comScore

Galatasaray Galatasaray

Süper Lig'deen iyi pas veren kanat oyuncuları kimler?

19 Temmuz 2015, Pazar 18:48
Süper Lig'deen iyi pas veren kanat oyuncuları kimler?

Sırada kanat oyuncularının pas tercihleri ve şut pas verme oranları var. 

FutbolArena Analiz -  İlk tabloda pas tercihlerini göreceğiz ve ilk karşımıza çıkan Hamza Hamzaoğlu'nun oyun karakteri olacak. Yasin ve Bruma ligin en çok kısa pas deneyen oyuncuları. Pas tercihleri sürekli kısa olmuş. Bu da öyle görünüyor ki Sneijder'in oyun içi etkisiyle ilgili. Hamzaoğlu iki kanadına, sürekli Sneijder'le verkaç yapmalarını ve top kaybetmemelerini, kısa ve basit oynamalarını öğütlemiş gibi görünüyor. 

Bruma attığı 513 pasın 500'ünü kısa kullanıp bunlarda %87'lik bir oranda başarılı olmuş. Yasin de toplam 427 pasının 416'sını kısa kullanmış. 
Kısa pasları en başarılı kanat oyuncusu %90 isabet oranıyla Emre Çolak, listenin dibinde ise Güven Varol'u görüyoruz. Kısa pasın deneme oranı %82'lere kadar düşmüş. Bunun da nedeni, Mersin İdman Yurdu'nun çok fazla uzun ve şişirme toplarla oynaması şüphesiz. (Rıza Çalımbay taktiği) 



Gelelim ikinci konuya kanat oyuncularının şuta dönüşen pasları... Bu istatistiğin yaratıcılık açısından daha değerli olduğunu düşünüyorum. 

Bu istatistikte karşımıza açık ara farkla bir isim çıkıyor. O da Emre Çolak. 

Emre aldığı süreye göre 90 dakika başına 2.49 ile açık ara farkla en çok şut pası veren kanat oyuncusu. 

Ligde en çok şut pası verenlerden 2500 civarı dakika oynayan Nakoulma 45, 2400 dakika civarı oynayan Babel 41, yine 2400 dakika civarı oynayan Kuyt 38 pasla zirvedeki üçlüyken onların tam yarısı kadar 1200 dakika civarı oynayan Emre bu oyunculara neredeyse yetişmiş durumda. Eğer Emre de 2400 dakika civarı süre almış olsa muhtemelen şut pası 70'e falan çıkacak ve açık ara farkla en etkin kanat oyuncularından biri olacaktı. Arkasından gelen Bruma da yine Emre'den sonra 2. sırada. Tabi burada Sneijder'in şut deneme ısrarının da etkili olduğunu gözardı etmemek gerek. 



ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!