comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray, Avrupa Ligi sahaya çıkıyor - Süper Lig Haberleri

05 Mart 2016, Cumartesi 11:00
Galatasaray, Avrupa Ligi sahaya çıkıyor - Süper Lig Haberleri

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında yarın sahasında Medipol Başakşehir ile karşı karşıya gelecek.

Süper Lig'de şampiyonluk yarışının uzağında kalan ve UEFA Avrupa Ligi'ne ise son 32 turunda veda eden sarı-kırmızılı takım, hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale kalarak moral buldu.

Bu sezon oynadığı 23 maçtan 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 6 mağlubiyetle ayrılarak 37 puan toplayan Galatasaray, ligde 5. sırada yer buldu. Sarı-kırmızılı takım, lider Fenerbahçe'nin 16, bir maçı eksik ikinci Beşiktaş'ın da 14 puan gerisinde bulunuyor.

UEFA'nın 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdiği Galatasaray, lig sıralamasında rakibi olan Medipol Başakşehir'i mağlup ederek rakibinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Türk Telekom Arena'da saat 16.00'da başlayacak maçı hakem Özgür Yankaya yönetecek.
 

Başakşehir maçında Galatasaray'ın başına kim olacak?
 

Medipol Başakşehir maçında Galatasaray'ın başında Orhan Atik olacak.

Teknik direktör Mustafa Denizli'nin ayrılmasından sonra görevi devralan altyapı antrenörlerinden Atik, Türkiye Kupası'ndaki Akhisar Belediyespor müsabakasında takımın başında yer almıştı.


Galatasaray'da Başakşehir maçı öncesi eksikler
 

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Sabri Sarıoğlu ile Sinan Gümüş, Medipol Başakşehir mücadelesinde forma giyemeyecek.

Ligin 20. haftasındaki Torku Konyaspor maçında sakatlanan Sinan Gümüş ve Akhisar Belediyespor ile yapılan Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş karşılaşmasında sakatlık geçiren Sarıoğlu, yarınki müsabakada oynayamayacak.

Ligdeki Gaziantepspor maçında sakatlanan ve bireysel çalışmalara başlayan Aurelien Chedjou ile Lionel Carole'un durumu ise belirsizliğini koruyor.

Sarı-kırmızılılarda Fernando Muslera, Lionel Carole, Sabri Sarıoğlu ve Olcan Adın da sarı kart ceza sınırında bulunan isimler. Bu oyuncular yarın sarı kart görmeleri durumunda 25. haftadaki Gençlerbirliği maçında forma giyemeyecek.
 

Medipol Başakşehir'in Avrupa Ligi iddiası
 

Spor Toto Süper Lig'de iyi bir performans gösteren turuncu-lacivertli takım, gelecek sezon Avrupa kupalarında mücadele etmeyi hedefliyor.

Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde ligde 11 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 mağlubiyet alarak 39 puan toplayan Medipol Başakşehir, 4. sırada yer alıyor. Turuncu-lacivertli ekip, ligde yaptığı son 6 maçta 2 galibiyet, 4 beraberlik aldı.

Ligi ilk 4 içinde tamamlamanın planlarını yapan Medipol Başakşehir, bunun için doğrudan rakibi olan Galatasaray'ı mağlup ederek avantaj elde etmek istiyor.

Turuncu-lacivertli ekipte yarınki maç öncesinde sakat ya da cezalı oyuncu bulunmuyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!