comScore

Atatürk ismi statlarda tarih oluyor

10 Kasım 2015, Salı 16:24
Atatürk ismi statlarda tarih oluyor

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü her yıl anıyoruz. Ancak sanki yavaş yavaş da unutuyoruz. Statlarda bir geleneği kaybediyoruz. Atatürk'ü futbolumuzda da yitiriyoruz.

FutbolArena Özel - Çok değil, 10 sene öncesine kadar Anadolu'nun birçok şehrinde, şehir stadının ismini çok büyük oranda tahmin ederdik. Atatürk Stadı der, büyük ihtimalle, tahminimizde yanılmazdık. Atatürk Stadı, Atatürk Spor Salonu... 10 yıl öncesine kadar neredeyse her 10 kompleksten 8'inin isminde Atatürk adı yaşatılıyordu.
 
10 yıl önce böyleydi... Ancak şimdilerde ise Atatürk adını statlarda az görür olduk. Niye mi? Son yıllarda ülkemizde tesisleşme anlamında iyi adımlar atıldı. Spora, sporcuya umumi değer verildi. Yeni statlar yeni spor salonları yapıldı, yapılıyor da. Ancak artık o statlarda Atatürk ismi artık olmayacak. Atatürk'ü unutuyoruz. Bir yandan yeni statlarımızla övünürken diğer yandan cumhuriyetimizin simgesini, Atatürk'ü unutuyoruz. İsmet İnönü'yü unutuyoruz...
 
Kayseri Atatürk stadı yıkıldı. Şehirde müthiş bir futbol mabedi inşa edildi. Adı Kadir Has Stadı oldu.

Antalyaspor'un yeni stadının ismi Antalya Arena...
 
Bursaspor'un şampiyonluğu kazandığı Bursa Atatürk Stadı tarih olmak üzere... Şehrin yeni stadının adı; Timsah Arena. Ve daha nice Atatürk'süz statlar da yolda...
 
Bugün, Anadolu'da birçok stadın adında gittikçe azalsa da Atatürk adına rastlayabilirsiniz. Görünen o ki modern Türkiye'nin kurucu Mustafa Kemal Atatürk'ün ismi statlardaki modernleşmeye kurban gidecek. Mevcut eski statlar, büyük bir olasılıkla gelecekte yıkılacak veya modernleştirilip adı değişecek. Yıkılması ile beraber Atatürk de unutturulacak. Çünkü kimi takımlar için stadın ismine reklam almak milli değerlerimizin çok ötesinde.
 
10 yıl öncesine kadar Türkiye'de Atatürk ve İnönü ismini taşıyan stadlar yer alıyordu.
 
Atatürk: Afyon, Antalya, Balıkesir, Bolu, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Çankırı, Elazığ, Eskişehir, Giresun, Isparta, Kayseri, Konya, Rize, Sakarya, İzmir ve İstanbul (Olimpiyat) 
 
İnönü: İstanbul İnönü(yıkıldı), Malatya İnönü ve İzmit İsmetpaşa Stadyumu
 
Bunlardan bir kısmı yıkıldı, bir kısmında yeni stat inşaatları devam ediyor. Bazılarında da şu an proje aşamasında. Yani yakın bir zamanda Türkiye'de Atatürk ve İnönü ismi taşıyan bir stat, ancak fotoğraflarla yaşayacak. 
 
Öyle bir ülkedeyiz ki Anadolu'nun bir takımı 'Yüce Atatürk' tişörtüyle seremoniye çıktığı için PFDK'ya sevkediliyor. Kimse farkında olmak istemiyor belki de ancak Atatürk, statlarda tarih oluyor... Hiç kimsenin bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü unutturmaya gücü yetmez. Bunun yöntemini futbolda arayanları tarih hiçbir zaman unutmayacak. 
 
FutbolArena ekibi olarak; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Kurtuluş Savaşı'nın eşsiz komutanı, Büyük Önder ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnetle anıyoruz.
 
Orhun ALİCİKOĞLU

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!