comScore

Gençlerbirliği Gençlerbirliği

Gençlerbirliği son 10 yılın en kötüsü

31 Aralık 2015, Perşembe 11:20
Gençlerbirliği son 10 yılın en kötüsü

Spor Toto Süper Lig'de 13 puanla 16. sırada bulunan Gençlerbirliği, son 10 yılın en kötü ilk yarısını yaşadı.

Spor Toto Süper Lig'de 13 puanla 16. sırada bulunan Gençlerbirliği, son 10 yılın en kötü ilk yarısını geride bıraktı.

İskoç teknik adam Stuart Baxter'ın ardından Mehmet Özdilek ve Yılmaz Vural ile ilk yarıyı tamamlayan başkent ekibinde, başkan İlhan Cavcav'ın kulübeye müdahale "taktiği" bir türlü istenen sonucu vermedi.

Sezonun ilk yarısını onar puanlı Eskişehirspor ve Mersin İdmanyurdu'nun üstünde tamamlayan kırmızı-siyahlılar, 17 karşılaşmada 3 galibiyet ve 4 beraberlik sonucunda 13 puan toplayabildi. Rakip fileleri 14 kez havalandıran Gençlerbirliği, kalesinde 25 gole engel olamadı.

Gençlerbirliği, 2007-2008 sezonunun ilk yarısını 14 puanla 16. sırada tamamlamıştı.

- "Suskun" Stancu

Başkent ekibinde sezonun ilk yarısının en golcü ismi El Kabir olurken, Stancu ise taraftarın beklentisine cevap veremedi.

Fas asıllı El Kabir, taraftara 6 kez gol sevinci yaşatırken ligin tecrübeli golcülerinden Stancu, 2 kez rakip fileleri havalandırdı.

Kırmızı-siyahlılarda Tomic, Dimitriadis, Campos, Kulusic ve İrfan Can Kahveci'nin ise birer golü bulunuyor.

Gençlerbirliği'nin bir golünü ise 5. hafta oynanan karşılaşmada sezon başında başkent ekibinden Beşiktaş'a transfer olan Tosic kendi kalesine attı.

- En fazla sahada kalan futbolcu Ahmet Çalık

Kırmızı-siyahlı ekipte en fazla dakika alan oyuncu, genç kaptan Ahmet Çalık olurken, İzlandalı Skulason 17 karşılaşmada da forma giydi.

Ahmet Çalık, 16 maçta doksanar dakika sahada kalırken, sakatlığı sebebiyle bir maçta kadroya giremedi. Skulason bin 315 dakika takımı için mücadele ederken, geçen sezon Hacettepe'den A takım kadrosuna alınan Ahmet Oğuz ise bin 305 dakikayla ilk yarıyı tamamladı.

Başkent ekibinin en az oynayan futbolcuları ise ikişer dakika sahada kalan Atabey Çiçek ve Hikmet Balioğlu oldu.

- Penaltısı da yok kırmızı kartı da

Gençlerbirliği ilk yarıda penaltı atışı kullanamadı.

Başkent temsilcisinin lehine penaltı kararı çıkmazken, aleyhine ise 3 kez beyaz nokta gösterildi. Bu atışların 3'ü de golle sonuçlandı. 

Kırmızı-siyahlı futbolcular, ligin ilk yarısında oynadığı 17 maçta 41 kez sarı kart gördü. Buna karşın başkent temsilcisi, 17 maçlık periyotta kırmızı kart görmeyen tek takım olma özelliği taşıdı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!