArena'ya özel açıklamalarda bulundu.

FutbolArena Özel - Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden Sinan Vardar, FutbolArena'ya özel açıklamalarda bulundu.

Geçmiş yıllarda hatırlarsanız A takımı maçı öncesi genç takımın maçları olurdu ve herkes o maçları izlerdi bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Belki hatırlarsınız A2 maçlarını İnönü stadında oynuyorduk. Kavga dövüş ve her toplantıda başkanla tartışıyordum. Batuhanlar, Necipler, İbrahim Kaşlar, Mehmet Sedefler, Korcanlar, Adem Büyükler, Aydınlar hepsi oradan çıktı. Ondan sonra ben Beşiktaş'tan ayrılalı 4 sene oldu 1 tane maç orada oynanmadı. Altyapıdan 1 tane oyuncu bile çıkmadı ve çıkmazda çünkü ben çocukları oraya halkın, medyanın önüne çıkardım. Mesela Batuhan 15 yaşında Gaziantep'e 4 gol attı o hafta Ertuğrul aldı oynattı ve Beşiktaş o hafta kazandı.

Yurt dışında en büyük kulüpten en küçük kulübe kadar her kulübün yönetiminde toptan anlayan yönetici var mıdır?

Hayır, öyle bir şey yoktur. Mesela bir Alman takımının başkanını tanır mı kimse, Medyada olur mu? Yani kulüpler profesyonel bir yapıya kavuşmadan yöneticiler bu işe karışmayacak ve futbolu; futboldan anlayan insanlar yönetecek.

Şu anda elinizden bir çok oyuncu çıktı. Peki profesyonel liglerde şu anda oynayan kaç oyuncunuz var ?

Ben Beşiktaş futbolu geliştirme merkezindeydim. Bende herkes gibi yöneticiydim, başkanlık yapıyordum ancak ne zaman ki eğitim dairesi Beylerbeyi'ne taşındı hocalarla konuşarak eğitim aldım. Şu anda zannedersem bizim o zamanda altyapıdan çıkan Süper Lig'de 17 oyuncum ve 65 oyuncum profesyonel liglerde oynuyor.

Belli bir yaştan sonra bizim düzenimizde kaybolup gidiyor mu ?

Mesela Salih geçen sene oynadığı maçlarda en iyi takımlardan teklif aldı. Salih şimdi neden oynamıyor ? Fenerbahçe'de 10 tane yabancı var bunlardan 6'sı oynuyor 4'ü tribüne gidiyor.  Maalesef eğitimi olmayan oyuncular altına Ferrari'yi veriyorsun parayı veriyorsun bozulup gidiyor. Mesela Serdar Özkan mesela Batuhan gibi...

Yıldız futbolcuların yönetimi nasıl olmalı mesela Beşiktaş'tan örnekle Fernandes bu tür oyuncular nasıl yönetilmeli ve nasıl dizginlenmeli?

Mesela arkadaşlar Quaresma gelir Türkiye'ye gelir maliyeti 15 milyon Euro yanına 18-20 yaşında bir tane tercüman veriliyor dedim ki 30-35 yaşında profesyonel bir rehber verin. Örnek vermek gerekirse şans eseri gittiğim mekanda iki tane güzel kız oyuncunun yanında ve içki içerek kur yapıyorlar. Mesela altın madeni alıyorsun hiç eğitimsiz bir bekçi koyuyorsun bütün gün çalıyorlar gibi düşünün.

Trabzonspor Mustafa Reşit Akçay'a güvendi ve onun yapılandırmasıyla yeni bir yola girdi bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Hoca da görevden ayrıldı..

Mustafa hoca eskiden benim onursal başkan olduğum Beylerbeyi kulübünde antrenördü. Mustafa hoca o zamandan belliydi. Sürekli okuyan kendini geliştiren bir hocaydı. Trabzon bir cadı kazanı. Hayatı futbol olan bir şehir. 10'a yakın yerel medya var. Mustafa hoca altyapıya önem veren biri. Şimdi gitti ama alt yapıdan 5 oyuncu en azından çıkartıldı. Hocanın gidişi beni şaşırtmadı.

Her yıl 45-50 puan toplanıyor. Kazanılan para nerede ?

Kulüpler federasyona rapor veriyor ama bu raporlar Uefa'ya farklı gidiyor. Federasyon uefaya sahte rapor veriyor. Kulüplerin bilançoları ayrı düzeltilerek veriliyor 160 kulübün 150 si kapanır böyle ama bu savurganlıkla devam ediyor.

En iyi Türk teknik adam?

Şüphesiz Fatih Terim.

En iyi yabancı teknik adam?

Bilic demezsem Beşiktaşlılar üzülür ve bana sitem ederler.

Kaçırdım diye üzüldüğünüz futbolcu kimler?

Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Alper, Veysel daha bunu sıralarım ama çok üzüldüğüm tek futbolcu var Batuhan.

Röportaj: Yetkin Etkin


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!