comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray'ın rakibi belli oldu!

01 Ocak 1970, Perşembe 02:00

Şampiyonlar liginde ki temsilcimiz Galatasaray'ın çeyrek finalde ki rakibi belli oldu.

Devler Ligi denilince akla ilk gelen takım şüphesiz Real Madrid.İspanyol devi 17.kez katıldığı organizasyonda tam 9 kez mutlu sonaulaşma başarısını göstererek bu alanda liderliği kimselere kaptırmadı.Kadrosunda dünyanın en iyi iki oyuncusundan biri olan CristianoRonaldo'yu ve futbol sahalarının gördüğü en karizmatik teknik adam JoseMourinho'yu bulunduran ekip Kupa 1'in favorisi.

Ölüm grubunda ölüp ölüp dirildiler
LosGalacticos olarak anılan Real Madrid'in çeyrek final öyküsü oldukçazorlu sınavlardan geçti. Manchester City, Borissia Dortmund ve Ajax'labirlikte ölüm grubunda yer alan Real Madrid favori olarak gösterildiğiturnuvada Dortmund'un gösterdiği performansla bir anda ters köşe oldu.Grupta Dortmund'un ardından Manchester City ile ikincilik için mücadelevermeye başlayan Real Madrid, İngiliz temsilcisinin beklentilerinaltında kalmasıyla rahat bir nefes aldı. Grubu 3 galibiyet, 2 beraberlikve 1 mağlubiyetle ikinci sırada tamamlayan Real, ikinci turdaManchester United ile eşleşti.

Nani'nin kırmızısı Real'e hayat verdi

ManchesterUnited ile Bernabeu'da oynanan ilk maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrılanReal Madrid'in ikinci maçta turu geçip geçemeyeceği en büyük merakkonularından biriydi.Old Trafford'da oynanan ikinci maçta 1-0 geriyedüşen Eflatun Beyazlılar, United'ın muhteşem futbolu karşısında turuneredeyse kaybetmek üzereyken imdatlarına Nani yetişti. Cüneyt Çakır'ınyönettiği maçın 56.dakikasında kırmızı kart gören Nani, Real Madrid'eturu hediye eden futbolcu olurken, Modric ve Ronaldo'nun golleriyleİspanyol ekibi sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

8 maç 8 gol

İspanyolekibinin en büyük kozu olan Cristiano Ronaldo, 8 maçta attığı 8 golleDevler Ligi'nde ilk sırada yer alıyor. Portekizli özellikle 2013 yılındagösterdiği performans ve attığı gollerle dikkat çekerken, RealMadrid'in çeyrek finaldeki hücum silahı olacak.

Mourinho farkı

JoseMourinho'nun özellikle sezonun ikinci yarısından itibaren takımüstündeki liderliği Real Madrid'in futboluna da olumlu yansıdı. Mourinhosavunmaya 19 yaşındaki Raphael Varane'yi monte ederek geçilmesi zor birduvarın ilk temelini atmış oldu. Mourinho, Ramos, Modric ve Morata'danda ekstra performanslar almaya başladı.

Şampiyonlar ligi golcüleri :C.Ronaldo (8), Modric (1), Callejon (2), Kaka (1), Benzema (3), Pepe (1), Mesut Özil (1),Marcelo (1)

Sistem: 4-2-3-1
Yaş ortalaması: 26
Avrupabaşarısı: Avrupa Kupası (1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998,2000, 2002); UEFA Kupası (1985, 1986); UEFA Süper Kupası (2002)

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!