comScore

Galatasaray Galatasaray

Mancini Juventus'a mı gidiyor?

13 Mayıs 2014, Salı 01:32

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, İtalya'da Juventus'un başına geçeceği iddialarına yanıt verdi.

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Lazio, 1974 yılında elde ettiği ilk lig şampiyonluğunun 40. yıl dönümünü özel bir etkinlikle kutladı.

Lazio'nun iç saha maçlarını oynadığı Roma Olimpiyat Stadı'ndaki "Babadan oğula" isimli özel gecede, mavi beyazlı takımı 1973-1974 sezonunda ilk kez şampiyon yapan kadro ile kulübe tarihindeki ikinci şampiyonluğu kazandıran 1999-2000 sezonundaki kadro özel maçta karşı karşıya geldi.

1974 yılının şampiyon takımın kaptanı Giuseppe Wilson'un organize ettiği gecede, Lazio 2000 olarak anılan 14 sene önceki kadroda yer alan Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Alessandro Nesta, Fernando Couto, Sergio Conceicao, Alen Boksic, Sinisa Mihaljovic gibi bir döneme damgasını vurmuş oyuncular katıldı.

Organizasyon için Roma'ya gelen Galatasaray'ın İtalyan çalıştırıcısı Roberto Mancini, İtalyan basınına yaptığı açıklamada, böyle bir gecede duyguların çok yoğun olduğunu belirterek şunları belirtti:

"Burada o olağanüstü anlar hatırlanıyor. Umarım Lazio taraftarları tekrar o eski günleri bulabilir. Böyle bir geceye 60 bin taraftarın gelmesi inanılmaz. Buraya gelmek benim için çok hoş oldu çünkü 2000'deki o kadroyla ilk kez bir araya geldim o tarihten sonra."

Mancini, Juventus'a gelip gelmeyeceği sorusuna ise "Galatasaray ile 2 yıllık sözleşmem var. Böyle zamanlarda her şey yazılıyor ama ben Türkiye'de kalıyorum" yanıtını verdi.

Özel gecede tribünleri dolduran 60 bin taraftar, kendilerine lig şampiyonluğu yaşatan kadroları bağırlarına basarken, kale arkasındaki bir grup taraftar da meşalelerle şov yaptı.

Dünya Kupası'nda Brezilya'yı favori gören İtalyan çalıştırıcı, "Brezilya favori, çünkü evlerinde oynuyorlar, sonra Arjantin, İtalya ve İspanya geliyor. Uruguay da sürpriz yapabilir" diyerek sözlerini noktaladı.

Milan'da Clarence Seedorf'un görevine son verilebileceği haberleri hatırlatılan Mancini, teknik direktörlerle ilgili hiçbir habere şaşırmadığını ve görevlerine bir günde son verilebileceğini aktardı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!