comScore

Galatasaray Galatasaray

Drogba'dan Mourinho'ya...

25 Şubat 2014, Salı 08:30

Galatasaray forveti Didier Drogba, eski takımı Chelsea'ye karşı ilk kez sahaya çıkacak. 2004'te Marsilya'dan Chelsea'ye transfer olan Drogba, bu kulüp formasıyla her türlü başarıyı kazandı.

İngiliz basını Şampiyonlar Ligi'ndeki Galatasaray - Chelsea maçında Didier Drogba'nın eski takımına karşı forma giyecek olmasını dramatik biçimde ön plana çıkarıyor.

Daily Mail'deki Drogba haberi de bunu yansıtırcinsten. İngilizler maçtan çok Fildişili oyuncunun Jose Mourinho ile olan bağını ve Chelsea'deki o başarılı yıllardan sonra eski takımı ile karşılaşacak olmasını yıldız oyuncunun sözleriyle portreleştirdi.

İşte o haberden satırbaşları:

"SENİ PREMIER LİGİN EN İYİ FORVETİ YAPMAK İSTİYORUM"

Drogba: "Chelsea'ye gelmeyi kabul ettikten 6 ay önce Mourinho'yla Marsilya-Porto maçında karşılaştım. Bana arkadan bir tokat attı. Afrika'da benim gibioynayan kardeşlerimin olup olmadığını sordu. Ben de Afrika'da benden daha iyi olan çok futbolcunun olduğunu söyledim."

"Chelsea için ayrıldığım o yıl içinde Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez forma giymiştim; Fransa Ligi'nde ise 2. sezonumu yaşıyordum. Bunu yapabileceğimden emin değildim. Ondan sonra buadam geldi ve bana, "Benimle geliyorsun. Seni Premier Lig'in en iyi forveti yapmak istiyorum" dedi."

"Etkilenmiştim. Karşımda kendine oldukça güvenen biri vardı. Bunu Porto'dayken degörmüştüm. Ona güvenmem gerektiğini düşünmüş olabilirim. Onun Porto'da sahip olduğu forvetler gibi olabilmek istedim. O yüzden bu yolda gitmeye karar verdim."

"KAYBETMEKTEN NEFRET ETMEYİ ÖĞRETTİ"

"Takımda 24 ve bazen 26 kişi vardı ve bunların 20'si kendi milli takımlarındakaptan olacak düzeydeydi. Jose ile özgürce çalıştık. Bu biraz da bizim takım olarak aramızdaki ilişkiye dayanıyordu. Dışarıdaki insanlar Chelsea'deki aile ortamını bilmiyorlar. Jose ile çalışırken çok şey öğrendim. "Aramızda gerçekten özel birbağ vardı. Bir takımda teknik direktör değiştiğinde birlikte olmazsanız, başaramazsınız. O en iyilerinden birisi, en iyisi değilse bile çalıştıklarımiçinde en iyisi. Bize kaybetmekten nefret etmeyi öğretti."

"Bazen idmanlarda 5'er dakikadan oluşan 3-4 maçta hiç gol olmazdı. Bu antrenmanlarınciddiyetini gösteriyordu. Herkes müthiş odaklanmıştı. Gol yediğinizde John Terry'yi önemli bir maçtaki gibibağırıp direği tekmelerken görebilirdiniz. Sadece idmandı, gerçek bir maçtaki ruhu siz hayal edin. Kaybetmeyi reddetmiştik."

"MOURINHO'NUN FELSEFESİNİ HIDDINK BELİRLEDİ"

"Hiddink'in belirlediği oyun anlayışı üzerinden gidiyorduk. Mourinho bize her zaman kendimizle vetakım arkadaşlarımızla rekabet etmemizi söylerdi. Ama takımda bir çok zeki oyuncunun olduğunu düşünüyorum. Her şey çok çabuk algılıyorlardı.İzlediğimiz 10 dakikalık bir videoda neler yapmamız gerektiğini anlıyorduk."

"Chelsea'deki en iyi takımımız 2009'da Hiddink önderliğindeki takım ve Jose'nin ilk geldiği yıldaki idi. Rakiplerle ilgili her şeyi biliyorduk.Zor bir başlangıç yapsak bile maçın sonunda kazanacağımızı biliyorduk. Makine gibiydi. Ne yapacağımızı biliyorduk. Hepimizin potansiyeli vardı amaJose bizi geliştirdi. Hazard onu dinlerse çok iyi bir oyuncu olacak."

"BU SENİN ANIN, TADINI ÇIKAR"

"Zamanı durdurmak mümkün değilama oyun zekanızla 2-3 sene daha yüksek seviyede oynayabilirsiniz. Takım arkadaşlarınız sizin 10-15 sene önceki gibi olmadığınızı bilmelerine rağmensizi desteklemeliler."

"Sadece sizin fiziki yapınız değil, teknik direktörün size verdiği güven de önemli. Bu güven olduğu vakit harika işlerçıkartabilirsiniz. Galatasaray - Chelseaeşleşmesinden sonra Jose bana, bu senin anın, tadını çıkar diye mesaj attı."

"İnsanlar bu kulübü ve taraftarları ne kadar sevdiğimi biliyor.Gol atarsam mutlu olacağım çünkü bir sonraki turu geçmek istiyorum. Ama saygı göstermek zorundasınız."
 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!