comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Taraftarlardan başkana çağrı! 'İstifa et'

12 Şubat 2014, Çarşamba 15:33

1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nu istifaya çağırdı.

1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, yayınladığı basın bülteniyle Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na seslendi.

İşte Hatayoğlu'nun o açıklaması;

"Trabzonspor'un tarihinde çok ender rastladığımız kötü saha sonuçları alıyoruz. Bir ilçe takımına kendi sahamızda 4-2 gibi bir farkla yeniliyoruz.

Futbol oynamamış, kendi takımlarında 6 ay, 1 sene, hatta kadro dışı kalmış oyuncuları transfer ettiniz. Malouda gibi bir sene top oynamamış futbolcuyu yıldız diye transfer ettiniz. Batuhan gibi Türkiye'nin sorunlu bir oyuncusunu aldınız. Diğer taraftan ise Kasımpaşa'dan Özer Hurmacı ve Şahin diye kendi takımlarında kadroya giremeyen oyuncuları transfer ettiniz. Bu futbolcular takımlarında oynamıyor. Böyle transfer politikası olmaz. Bu saçmalıktan başka bir şey değil.

Trabzonspor'un bu duruma düşmesinde tek sorumlunun yönetimdir. Trabzonspor bu sezon çok kötü bir performans sergiliyor. Özellikle sadece saha sonuçları değil, teknik kadro ve yönetimsel anlamda da kötü sonuçlar ortada. Bu yönetim göreve geldiği zaman sürpriz bir yönetim olarak algılandı ve hazırlıksız geldiler. Sadri Şener döneminden borç ve futbolcu enkazı denilebilecek bir kadro devraldılar. Mevcut yönetim bunları iyileştirmek yerine daha da kötüleştirdi. Trabzonspor'un saha sonuçlarının kötü gelmesinin altında yatan, sadece teknik direktörün yetersizliği ya da takımı kötü idare etmesi değildir.

Bu yönetim seçilir seçilmez iki tane asil yöneticisini fire verdi. Daha sonra Yaşar Aşçıoğlu gibi birkaç isim de istifa etti. Gene teknik anlamda Fatih Tekke, Ünal Karaman ve Ömer Eyüpoğlu gibi genel menajerlik pozisyonunda olan, yine yönetimle uyuşmazlıktan istifa etti. Şu an mevcut başkan yardımcısı tüm görevlerinden bir iki ay önce istifa etti

Kendi içinde bütünlüğü sağlayamamış, kendi içinde iç muhalefeti olan bir yapı. Bu yapıyla Trabzonspor'un başarılı olması söz konusu olamaz. Kendinizi kurtarmak için görevdeki hocayı gönderir yerine yeni bir hoca getirirsiniz. Bu çözüm değil. Trabzonspor yönetimine, özellikle İbrahim Hacıosmanoğlu'na buradan sesleniyorum. Trabzonspor bir kaos yaşıyor. Hem ekonomik olarak, hem saha sonuçları olarak, hem de yönetim olarak. Bence bir an önce gecikmiş olan olağanüstü kongre kararını alın. Aralıkta mahkemenin vermiş olduğu Trabzonspor'un olağan kongresini 3-5 ay o koltuk da oturmak uğruna Yargıtay'a taşıdınız. Yargıtay ne zaman karar verir bilemeyiz. Trabzonspor'un bu süreci sağlıklı bir şekilde geçiştirmesi için kesinlikle kongre kararı alınmalı.

Trabzonspor yönetiminin içinde uyuşmazlık ve fikir ayrılığı had safhada. Fikir ayrılığının ve uyuşmazlığın olduğu yerde başarı olamaz. Hatta yönetim içinde Hacıosmanoğlu'nun istifa etmesini isteyenlerin, kongreye gitmek isteyenlerin gerceği ortada iken. Ben de Hacıosmanoğlu'na diyorum ki, eğer zerre kadar içinizde Trabzon sevdası varsa Trabzonspor'u bu kaostan kurtarmak için kongreye git. Teknik direktör değişikliğiyle bu sorunlar çözülmez kendinizi kurtaramazsınız.. Ve son söz Trabzonspor Başkan ve yönetimine LÜTFEN İSTİFA VE KONGRE KARARI !.."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!