comScore

Şenol Güneş'in doğum günü! Şenol Güneş kaç yaşına girdi, kaç yaşında? (Şenol Güneş kimdir, nereli, hayatı, çalıştırdığı takımlar)

01 Haziran 2018, Cuma 13:48
Şenol Güneş'in doğum günü! Şenol Güneş kaç yaşına girdi, kaç yaşında? (Şenol Güneş kimdir, nereli, hayatı, çalıştırdığı takımlar)

Şenol Güneş'in bugün doğum günü mü? Şenol Güneş'in bugün doğum günü! Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in doğum günü olduğunu öğrenenler en başta Şenol Güneş kaç yaşına girdi? Şeonl Güneş şu an kaç yaşında ve Şenol Güneş'e dair merak edilen birçok soruya yanıt aramaya başladı. 

FutbolArena - Şenol Güneş'in bugün doğum güğü mü? Şenol Güneş kaç yaşında oldu? Şenol Güneş kaç yaşına girdi? Bugün Şenol Güneş'in doğum günü. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in doğum günü kutlandı. Şenol Güneş'in doğum gününü öğrenenler, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in hayatına dair birçok şeyi merak etmeye başladı. Şenol Güneş kimdir? Şenol Güneş kaç yaşına girdi? Şenol Güneş aslen nereli? Şenol Güneş'in hayatı ve Şenol Güneş hangi takımları çalıştırdı? sorularına yanıt arayanlar için Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e dair bilmeniz gerekenleri haberimizde derledik. Öte yandan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş de, 1 Haziran 2018 Cuma günü doğum gününde kulübün aylık dergisine açıklamalarda bulundu. Şenol Güneş hakkında merak ettikleriniz haberimizde. 

Şenol Güneş (d. 1 Haziran 1952), Türk teknik direktör, kaleci mevkinde forma giymiş eski millî futbolcudur. 2015 yılından beri Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ın teknik direktörüdür. Futbolculuğa Akçaabat Sebatspor'da başladıktan sonra, yaklaşık 15 yıl Trabzonspor'da kalecilik yaptı. 1974 yılında 2. Lig şampiyonu olarak Trabzonspor'u ilk kez 1. Lig'e çıkaran takımda yer aldı. Trabzonspor'da 1975-1984 arasında altı şampiyonluk yaşadı. 1978-79 sezonunda 1110 dakika gol yemeyen Şenol Güneş, Türkiye rekoru kırdı, dünyada ise 17. oldu. 1987'de futbolu bıraktı. Şenol Güneş, 1988 yılından beri teknik direktörlük yapmaktadır. Dört farklı dönem Trabzonspor'u yöneten Güneş, dört kez Türkiye ikinciliği yaşadı. 2011-12 sezonunda Trabzonspor'un tarihindeki ilk UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçlarında takımın başındaki isimdi. Güneş, ayrıca yurtdışında teknik direktörlük yapan ender Türk teknik direktörlerden biri oldu. 2007-09 arasında Güney Kore ekibi FC Seoul'u yöneten teknik direktör, burada da bir lig ikinciliği yaşadı. 2015'te Beşiktaş JK teknik direktörlüğüne geçen Güneş, ilk sezonunda kariyerinde ilk kez Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final gördüğü 2015-16 sezonunda da şampiyonluk yaşayan Güneş, Beşiktaş'ı üst üste şampiyon yapan ilk Türk teknik adam oldu. 2000-2004 yılları arasında Türkiye millî futbol takımını yönetti. 2002 yılında Türkiye'yi 1954'ten sonra ilk kez FIFA Dünya Kupası'na götürdü. 2002 FIFA Dünya Kupası'nde bronz madalya kazandırarak Türkiye'ye tarihindeki en büyük başarıyı yaşattı. 2003 Konfederasyonlar Kupası'nda da aynı başarıyı tekrarladı.
 

Şenol Güneş'in Beşiktaş dönemi


11 Haziran 2015 tarihinde Beşiktaş ile 2+1 yıllık sözleşme imzalayarak Beşiktaş'ın teknik direktörü oldu. Beşiktaş'ta 2 sezon şampiyonluk yaşayan Şenol Güneş, 2017/18 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne grupta namağlup lider olarak yükselerek Türk futbol tarihinde bir ilki başardı. Beşiktaş'taki 3. sezonunda ligi 4. sırada tamamlayan Şenol Güneş sezon sonunda ayrılacak iddialarına yanıt vererek "Beşiktaş taraftarı ve yönetimi beni göndermediği sürece burada kalıyorum." dedi. ,

ŞENOL GÜNEŞ'İN AÇIKLAMALARI

Öte yandan Şenol Güneş, 1 Haziran 2018 Cuma günü itibariyle yeni yaşını kutladı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş 66 yaşına bastı. Şenol Güneş'in Beşiktaş'ın aylık dergisine yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Beşiktaş olarak yönetim, futbolcu, taraftar kenetlendik ve dördüncü olmamıza rağmen örnek bir takım olduk. Beşiktaş taraftarı her zaman eksikliklerimizi hatırlattı ve aynı zamanda hiçbir zaman da desteklerini esirgemediler. Karşılıklı sevgi ve saygıya dayanan bir ilişki var taraftarla aramızda. Onlara minnettarlığımızı bir kez daha sunmak isterim.”

“Bir futbolcu transfer edileceği zaman bana fikrimi sorarlar ve ben düşüncemi söylerim. Bugüne kadar başarı kazanıldıysa bu yönetimin ve başkanındır. Başarısızlığı ise kimseye bırakmam. Onu da sahiplenirim. Kendi aramızdaki konuşmaları ise asla kamuoyuna açıklamam.”



“Bir transfer, kulübün ekonomik durumuna göre yapılır. Gerçeklerden kopmamanız lazım. Uygun fiyatlı ve verimli futbolcu bulmak zorundasınız. Eğer hem pahalı hem de verimsiz bir oyuncuysa işte bu bir sorundur, tehlikelidir.”

“Sözlerim yalın ve basittir ama saygısızlık addetmesinler diye genelde çok fazla kendimi savunmadım. Bence takım da, kişi de, kurumlar da, kendine iyi bakmalıdır. Ben de kendime bakmalıyım. Bahçe bile her gün bakıma ihtiyaç duyar. Türkiye'de antrenörler baskı altındadır. Bu sağlıklı bir şey değil. Eleştirel düşünebilme yetisinden uzaklaşmışız. Birbirimizi eleştirelim ama samimi olalım. Zarar verme odaklı değil; antrenörleri birbirlerine düşürmeye yönelik değil; teknik adamların ve futbolcuların yaratıcılık düzeylerinin artırılmasına yönelik bir çaba içerisinde olmamız gerekiyor. Ben her şeyi bilmiyorum. Bildiklerimi paylaşabilirim ama.”

ŞENOL GÜNEŞ MESAJLARI İÇİN TIKLAYIN>>>

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!