comScore

Galatasaray Galatasaray

Eski golcüden OLAY Melo açıklaması

13 Aralık 2014, Cumartesi 22:47

Eski golcü, Coşkun Birdal Lig Radyo'da Ajans Futbol'a konuk olarak futbol hayatını ve anılarını paylaştı.

Eski golcü, Coşkun Birdal Lig Radyo'da Ajans Futbol'a konuk olarak futbol hayatını ve anılarını paylaştı.

Erzurumspor'un ben de yeri ayrı

Erzurumspor'da çok güzel günlerim geçti hatta benim asıl tanınmamı sağlayan kulüp Erzurumspor olmuştur. Çok iyi bir takımımız vardı Muzaffer, Zafer gibi oyuncular ile büyük işler başardık. Attığım goller bana diğer takımların kapısını açtı. Zaten her fırsatta Erzurum'a gitmeyi ihmal etmiyorum.

Hala bana saygı duyuyorlar

Kendi bildiğim goller 180 civarında tabi bunun içinde Türkiye Kupası dahil değil. İyi bir futbol yaşantım olduğuna inanıyorum. İnsanlar hala giitiğim yerlerde bana saygı gösteriyorlar. Şampiyonluklarda her oyuncunun payı vardır. Skor üreten bir oyuncu olduğunuz zaman pay sizin gibi görünüyor.

2.ligden milli takıma gidişim

Mustafa hocam bizi milli takıma çağırdığı zaman  çok şaşırdım. Çok tuhaf duygular içindeydim. Kadroya alındım ama maça çıkmadım. Dünya karmasında kadroya alındım orada oynadım.

Trabzonspor'dan ve Fenerbahçe'den teklif almıştım

Önceden şimdi ki gibi oyuncunun serbest kalması mümkün değildi. Benimde Trabzonspor ile mukavelem devam ediyordu. Başkanımızda 10 milyon dolar civarında istiyordu. Nihayetinde en son beni 1,5 milyon dolar civarında Konya'ya veriyorlar. Gittiğim zaman Rıdvan Dilmen ben seni bilseydim Fenerbahçeli Coşkun yapardım dedi.

Eskişehir transferim Sergen ile birlikteydi

Bizim transferimizin sorumlularından biri sayın Unakıtandı. Sergen ile olunca iş daha da farklıydı. Hayatımda çok heyecanlandığım zamanlardan biriydi. Sergen benim oda arkadaşımdı. Çok keyifli bir insandır.  Sürekli onunla vakit geçirmeye  çalışıyordum mutlu olsun diye. Ben Sergen ile olduğum için çok mutluydum.

4-4 biten maçlar hiç unutulur mu?

Beşiktaş maçında ben o zamana kadar çok gol atmadığım için onun gerginliği vardı bende. Sonra maç 3-1 iken bir gol daha attım. 3-2 oldu. Maçın sonuna doğru 3-3 ken ne olduğunu anlamadan bir gol daha attı beşiktaş. Yılmaz hoca çok üzüldü.

Kayseri'ye gittik biz tabi bilmediğimiz içi kar kış Mehmet Topuz vurdu Gökhan vurdu Mehmet Topuz bir daha vurdu frikikten derken bir baktık 30. Dakikada maç 3-0 olmuş. Sonra ben bir gol attım 3-1 oldu. Sonra ben bir gol daha attım 3-2 oldu. Sonrasında Ali Bilgin bir gol attı 3-3 oldu. Peşinden ben bir tane daha attım 4-3 oldu. Maçın sonunda hocaya beni değiştir dedim değiştirmedi. Hoca beni maçtan çıkarınca gol yediğimie inanmış çıkarmıyordu beni. 90 artı uçte çıktım oyundan. 90+ 4'te gol sesini duyunca yıkıldım. O maçta 4-4 bitti.

Mahkemelik olduk

Samsun ile anlaştıktan sonra bir hazırlık maçında sakatlandım. Çapraz bağım koptu. Beşinci ayın sonunda oynamaya başlayabildim. İkinci yarıda14 maçın 12sinde yarım yamalak oynayabildim. Bu sakatlıktan sonra kendimi iyi toparladığıma inanıyorum.sonra ki süreçte oynama fırsatını giray bulatta buldum sonrasında Mustafa Denizli beni Manisa'ya alınca normale döndüm.

Devre arası kampındayız hocamız Rıza Çalımbay.  Malatya ile hazırlık maçı yapıyoruz  maç yaparken Mapeze topu kapamayınca faul yaptım. Sonrasında bir gerginlik oldu. Sonra zaman geçti ikinci yarıda Malatya'ya maça gittik. Bir pozisyonda yanlışlıkla Mapez'in ayağına bastım. Sonra ayağı kırıldı diye olay olduğu için kırmızı kart gördüm sonrasında beni mahkemeye verdi.

Yılmaz Vural'a inancım tam

Şu anda benim için Yılmaz Vural çok özeldir. Onun futbolcularla ilişkileri çok güzeldir. Yılmaz hocanın bilgisine ve becerise çok büyük inancım var. Mustafa hoca da çok büyük bir hocadır. Rıza hoca da öyledir.

Gekas ile çok benziyoruz

Fizik olarak hantaldım ama en büyük özelliklerimden biri çabukluğumdu.  Gekas ile gerçekten benziyoruz. Benim oğlumda benzetiyor. Bence Samsun'a ilk geldiği durumdan daha iyi. Forvet olarak bence burak çok değişik bir oyuncu. Zoraki olarak forvet oldu aslında. Golcü olarak ise gözümde Demba Ba, Sow, Cardozo gözümde forvet golcülerden. Ama özellikle demba ba.

Melo, Fenerbahçe'den nefret ediyor

Melo olayında biz,eşim ve arkadaşım ile eşi yemek yerken otelde Melo'yu gördük. Ayhan abi bir kağıda şampiyon Fenerbahçe yazıyor.  Melo'ya seslendi Melo'ya kağıdı gösterdi. Melo sinirlendi portekizce sinirlenip küfür etti.  Sonrasında Melo huzursuzlandı.  Yemek boyunca yüksek sesle konuştu. Galiba Fenerbahçe'den nefret ediyor ki böyle bir tepkisi oldu. Sonra biz çıkmak üzereyken bir tartışma çıktı. Ayhan abiyle aralarında öyle bir tartışma olunca ihale bana kaldı olayın içinde iki futbolcu olduğu benim adım görüldü tabi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!