comScore

Galatasaray Galatasaray

Süper Lig 2014-2015 sezonu istatistiklerini paylaşmaya devam ediyoruz.

11 Temmuz 2015, Cumartesi 01:28
Süper Lig 2014-2015 sezonu istatistiklerini paylaşmaya devam ediyoruz.

Süper Lig 2014-2015 sezonu istatistiklerini paylaşmaya devam ediyoruz. Sırada kanat oyuncularının orta kesme frekansları ve isabet oranları var. 

FutbolArena Analiz - Süper Ligin kanat oyuncularından orta kesme frekansı en yüksek isim Tabare Viudez. Oldukça az süre almasına rağmen 90 dakika ortalaması 10.42 olan Viudez oldukça yetenekli bir isim olmasına rağmen Kasımpaşa'da bir türlü ilk 11 oyuncusu olamamıştı. Kasımpaşa'nın sözleşmesini tek taraflı fesh ettiği oyuncu River Plate ile sözleşme imzalayarak bizim 2 senede fark edemediğimiz kalitesini de kanıtlamış oldu. 
 
Onun ardından en çok orta deneyen ikinci oyuncu da Gökhan Süzen. Gökhan %33'lük isabet oranıyla oldukça da başarılı kesiyor. 
 
Peki en isabetli orta kesen oyuncu kim? En az 40 orta kesmiş olan oyuncular arasında Emre Çolak %34'le başı çekiyor. Sadece 7 orta kesen Waris ve 31 orta kesen Nakoulma'nın isabet oranları yüksek olsa da çok az denedikleri için, sağlıklı bir istatistik olmadığını düşünüyorum. Özellikle 2526 dakika oynamış olan Nakoulma'nın Mersin'in Pedriel ve Futacs gibi uzun, kafacı forvetlerine sadece 31 orta kesmesi yetersiz bulunabilir. 
 
Öte yandan hava topu hakimiyeti çok yüksek olmayan ve ceza sahasına yan ortalarda çok fazla oyuncu, yani 2. forvet sokamayan Galatasaray'da Emre Çolak'ın %34'lük isabet oranı da oldukça başarılı. 
 
Belki de Emre gelecek sene de 4-2-3-1'in sağında oynayabilir ve bu sefer Burak haricinde orta kesebileceği bir de Podolski olabilir. 

 
 
SİNAN YILMAZ 
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!