comScore

Galatasaray Galatasaray

Diyarbakır'da Galatasaray bayrağı yakıldı

26 Mayıs 2015, Salı 00:14
Diyarbakır'da Galatasaray bayrağı yakıldı

Diyarbakır'da Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamalarına engel olmak isteyen ve ellerinde Kuzey Irak'ta bölgesel yönetimin kullandığı Kürdistan bayrakları bulunan bir grup ise Galatasaray bayrağını yaktı.

Spor Toto Süper Lig'de bitime bir hafta kala Fenerbahçe'nin deplasmanda Başakşehir ile 2-2 berabere kalmasının ardından şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray taraftarları, Diyarbakır'da şampiyonluğu coşku içinde kutladı.
Kutlamalara engel olmak isteyen ve ellerinde Kuzey Irak'da bölgesel yönetimin kullandığı Kürdistan bayrakları bulunan bir grup ise Galatasaray bayrağını yaktı.
 
Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan etmesiyle birlikte Diyarbakır'da sarı kırmızılı taraftarlar şampiyonluk kutlamalarına merkez Yenişehir İlçesi'nin Ofis Semti'nde şampiyonluk kutlamarı yaptı. Araç ve ellerinde sarı-kırmızı bayrakla cadde ve sokaklara çıkan sarı-kırmızılı taraftarlar şampiyonluğu eğlencelerle kutlamaya başladı. Kutlamalar sırasında ellerinde Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetiminin bayrakları bulunan gruplar kutlamalara engel olmak istedi. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu grubun tepkisi üzerine araçlar Galatasaray bayraklarını gizleyerek caddeden geçebildi. Galatasaray bayrağı açmakta direnerek yoluna devam eden bazı araçları ise ellerinde Kürt bayrakları bulunan gençler kovaladı. Bu sırada grup Galatasaray bayrağını yakalarak ateşe verdi.
 
Şampiyonluğu kutlayan Galatasaray taraftarları tepkiler üzerine bölgeden ayrıldı. Ofis semtinde önlem alan güvenlik güçlerinin müdahale etmediği göstericiler, saatlerce caddede bekleyerek Yeni Diyarbakırspor lehine de sloganlar attı.
 
Kahramanmaraş'ta şampiyonluk sevinci
 
Kahramanmaraş'ta, Galatasaray'ın ligin bitmesine 1 hafta kala şampiyon olması taraftarlar tarafından kutlandı.
 
Ligin 33'üncü haftasında Fenerbahçe'nin Başakşehir ile 2-2 berabere kalmasıyla Spor Toto Süper Lig'in 2014-2015 sezonu şampiyonu olan Galatasaray taraftarları, ellerinde sarı kırmızılı takımın bayraklarıyla Şelale Park önünde toplandı. Tezahüratlarla sevinç gösterisi yapan yüzlerce taraftar, araç konvoyu konvoyuyla şehir turu atıp şampiyonluğu kutladı.
 
Çanakkale'de Galatasaraylılar şampiyonluğu kutladı
 
ÇANAKKALE'de Galatasaraylı taraftarlar Fenerbahçe'nin İstanbul Başakşehir ile deplasmanda 2-2 berabere kalmasının ardından 20'nci lig şampiyonluğunu kent merkezinde doyasıya kutladı.
 
33. haftada dün (Pazar) oynanan derbide evinde konuk ettiği Beşiktaş'ı 2-0 mağlup eden Galatasaray en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin İstanbul Başakşehir ile deplasmanda 2-2 berabere kalması sonrası bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmeyi başardı. 
 
Böylece tarihindeki 20. lig şampiyonluğunu elde eden Cimbom 4. yıldızı takmaya hak kazanan ilk ekip oldu. Çanakkale kent merkezinde Fenerbahçe'nin İstanbul Başakşehir ile oynadığı maçta 2-2 berabere kalmasının ardından şampiyonluğu ilan eden Galatasaray taraftarları sokaklara döküldü. İskele meydanında toplanan bir grup Galatasaray taraftarı ellerinde meşalelerle şampiyonluk şarkılara söyleyerek Morabbin parkında doğru yürüyüp, şampiyonluğu kutladı. Grup Kordon'daki şampiyonluk kutlamalarını iskele meydanında da devam etti. Kent merkezinde trafiğe çıkan bazı Galatasaray taraftarları ise araçlarıyla uzun konvoy oluşturarak ve korna çalarak şampiyonluklarını gecenin geç saatlerine kadar doyasıya kutladılar.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!