comScore

Galatasaray Galatasaray

43 yıl sonra bir ilk!

15 Mart 2013, Cuma 02:00

Dilekler gerçek oldu! Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, Fenerbahçe'nin de UEFA Avrupa Ligi'nde son 8 takım arasına kalmasıyla, 43 yıl sonra aynı sezonda iki Türk takımı Avrupa kupalarında çeyrek final mücadelesi verecek.

Bundan önce 1969-1970 sezonunda Galatasaray'ın Şampiyon Kulüpler Kupası'nda, Göztepe'nin de Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek final oynamasıyla iki Türk takımı aynı sezonda son 8 takım arasında mücadele ederken, yıllar sonra aynı başarı ortaya konuldu.

1969-1970 sezonunda Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası çeyrek finalinde Polonya temsilcisi Legia Varşova'ya, Göztepe de Kupa Galipleri Kupası'nda İtalyan ekip Roma'ya elenmişti.
Bu sezon, sarı-kırmızılı ekibin ''Devler Ligi''nde sergilediği başarının ardından, sarı-lacivertli takım da Viktoria Plzen engelini aşarak UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finali gördü.

Dilekler gerçekleşti!
Avrupa'daki temsilcimilerimizden Galatasaray'ın Schalke 04'ü mağlup ederek Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselmesinin ardından, Fenerbahçe'ye olan destek de çığ gibi büyümüştü

Ezeli rakipleri Fenerbahçe taraftarlarının verdiği desteklere tepkisiz kalmayan sarı kırmızılılar, salı gecesi 'uA' 1905'in Facebook hesabından bir fotoğraf yayınlamıştı.

"Gün Birlik Günü !! Bekle Avrupa Çılgın Türkler Geliyor!!" ifadeleriyle paylaşılan fotoğrafın ardından Türk halkı Fenerbahçe maçı için kenetlendi ve ezeli rakiplerin ezeli dost olduğunu gösteren dilek gerçekleşti.

Renk ayırt etmeden bir çok futbolseverin desteğiyle sahaya çıkan Fenerbahçe, Plzen ile 1-1 berabere kalarak UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükseldi ve dileklerin yüklendiği, sosyal medyada çığ gibi paylaşılan fotoğraf karesi gerçek oldu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!