comScore

Rizespor Rizespor

Çaykur Rizespor'un kaderi Ankara takımlarında

23 Mayıs 2017, Salı 11:28
Çaykur Rizespor'un kaderi Ankara takımlarında

Ligin bitimine iki hafta kala Çaykur Rizespor'un kaderini iki Ankara takımı belirleyecek.

FutbolArena - Çaykur Rizespor, Süper Lig'de 33. hafta bu haftada oynayacakları Osmanlıspor deplasmanında mutlak üç puan için mücadele verirken, bir diğer Başkent temsilcisi Gençlerbirliği ise Bursa deplasmanında alacağı sonuç Çaykur Rizespor'un umutlarını ya bir sonraki haftaya taşıyacak yada söndürecek.


Çaykur Rizespor, Süper Lig'de nasıl kalır?


Çaykur Rizespor'da tüm gözler ve kulaklar Bursa'da oynanacak olan Bursaspor – Gençlerbirliği maçında olacak. Yeşil- mavili takım ligde kalma ümidi son haftaya taşıması anlamında Gençlerbirliği takımının Bursa deplasmanında mağlup olmaması gerekirken, atmacanın da Ankara'da Osmanlıspor karşılaşmasından mutlak üç puan ile ayrılması şart.

Yeşil – mavili takım bu hafta Osmanlıspor maçından mutlaka üç puan çıkarması gerekiyor. Aksi takdirde Bursaspor – Gençlerbirliği sonucunun bir anlamı yok.
Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman, bu sezon birçok maçta şansız puanlar kaybettiklerini hatırlatarak; “Kredimiz kalmadı” dedi.
Kayıp kredilerinin bulunmadığına işaret eden tecrübeli teknik adam Karaman ;” Teknik direktörlük kariyerimde bu kadar futbol şansı yanında olmayan bir sezon görmedim. Üst düzey mücadele ederek kazanamadığımız maçlar oldu. Son iki haftaya girildiğinde kredimizde kalmadığı gibi biz Osmanlı takımını mağlup ederek, Bursaspor – Gençlerbirliği maçından gelecek olan sonuç bizi doğrudan ilgilendiriyor. Kazanmaktan başka çaremiz yok, kazanıp, bekleyeceğiz” dedi.

Gençlerbirliği takımının ligde hedefi bulunmuyor sözlerine cevap veren Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman;” Ne demek hedefi yok. Bu ligde ilk 10'a girdiğinde ekstra para alıyorsun. Ben ona katılmıyorum. Ümit Özat, bu takımı nereden aldı, nereye getirdi. Onlarda ilk 10 için mücadele edecekler. Bursa'da oynanacak olan maçta Cumhuriyet'le yaşıt olan Gençlerbirliği takımı kulaklarını kapar, çıkar mücadelesini yapar, bundan öncede yaptığı gibi” ifadesini kullandı.

Edomwonyi: ”Kazanacağız”
Çaykur Rizespor'un devre arası transferinde kadrosuna kattığı Nijeryalı hücum oyuncusu Brıght Edomwonyi, Osmanlıspor maçını kazanıp, bekleyeceğiz dedi.

Gaziantepspor maçında ortaya koyduğu güzel futbolu bir golle süsleyen forvet oyuncusu Edomwonyi, kümede kalma yolunda avantajın Bursaspor takımında olduğunu söyleyerek;” Maalesef biz Osmanlıspor maçını kazanmaktan başka çaremiz yok. Bu maçı kazanarak, Bursaspor – Gençlerbirliği maçından gelecek olan sonuca kilitleneceğiz” cümlesini kullandı.

Kazanıp bekleyeceğiz
Çaykur Rizespor basın sözcüsü Saffet Mete, son iki hafta içinde Bursaspor takımının puan kaybetmesini bekleyeceklerini söyledi.

Bursa takımının evinde oynayacağı Gençlerbirliği ve deplasmanda Trabzonspor maçlarının son derece zor geçeceğini altını çizen Mete;” Tabi burada bizde önce Osmanlıspor maçı daha sonra Alanyaspor maçını kazanacağız. İki maçtan 6 puan toplayıp, Bursaspor takımının sadece bir puan almasını bekleyeceğiz. İkili averaj bizim lehimizde olduğu için sezonun son haftasında son gülen biz olmak istiyoruz” ifadesini kullandı.
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!