comScore

Liverpool Liverpool

Liverpool'un Danny İngs'e ödeyeceği bonservis yükseldi - Premier Lig Haberleri

29 Nisan 2016, Cuma 18:39
Liverpool'un Danny İngs'e ödeyeceği bonservis yükseldi - Premier Lig Haberleri

Liverpool'un genç oyuncu için ödeyeceği rakam 8 Milyon Sterlin'e yükseldi.

FutbolArena - Liverpool 23 yaşındaki İngiliz hücum oyuncusu Danny Ings'in bonservis bedelinin artttığı bildirildi. Güncel olarak verilen bilgiler doğrultusunda Liverpool'un Danny Ings için toplamda 8 milyon Sterlin ödeyeceği ifade edildi.

Bournemouth altyapısında yetişen, Burnley'de yıldızı parlayan ve Burnley'nin Premier Lig'den düşmesi sonrası sözleşmesi otomatikmen fesih olan Danny Ings tam da Liverpool'a ısınmaya başlarken çok ağır bir sakatlık geçirdi. 
 
264177-haber
 


Liverpool, Danny Ings'i nasıl transfer etti?


6 aydır yeşil sahalardan uzak olan Danny Ings sözleşmesi fesih olduğundan normal şartlar altında bonservis bedeli olmaksızın Liverpool'un yolunu tuttu. Ancak ada futbolundaki kurallar gereği 24 yaş altındaki oyuncuların transferlerinde satın alan kulübün bir nevi tazminat ödemesi gerekiyor. Bu da Liverpool'un Burnley kulübüne önce 6.5 milyon Sterlin ödemesi anlamına gelirken, yapılan son değerlendirmeler sonucu bu rakamın 8 milyon Sterlin'e yükseleceği ifade edildi. Ayrıca Danny Ings'in olası bir satışında Burnley söz konusu bonservis bedelinin de %20'sini almaya hak kazanacak. Tüm bu satış işlemlerinden Danny Ings'i yetiştiren kulüp olan Bournemouth'un da belli bir yüzde alacağını belirtmek isteriz.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!