comScore

Galatasaray Galatasaray

Hasan Şaş'tan bomba açıklamalar

23 Şubat 2014, Pazar 00:33

Galatasaray'ın eski yardımcı antrenörü Hasan Şaş, Galatasaray'ın eksikleri olduğunu ve böyle oynaması durumunda Chelsea maçında sıkıntı yaşayacağını dile getirdi.

Galatasaray'ın eski yardımcı antrenörü Hasan Şaş, Beyaz Futbol programına konuk oldu. İşte Şaş'ın sözleri:

"Galatasaray, Fenerbahçe'nin arkasında tehdit edici bir güç. Galatasaray deplasman fobisini yenmesi lazım. Bu formla deplasmanda kazanacağı puanlar olduğunu düşünüyorum. Üstüne koyması lazım. Chelsea maçının da etkisi vardı. Bütün oyuncular bu maçı bekler."

"Eksiklikler var. Chelsea maçında önce endişeye kapıldım. G.Saray TT Arena'da daha baskılı oynar. Oyuncular kopuk kopuktu. Galatasaray'ın oynadığı sistemi izledim, bana tat vermedi. Galatasaray daha fazla toparlanmalı. Chelsea maçı için bu oyun yeterli olmayabilir."

"Beşiktaşlı futbolcular şampiyonluğa inanmıyor. Almeida'da topa vururken inançsızlık var. Olcay Şahan ligin en iyi oyuncusu, Galatasaray maçında ortada yok."

"Dany'yi biz transfer ettik. Çünkü defansın ortasında süratli oyuncumuz yoktu. Büyük takımlar oynarken, oyun kurarlar arkada. En büyük eksikliğimiz Ujfalusi'nin sakatlanmasıydı. Dany oyun kurarken kritik hatalarda bulundu. Bunu söylememize rağmen devam etti, Beşiktaş da onu transfer etti."

Hasan Şaş, Wesley Sneijder transferi konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sneijder'i çok istemediklerini açıklayan Şaş, verdikleri listede 4. adam olan Sneijder yerine Matic ve Ben Arfa'yı alabileceklerini düşündüklerini ifade etti.

İşte o yorumlar:

"Telles'in Motta'dan iyi olduğunu düşünmüyorum. Veysel ve Telles dışında iyi transfer yapıldığını düşünmüyorum. TFF'nin Türk futboluna vurduğu darbedir yabancı kontenjanı. 10 tane Elmander gibi adamım olsun diğerleri 16 yaşındaki çocuklar olsun."

"Sneijder transferi... Son 2 yılında 4 maç oynamış bir oyuncu. Biz yönetime listede liste başı Matic, Djuricic ve Ben Arfa'yı verdik. Biz 4. sırada Sneijder'i yazdık ve Sniejder geldi. Biz Sneijder'in gelmesini çok istememiştik."

"Biz kötü futbolcu olduğundan değil. Bizim iyi giden bir tekerimiz vardı ve ileride pres yapan oyuncu istiyorduk. Sistemde çok sıkıntı çektik. Bugün 70 trilyona mal olan bir oyuncudur Sneijder."

"O dönem ayrılma noktası da vardı. 4. sıradaki oyuncuya verilen paraya neden ilk 3'teki oyuncu... Biz Matic'i istedik Matic Chelsea'ye transfer oldu. Djuricic'i de alabilirdik. Ben Arfa'yı da alabilirdik. O transferi Lütfi Arıboğan, Bülent Tulun yaptı. Drogba'yı biz istedik. Lider bir oyuncu. Performansı düşebilir, çok maçlarda etkisi olmayabilir, biz alabileceğimiz verimi en üst seviyede aldık. Drogba bir hafta süreyle aynı tempoda idman yapamaz."

"Chedjou transferi Nisan sonu ve mayıs ayı gibi bitmişti. Sneijder ilk geldiğinde 3'e 3 maç yaptık. Benim Sneijder'den daha iyiydi kondisyonum. Bitikti. Sneijder bizle maç oynamaya başladı. Sneijder'i oynatabilmek için her şeyi yaptık. Ama fizik kapasitesi yerine gelmedi."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!