comScore

Galatasaray Galatasaray

Başarı yoksa para da yok!

07 Kasım 2014, Cuma 09:11

Şampiyonlar Ligi'nde aldığı kötü sonuçlar sonrasında taraftarının moralini bozan Galatasaray, bu kötü sonuçlar nedeniyle performans primi almakta da zorlanıyor.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki kaybı sadece saha sonuçları ile sınırlı değil... Maddi olarak zor günler geçiren sarı-kırmızılı ekip, Devler Ligi'nde aldığı kötü sonuçlar nedeniyle şu ana kadar 7 milyon euro kaybetti. Cimbom kalan iki maçını da kaybederse bu rakam 9 milyon euro'ya ulaşacak. UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde kazanılan maç başına 1 milyon euro ödüyor. Gruplarda oynadığı 4 maçtan sadece bir puan toplayabilen Galatasaray performans primi olarak sadece 500 bin euro kazanabildi.

KATLANARAK BÜYÜYOR
Sarı-kırmızılılar Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam etme fırsatını da mucizelere bıraktığı için 3.5 milyon euro'luk gruptan çıkma priminden de olacak gibi... Galatasaray, grupta Anderlecht'in gerisinde kalıp Avrupa Ligi'ne de gidemezse, sadece 14 milyon euro'nun sahibi olacak. UEFA'dan 8.6 milyon euro 'ayak bastı parası' alan sarı-kırmızılı kulüp, 500 bin avro'luk performans primi dışında yayın geliri olarak yaklaşık 5 milyon euro kazanacak.

TÜRKİYE'DE DE ZARARDA
 
Bunun yanı sıra Şampiyonlar Ligi'nde bile TT Arena'yı dolduramayan Galatasaray, sahasında oynadığı Anderlecht ve Dortmund maçlarında da arzuladığı gelire ulaşamadı. Arsenal maçının seyircisiz oynanması halinde sarı-kırmızılı ekip, bir darbe de oradan yiyecek ve kazanmak bir yana masrafları cebinden karşılayacak. Süper Lig'de 5 galibiyet, 2 mağlubiyet, 1 beraberlik alan Cimbom'un Türkiye'deki kaybı ise 2.5 milyon euro... Bu gidişle Galatasaray'ın kayıpları daha da büyüyecek gibi görünüyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!