comScore

Antalya turnuvasında skandal

19 Ocak 2015, Pazartesi 19:03
Antalya turnuvasında skandal

Beşiktaş ve Galatasaray'ın da katıldığı International Royal Cup'ta inanması güç olaylar yaşandı.

FutbolArena Özel – Antalya'da düzenlenen International Royal Cup organizasyonu tam anlamıyla fiyaskoya döndü. Turnuvaya Beşiktaş ve Galatasaray'ın yanı sıra River Plate ile Neymar Enstitüsü'nün katılacağı açıklanmıştı.

YEDEK TAKIMLA GELDİLER
Turnuva haberlerini paylaşan resmi Twitter hesabı günler öncesinden reklam faaliyetlerine başlamıştı. “Copa Sudamericana'nın son şampiyonu, Arjantin'in en büyüğü River Plate 12 Ocak'ta geliyor” denilerek görseller paylaşılmıştı fakat Türkiye'ye gelen takım River Plate'in yedekleriydi!
 
 
PONZIO VE PISCULICHI 'HAZIR' DEDİLER
River Plate'in as takımı Pazar gecesi Estudiantes ile bir hazırlık maçı oynadı. Türkiye'ye gönderdikleri oyuncular ise geçen sezon A takım kadrosunda hiç oynamayan futbolculardı. Turnuvanın Twitter hesabı 10 ve 11 Ocak'ta attığı tweetlerde River Plate'in önemli isimleri Ponzio ile Pisculichi'nin turnuvada olacağını yazdı. Ama bu futbolcular tabii ki Antalya'da yoktu. Onlar da diğer A takım oyuncuları gibi Estudiantes ile yapılan hazırlık mücadelesinde forma giydiler.


SERT FUTBOL SORUN ÇIKARDI
River Plate'in yedek takım oyuncularının sahaya çıkmasından daha büyük problem ise bu genç futbolcuların sert futbolu oldu. A takımda forma giyebilmek için kendilerini göstermeye çalışan oyuncuların agresif oyunu Beşiktaş maçında da, Galatasaray mücadelesinde de temsilcilerimizin tepkisini çekti. İki mücadelede de futbolcular arasında tartışma çıktı. Maçlarda sakatlıklar yaşandı.
 
SADECE İSMİ VAR!
Turnuvanın bir diğer katılımcısı Neymar Enstitüsü ise ne olduğu bilinmez bir takım! Turnuvada bu takımın sadece ismi vardı. Sahaya çıkan takım ise Brezilya 3. Lig ekiplerinden Guaratingueta'ydı. Üstelik kendi formaları ve kendi armalarıyla oynadılar. Ama işin o kısmında da ayrı bir kriz söz konusuydu. Sorunlu bir dönem geçiren Guaratingueta'nın turnuvada mücadele edebilecek bir kadrosu yoktu. Takımda neredeyse futbolcu kalmamıştı. 16 Ocak'ta kulübün tam 21 futbolcuyu transfer edeceği açıklandı ancak bu oyuncuların hangilerinin deneneceği, hangileriyle resmi sözleşme imzalanacağı belli değildi. Zaten bu oyuncuların takıma katılımları da henüz gerçekleşmemişti. Dolayısıyla Antalya'ya gelen kafilede yer alamadılar. Organizasyonda iletişim yetkilisi olarak görev yapan, Neymar'ın NTV Spor'a verdiği röportajın yanı sıra turnuva boyunca yabancı futbolcuların canlı yayınlarda çevirmenliğini yapan kişi sosyal medya üzerinden yazdığı bir mesajda: “Neymar Enstitüsü Neymar'ın arkadaşlarından oluşan bir takım. Enstitüdeki çocuklar 7-14 yaş aralığında zaten” şeklinde bir bilgi verdi. 

 
HALI SAHA TAKIMI
Turnuvada Guaratingueta için mücadele eden futbolculardan sadece 1'i Brezilya'da federasyona kayıtlıydı. Farklı ülkelerden ve kulüplerden çağrılan oyuncularla sanki bir halı saha maçı yapılırmışçasına toplanan oyuncu grubu, Neymar Enstitüsü adı altında Beşiktaş ve Galatasaray gibi Türkiye'nin en önemli kulüplerinden ikisinin karşısına çıkarıldı. Bu takımda forma giyen oyunculardan ikisi Amatör Lig ekiplerinden Çorluspor'un futbolcuları Alex de Souza ve Diego Neres'ti. Diego, Ekim ayında Çorluspor'a transfer oldu. Alex de Souza da Kasım ayında geldi. İki Çorlusporlu futbolcu Neymar Enstitüsü adı altında turnuvaya dahil olan Guaratingueta kulübü formasıyla Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı mücadele etti. Konuyla ilgili görüşlerini sorduğumuz Çorluspor kulübü başkan Serkan Elçili: "Neymar bizim bir arkadaşın dostu. Bizden oyuncuların bu turnuvada kendilerini göstermeleri için forma giymeleri yönünde ricada bulunuldu, biz de kabul ettik" diye konuştu. Elçili buna ek olarak Türkiye'den birkaç Brezilyalı oyuncu, diğer ülkelerden de bazı futbolcuların bu toplama takım için çağrıldığını duyduğunu ama konu hakkında net bir bilgi sahibi olmadığını belirtti.

SEVGİLİSİNİ TURNUVADA OYNATTI
İşin bir başka ilginç yönü ise bu futbolculardan Diego Neres'in turnuvanın iletişim yetkililerinden birisinin sevgilisi olması. Neymar'ın Türkiye'deki tercümanlığını yapan bu kişi birkaç ay önce Çorluspor'a transferini sağladığı sevgilisinin bu özel turnuvada Guaratingueta formasıyla Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı top koşturmasını sağladı. Çorluspor'un bir başka transferi olan ve bu turnuvada forma giyen Alex de Souza'nın da Diego Neres ile söz konusu iletişim yetkilisinin arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Söz konusu iletişim yetkilisi, bu iki futbolcunun menajeri olduğunu açıkladı.

ZEMİN TARLAYA DÖNDÜ

Skandalın son perdesi de saha zemini oldu. Bu turnuvanın gerçekleştirildiği Alanya Oba Stadyumu'nda 15 Ocak'ta Alanyaspor ile Fenerbahçe bir hazırlık maçı yaptı. Sonrasında yapılan turnuva mücadeleleriyle birlikte saha zemini futbol oynanamaz hale geldi. Konu hakkındaki görüşlerini sorduğumuz Alanyasporlu futbolculardan birisi sahanın tarlaya döndüğünü ve bundan sonra buraya ancak patates ekilebileceğini söyleyerek tepkisini dile getirdi. NTV Spor yorumcusu Hasan Şaş da katıldığı televizyon programında bu turnuvada yaşanan sakatlıkların bozulan saha zemininden kaynaklandığını dile getirdi. Galatasaray'ın bu turnuvaya katılmak için yaklaşık 350 bin dolar para aldığı öğrenildi. Ama Burak Yılmaz, Semih Kaya ve Koray'ın yaşadığı sakatlıklar sonrası zarar çok daha büyük oldu.

BEŞİKTAŞ MAÇINDA ÇORLUSPORLU ALEX ÇIKIYOR, DIEGO GİRİYOR

 


BEŞİKTAŞ-NEYMAR ENSTİTÜSÜ MAÇINDA ÇORLUSPORLU DIEGO



G.SARAY-NEYMAR ENSTİTÜSÜ MAÇININ ARDINDAN ÇORLUSPORLU ALEX VE SNEIJDER


Haber: Rıdvan AKSU

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!