comScore

Lyon Lyon

Lyon'un efsane başkanından Beşiktaş yorumu

19 Mart 2017, Pazar 17:54
Lyon'un efsane başkanından Beşiktaş yorumu

Lyon'u küçük bir kulüpken alıp, dünya devi haline getiren efsane başkan Jean-Michel Aulas, Beşiktaş eşleşmesi hakkında konuştu.

FutbolArena Dış Haberler - Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalindeki rakibi Lyon'un efsane başkanı Jean-Michel Aulas, Avrupa Ligi hedefleri hakkında konuştu. 

1987 yılında Lyon 2. Lig'deyken takımın başına geçen ve 30 yıldır kulübün başkanlığını yapan Aulas, 90'lı yıllarda kulübünü 1. Lig'e çıkardı ve 2000'lerde de şampiyonluklara ambargo koyan bir ekip yaratmıştı. 
2001-2008 yılları arasında art arda 7 şampiyonluk yaşayan Lyon'da Aulas'ın tatmadığı başarı ise Avrupa'da kupa kazanmak. Daha önce 1997-1998 sezonunda Intertoto Kupa Sampiyonu olsalar da UEFA Avrupa Ligi veya Şampiyonlar Ligi'nde arzulanan başarılar yakalanamamıştı. 

AULAS'TAN BEŞİKTAŞ VE AVRUPA LİGİ YORUMU

Başkan Aulas bu kez takımından ümitli, "Biz 20 tane birinci sınıf futbolcuya sahibiz" diyen Aulas, Avrupa Ligi'ni kazanabilecek güce sahip olduklarını da söyledi. 

Beşiktaş'ın gücüne de değinen Aulas, "İlk maçta beraberlik iyi bir sonuç olmaz çünkü İstanbul'da taraftarla yüzleşmeniz gerekir" ifadelerini kullandı. 68 yaşındaki tecrübeli başkan, Beşiktaş'ın taraftar gücüne de dikkatleri çekti.

Aulas, Fransa Ligi'nde 4. sırada yer alan ve 3. Nice'in 2 maç eksiği ile 14 puan gerisinde bulunan Lyon'un lig hedefinin ise 4. sırayı korumak olduğunu ifade etti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!