comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray'dan transfer taarruzu! 6.5 milyon euro...

03 Temmuz 2014, Perşembe 09:31

Galatasaray transfer listesinde yer alan üç isim için 6,5 milyon euroyu gözden çıkardı.

Galatasaray listesindeki isimlerden sağ bek Tarık için Es Es'e 3 milyon Euro artı 1 oyuncu, sol bek İshak için Karabük'e 2 milyon Euro, stoper Uğur Demirok için de Akhisar'a 1.5 milyon Euro'luk teklifler yaptı.

Henüz yeni teknik direktörünü açıklamayan Galatasaray Yönetimi, buna karşın transfer çalışmalarına son sürat devam ediyor. Yeni sezonda uygulanacak 5+3 kararı nedeniyle yerli takviyesine öncelik veren Sarı-Kırmızılılar, ilk iş olarak Olcan Adın'ı bitirdi. Trabzonspor'la her konuda anlaşan Galatasaray, Olcan'ın ardından listedeki diğer adaylara yöneldi. Daha önce Mevlüt Erdinç'le el sıkışan ve 3 yıllık prensip anlaşmasına varan yönetim, St. Etienne'le de yaklaşık 3.5 milyon Euro'luk bir mutabakat sağlamak üzere. Kulüpler imza aşamasına geldiği takdirde, Mevlüt de tekrar İstanbul'a gelerek tüm prosedürleri halledecek.

İLK 11 İÇİN DÜŞÜNÜLÜYOR

Bu iki oyuncunun dışında ilk 11 için düşünülen bir isim daha var. Eskişehirspor forması giyen Tarık Çamdal'ın, takımın yeni sağ beki olması planlanıyor. Bu doğrultuda Kırmızı-Siyahlı kulübe 3 milyon Euro artı 1 oyuncu önerildi. Ancak Es-Es'in 4 Euro'luk bir teklif istediği ve 1'i kiralık olmak üzere 2 oyuncuyu renklerine bağlamayı beklediği bildirildi. Tarık'ın Galatasaray'da oynamak istediğini bildirmesi, bu transferde Cim Bom'un elini güçlendiriyor.

DANY İLE TAKASA GİRECEK


Sağ kanadı Olcan, forvet bölgesini Mevlüt Erdinç, sağ beki de Tarık Çamdal'la doldurmaya hazırlanan Sarı-Kırmızılılar, diğer bölgeler için de yerli alternatifi düşünüyor. Kardemir Karabük'ten İshak, bu adaylardan ilki. Aslan, Karabük'ün kapısını 2 milyon Euro ile çaldı. Ayrıca Dany'nin bonservisinin bu kulübe verilmesi gündemde. Zira teknik direktör Tolunay Kafkas, Dany ile Gaziantepspor'da birlikte çalışmıştı ve eski öğrencisini yine takımında görmek istiyor. İshak transferi gerçekleşirse, genç yeteneğin sol bekte oynaması ve Alex Telles'in ön tarafa çekilmesi gündemde.

SONUNDA YUVASINA DÖNÜYOR

Stoper alternatifi için de Galatasaray'ın eski oyuncularından Uğur Demirok düşünülüyor. Başarılı savunmacı için Akhisar Belediyespor'a 1.5 milyon Euro'luk bir teklif yapıldığı belirlendi. Fatih Terim yönetiminde A Milli Takım'a kadar yükselen Uğur'un da, yuvasına geri dönmeyi çok istediği ifade ediliyor.

MALİYETİ 15 MİLYON EURO

Öte yandan Kayserispor'un genç orta saha oyuncusu Okay Yokuşlu'nun adı da gündemdeki yerini koruyor. Eğer Galatasaray bu operasyondan olumlu sonuç alırsa, Sarı-Kırmızılı kulübün kasasından Olcan Adın transferiyle de birlikte 15 milyon Euro gibi bir bonservis bedeli çıkmış olacak. Galatasaray devre arasındaki operasyonda da 20 milyon Euro harcamıştı. Bu yatırımın ardından yabancı oyuncu transferi için de kollar sıvanacak ve maliyet daha da artacak. Ancak yabancı için teknik direktörün belirlenmesi beklenecek.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!