comScore

Liverpool Liverpool

Alex Teixeira'ya dudak uçuklatan maaş - Çin Transfer Haberleri

05 Şubat 2016, Cuma 16:23
Alex Teixeira'ya dudak uçuklatan maaş - Çin Transfer Haberleri

Çin'in Jiangsu Suning takımına transfer olan Shakhtar Donetsli Alex Teixeira'nın yıllık maaşı tam anlamıyla dudak uçuklattı. 

FutbolArena Dış Haberler - Liverpool'un da uzun süre ilgilendiği Shakhtar Donetsk'in yıldız futbolcusu Alex Teixeira 50 milyon euro'ya Çin'in Jiangsu Sunning takımına transfer oldu. Mircea Lucescu'nun da doğruladığı bu transferde Brezilyalı yıldızın alacağı para ise tam anlamıyla dudak uçuklattı. 


Alex Teixeira hangi takıma transfer oldu? Alex Teixeira'nın maaşı 


Shakhtar Donetsk'in yıldız futbolcu Alex Teixeira'nın Çin'in Jiangsu Suning takımından alacağı maaş tam anlamıyla dudak uçuklattı. Sky Sports'un haberine göre Shakhtar'dan yıllık 2.5 milyon euro kazanan Brezilyalı futbolcu Çin'den ise senelik 12 milyon euro maaş alacak. Buna göre haftalık maaşı ise 225 bin euro. 


Çin'e transfer olan Alex Teixeira'dan açıklama


Shakhtar Donetsk'in resmi sitesine açıklamalarda bulunan yıldız futbolcu Alex Teixeira, Çin'e transferinin süreciyle ilgili konuştu: "Herkes Avrupa'da kalacağımı ve İngiltere'ye gideceğimi söylüyordu. Açık konuşmak gerekirse Avrupa'dan çok da somut bir teklif almadım. Çin'den gelen teklif daha ciddiydi. Zaten transferim oldukça hızlı gelişti. Shakhtar kampına giderken menajerim aradı ve kulübün 50 milyon euro teklif aldığını söyledi. Ben de o an bu transferin benim, ailem ve kulübüm adına iyi olacağına karar verdim. Ayrılmak tabi ki zor. Burada çok güzel günlerim geçti ama hızlı bir karar vermek zorundaydım. Neler olacağını göreceğiz"

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!