comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saraylı'dan itiraf! Roma, Juve ve Fiorentina

11 Şubat 2014, Salı 01:32

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray forması giyen Emmanuel Eboue sarı-kırmızılı ekibe gelişi ve Türkiye'deki yaşantısına dair açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray forması giyen Emmanuel Eboue, TRT Spor'da yayınlanan Futbol Ateşi programına sarı-kırmızılı ekibe gelişi ve Türkiye'deki yaşantısına dair açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'a gelmeden önce Avrupa'nın bazı önemli ekiplerinden de teklifler aldığını belirten Eboue, "Roma, Juventus ve Fiorentina'dan teklifler almıştım ama şükürler olsun ki Galatasaray'a geldim. İyi karşılandım, aile üyesi gibiyim, o kararı verdiğim için çok mutuyum." dedi.
Beraber forma giydiği Emre ve Semih'i kardeşi gibi gördüğünü de belirten başarılı oyuncu, "Soyunma odasına ilk girdiğimde Emre ve Semih ile karşılaşmıştım ve bana sarılmışlardı, çok saygılı, sevimli çocuklar. O yüzden onlara küçük kardeşlerim diyorum, onları çok seviyorum." ifadelerini kullandı.
Eboue ayrıca, "Türkiye'de en sevdiğim yemek pilav. Afrika'daki pilava benzediği için burada sabah, öğle, akşam pilav yiyorum." şeklinde konuştu.

Başarıları oyuncunun açıklamaları şu şekilde;

"Her teknik adamın kendi felsefesi, sitesmi, antrenman metodu vardır. İki sene çalıştım Fatih Terim ile. O bu kulübe gelmeden önce de, bu kulübe çok şeyler veren birisiydi. Burada onunla başarılar, kupalar, şampiyonluklar yaşadık. Bu yüzden Fatih Terim'e hem şahsım hem de kulüp adına teşekkür ediyorum."   "Mancini de kendi felsefesi olan bir teknik adam. Biz oyuncular olarak hocaların istediklerini verebilmek için çabaalarız. Bizden performans olarak en iyisini almak isterler."

"BARCELONA'YA BAKARSANIZ..."
"Dürüst olmak gerkirse 4-4-2'den 3-5-2'ye geçmek kolay değildi. Ben ve benim gibi tecrübeli oyuncular için biraz daha kolay oldu ama özellikle genç oyuncular ve bu sisteme alışık olmayanlar için çok kolay olmadı. Yeni sisteme adapte olabilmek için her gün birlike çalışıyoruz ve meyvelerini alıyoruz."   "Oynayamayan her oyuncu mutsuz olur. Tersini söylerse yalan söylemiş olur. Hocayla bu konuda konuşmadık ama teknik adamlar karar verir biz uyraız. Bu yabancı kuralıyla başa çıkmak kolay değil. Önemli olan bizim bununla başa çıkıyor olmamız. Biz burada bir aileyiz ve kim oynarsa oynasın elinden geleni yapacaktır. Barcelona'ya bakarsanız yedekte oturanlar, tribünde olanlar hepsi çok mutlular ve bu yüzdende dünyanın en iyi takımı"  

FENERBAHÇE'YE ATTIĞI GOL
"Dürüst olmam gerekirse Fenerbahçe'ye gol atmam beni çok fazla mutlu etti. Çünkü iki takım arasında bir rekabet, bir çekişme var. Bu yüzden gol atıp kulüp için bir şeyler ifade ediyor olmak benim için çok önemli. Teknik direktörünüzü ve taraftarınızı mutlu ediyorsanız bundan daha güzel bir şey yok."

REAL'E ATTIĞI GOL
"Bu golün aynısını Arsenal formasıyla Southampton'a karşı atmıştım ama bu gol kariyerimin en güzel golüydü çünkü Real Madrid'e karşı attım. İlk maçı 3-0 kaybetmiştik. Bu golle ilgili bir hikayem var. Kendi kendime, "MANU, bu karşına çıkacak nadir fırsatlardan, dene" dedim ve öyle oldu. Bütün takımı, taraftarları bir anda hareketlendirdi ve coşkulandırdı. Takım sadece oyunculardan oluşmaz, tekhnik heyet, taraftarlar, çalışanlar var. İlk maçı 3-0 kaybetmemize rağmen sahamızda 3-2 yendik."

YABANCI KONTENJANI
"Dürüst olmam gerekirse çok basit bir şey değil bir kural ama bizim takım kiralık gidenlerle birlikte 10-15 yabancının olduğu bir takım. Galatasaray bir bütün. Biz yabancılar için ne kadar kolay olmasa da antrenmanlarda fazla çalışmamız gerekiyor. Gerisi teknik adama kalıyor. Kim formdaysa onu oynatacaktır."

GELDİĞİ DÖNEM BU YABANCI KURALI OLSA GELİR MİYDİ? 
"Dürüst olmak gerekirse tereddüt ederdim. Çünkü böyle bir kuralla gelmek, teklifi kabul etmek zor olurdu. Sonuçta bu teknik adamla oyuncunun arasındaki bir kriter ama dediğim gibi tereddüt ederdim."

YENİ TRANSFERLER SAĞ BEK, REKABET KIZIŞTI
"Rekabet olmazsa zaten antrenman yapmaya gerek yok. Rekabet çünkü sizin gelişiminize yardımcı olur. Bu transferleri yapanlar teknik direktör ve yönetim çünkü onlar bizden daha iyi biliyor bu sebeple bu konuda çok fazla yorum yapmaya gerek yok."

Tek kelime ile takımdaki arkadaşlarını anlatması istenilen Eboue; Muslera'yı 'moda', Drogba'yı 'koca kafa', Melo'yu 'dövme', Sneijder'i 'cüce', Selçuk İnan'ı ise 'saç' kelimeleri ile tarif etti.

AZİZ YILDIRIM'IN SÖZLERİNE KARŞILIK
Eboue Fenerbahçe Aziz Yıldırım'ın "Galatasaray'ı TT Arena'da yeneriz" sözlerine, "Bence Fenerbahçe maçın düşünmek için çok erken. Bu sözler her oyuncuyu ve taraftarı kamçılar. Biz önce kupa maçımıza odaklanıp ona konsantre olacağız. Fenerbahçe maçı konuşmak için tarih olarak uzak şu an" dedi.

Sarı-kırmızılı taraftarları öven Eboue, "Futbol hayatım boyunca TT Arena gibisini görmedim. Takımlarına ve futbola çok tutkuyla bağlılar. Beni şaşırtan deplasmanlarda tribünün tamamen dolu olması. Ne zaman havalimanına gitsek bizi kaşılıyorlar. Futbol hayatımda böyle bir şey görmedim" diye konuştu.

Kendini çok yere attığı eleştirilerine yanıt veren Eboue, "Bu eleştirilerle ilgilenmiyorum. Yeni futbol oynamaya başlamadım. 30 yaşındayım. Ben hareket halinde olduğum zaman, biri hareket yaptığı vakit düşmek için düşmem. Hakem çalmazsa oyunuma devam ederim. Ben Galatasaray için elimden geleni yapmaya çalışıyorum" dedi.

Eboue, "Öncelikle hedefimiz Antalya maçı. Hocamız da Chelsea'ye konuşmuyor. Türk futbolculardan en çok Hakan Şükür'ü beğeniyordum oynarken. Şampiyon olmamız için taraftarlarımız ihtiyacımız var. Ben hem taraftarlara hem de hayranlara çok teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini bitirdi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!