comScore

Rıdvan Dilmen'den Türkiye - Finlandiya maç sonu iddiası: "Asıl önemli olan..."

24 Mart 2017, Cuma 22:19
Rıdvan Dilmen'den Türkiye - Finlandiya maç sonu iddiası:

Türkiye - Finlandiya maçının ardından NTV Spor'da müsabakayı yorumlayan Rıdvan Dilmen, A Milli takımın geleceğini değerlendirdi. 

FutbolArena - 2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde Türkiye, Finlandiya'yı 2-0 mağlup ederek grupta 8 puana yükseldi. 


Türkiye 2-0 Finlandiya Rıdvan Dilmen'in yorumları


Türkiye - Finlandiya maçının ardından NTV Spor'da Rıdvan Dilmen müsabaka dışında A Millilerin gruptaki şansını değerlendirdi. 

"BEĞENDİĞİM OYUNCULAR..."
"Bugünkü maçta İsmail, Mehmet Topal ve Ömer'i beğendim. Arda Turan sahneye çıkamadı. Oyunun içinde olmadı. Daha verimli olabilirdi. Cenk Tosun hakikaten güzel işler yaptı. Kendi işini de yaptı. Volkan Şen ve zaman zaman Gökhan Gönül ise beklentilerin altında hücuma katkı sağladılar."

"BUNDAN SONRA DETAY ÖNEMLİ DEĞİL"

"Çok detaya takılmamak lazım. Maç öncesi çünkü Finlandiya gibi kapalı takımla oynuyoruz. Zayıf takım biliyoruz ama çok net bilmiyorduk. Kazanmak zorunda olduğumuz müsabakayı 2-0 kazandık. Bugün için iyi/kötü oyundan ziyade kazanacaksın, akşamki maçları bekleyeceksin. Muazzam oynayıp berabere de bitebilirdin. Bizim bundaki sonraki maçlarımızda skor önemli olduğu için oyuncu değişiklikleri gibi faktörleri çok detaylandırmamak lazım."

RIDVAN DİLMEN İLK YARI İÇİN NELER SÖYLEDİ?

"ABARTILI ŞEKİLDE..."

"Bu tür maçlarda golü geç buluyorduk. O yüzden top rakip yarı alanda oynanıyordu. Özellikle son 15-20 dakikada arkaya yaslandık. Rakip becerikli değil ama abartılı şekilde gelmeye başladılar. Bir topları da direkten döndü."

"ANTRENÖRSÜZ OYNANMAYA BAŞLADI"

"Ne Finlandiya, ne de Türkiye ilk 13 dakikada skorun 2-0 olacağını hesaplamadı. Bu yüzden antrenörsüz oynanmaya başladı oyun. İki hoca da böyle başlayın demedi muhtemelen. Skorla ilgili taktiksel oyuna döndü. Ben hep şunu söylerim. 2-0 tehlikeli skordur. 2-0'dan dönüşler daha çok olur. 2-1'de psikolojik etkenler seni ister istemez geriye iter."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!